Vad är DemokratiAkademin? ett fristående nätverk som syftar till att skapa bildningsvägar i demokrati och mänskliga rättigheter, för att människor och.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
En attraktiv Östgötaregion Där stad och land är med på tåget?
Advertisements

Är du vår nya kollega i Stockholm?
MODUL 1: ATT VARA SAMHÄLLSMEDBORGARE, YTTRANDE- OCH INFORMATIONSFRIHET, TILLGÅNG TILL INFORMATION, DET DEMOKRATISKA SAMTALET OCH LIVSLÅNGT LÄRANDE.
Kursen Regional utveckling och strategiskt tillväxtarbete Uppdragsutbildning vid Örebro universitet 2009/2010 I samarbete med Regionförbundet Örebro, Tillväxtverket.
Nuläges Analys - utse en bordsvärd - utse en tidshållare - utse en sekreterare Runda Vilka framgångar ser du att ni redan har gjort i i ert projekt? Vilka.
Spelregelsprocessen och samarbetet med civilsamhället
Omvärldsspaning Kap Sounion. Många Fotograf E. Ubbe.
Att söka och förvalta kunskap
Summering av brainstorm 2
Molndal.se Kultur och Fritid - Bibliotek Synliggör biblioteket - i teori och praktik Anette Eliasson
Om vi fick bestämma. För, med & av unga Vad är en ungdom?
Välkomna till Dataföreningens nätverk om ”e-förvaltning” 18 nov 2011, kl
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
Att styra med kompetens
Bastugatan 2. Box S Stockholm. Brukarenkät 2010 gällande Särskilt boende.
Uppdrag att kartlägga forskningsresultat med relevans för skolväsendet.
LUCAS Mål, strategi och organisation LUCAS - Center for Applied Software Research2 LUCAS mål Att i samverkan med näringslivet identifiera.
 Kursen syftar till att ge studenten praktisk erfarenhet av att arbeta med frågor kring barnets bästa och mänskliga rättigheter inom offentlig förvaltning,
Examensarbeten och skolutveckling
”Samverka eller dö !” Johan Nordenswan
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Nationellt centrum för flexibelt lärande, CFL CFL är en statlig myndighet med uppgift att främja livslångt lärande för alla, genom att stärka och stimulera.
Bakgrund Fem underlag o Kulturens utmaningar och tendenser 2011 o Kommunernas kulturstrategiska arbete 2013 o Kulturplaner i Västra Götaland
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer
Pilotregion – Kalmar län Unga som resurs för Hållbar regional tillväxt i Kalmar län OBS! Snart med ny layout.
Vi blir Region Jönköpings län
Landstinget i Uppsala län 2014
Politiskt deltagande: demokrati och mänskliga rättigheter
Läroplansträff fritidshem
Nöjda brukare? Ingalill Stefansson Mikael Vallström.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Från RUP till RUS Möjligheter nära dig Styr regionala utvecklingsarbetet Grund för regionala program med betydelse för hållbar.
© Copyright APeL 2004 Hanne Randle Förankring för hållbar utveckling Age Management i landstinget i Kronobergs Intervjuer med 9 personer Projektledare.
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
Förslag på pilot: FoU-växthus i Nacka kommun version 0.2.
Förbättra villkoren för det civila samhället – ideella föreningar, stiftelser, trossamfund, nätverk och andra aktörer – som en central del i demokratin.
Kulturentreprenörskap
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö UC
Elin Ståhl Johansson och Ulla Lindström
Integrations- och jämställdhetsdepartementet Dialog om värdegrund.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Lärlingskapets nödvändighet och praktik inom högskolans entreprenörsutbildningar. Bengt Johannisson Växjö universitet/Högskolan i Jönköping Presentation.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Dokument Process (DP) Metadata Ett standardiseringssamarbete för att: Att effektivisera åtkomst till verksamhetsdokument mellan och inom organisationer.
Digidelnätverket är ett icke-hierarkiskt, obundet och demokratiskt nätverk som arbetar för ökad digital delaktighet i Sverige. Nätverket bildades efter.
Digidelnätverket är ett icke-hierarkiskt, obundet och demokratiskt nätverk som arbetar för ökad digital delaktighet i Sverige. Nätverket bildades efter.
Enheten för rättighetsfrågor West Pride. Vad är West Pride? -Kulturfestival -Belysa normkritik och hbtq-personers livssituation -Mötesplatser -Arenor.
27 folkhögskolor Två sökande på varje plats 894 Studieförberedande folkhögskoleplatser 368 Etableringskurs.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar #grundSoL Introduktion till gemensamma grunder för samverkan.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn –
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 02: Aktörer och deras roller och ansvar #grundSoL.
Film ….
Vem ska rädda världen? Exempel på undervisning för hållbar utveckling
Något att tänka på när man söker pengar
Vilka åtgärder för att stärka arbetslivsrelevansen i utbildningarna ger rapporten ”ett år efter examen” anledning till för fakulteterna? Fakulteternas.
Ann Wiklund, nationell samordnare för biblioteken i Digidel2013
Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
Ord, begrepp och nomenklaturer inom funktionshinderområdet
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2017
Utbildning steg 1 Att vara förtroendevald
Organisation Kultur och Fritid 2017
Framtidens innovation
Presentationens avskrift:

Vad är DemokratiAkademin? ett fristående nätverk som syftar till att skapa bildningsvägar i demokrati och mänskliga rättigheter, för att människor och organisationer utifrån egna drivkrafter och erfarenheter ska kunna söka efter en demokratisk kultur.

DemokratiAkademin vi identifiera behov och utvecklar nya verktyg för att omsätta de orden och tankarna om demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet tillvi identifiera behov och utvecklar nya verktyg för att omsätta de orden och tankarna om demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet till praktisk handling. är m.a.oär m.a.o en länk mellan teori och praktik

MR-dagarna syftar till att bredda och fördjupa det offentliga samtalet att lyfta de mänskliga rättigheterna högre upp på den politiska dagordningen att utveckla samarbetet mellan frivilligorganisationer och de myndigheter som har ett särskilt ansvar för mänskliga rättigheter

MR-dagarna syftar till att erbjuda kunskap och metoder för praktisk tillämpning av de mänskliga rättigheterna att lyfta fram utmaningar inom MR-området att möjliggöra skapandet av nätverk

KANSLI ABF ABF Stockholm ABF Västbergslagen Ander & Lindström Partners AB Dramapedagogbyrån Farsta Gymnasium Farsta stadsdelsförvaltning fritiden Forsa folkhögskola Fritidsforum Föreningen Ordfront Gamleby folkhögskola Gubbängsskolan Handikappförbunden Hyresgästföreningen region mitt Härryda kommun Hökarängsskolan Ingesunds folkhögskola Jakobsbergs folkhögskola Kreaktiviteter Kvickentorpskolan Latinamerikagrupperna Ljungskile folkhögskola Långholmens folkhögskola Orionteatern Rädda Barnen SFHL SIPU Skarpnäcks folkhögskola Stiftelsen Skeppsholmsgården Storytelling & Demokratiutveckling Teologiska högskolan SAMVERKANDE HT 2010

Vill du veta mer?