LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Elisabeth Beijer, FoU i Väst/GR Karin Olsson, RFHL-Oberoende Göteborg
Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
ÅsaMia Alteryd EQverkstan
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Nulägesanalys genom frågor
Källkritik.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
~ Den första mobiltelefonen ~
Barnanpassad utredning
Spelstrategi.
Svenska som andraspråk
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
FUNKTIONSSKATTNINGSSKALA
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
LEDARSKAP Kristina Yondt
Prova  Roliga bilder  Spel  Roliga videoz  Musikspelare  Downloads!  Till de minsta  Kontakt.
SKOP Elever - Västra skolan, alla årskurser 1 Rapport till Vara kommun om Elevundersökning 2010 SKOP:s arkivnummer: S19APR10 Elever - Västra skolan, alla.
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Det va en gång en katt och hund del 1
LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt
Design/eget företagande
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Konsten att leda sig själv
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
STRESS Vad kan ni sedan tidigare? Vad är stress? Symtom?
Ver 1.0 Välkommen till bridgelärarutbildning Allmänpedagogik Bosön Kursledare Bengt Nygren.
Valnöten VAD/HUR.
Askersunds kommun
Lyckad träning Hur?.
STRESS Vad kan ni sedan tidigare? Vad är stress? Symtom?
Etik Moral Filosofi.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
SIM TEAM.
Personligt Brev ”Berätta om dig själv!”.
Studieteknik och inlärning
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Skriva noveller.
COPE – föräldrautbildning Erfarenheter från Linköping 1999 – 2003
Background Egenskaper FritidsintressenArbetslivserfarenheter.
Anställningsintervjun
SKOP Föräldrar- Västra skolan, alla årskurser 1 Rapport till Vara kommun om Undersökning bland föräldrar i skolorna 2010 SKOP:s arkivnummer: S21APR10 Föräldrar.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
företag, din ledarposition och ledartyp
Kristina Yondt HÄLSA.
Identitet Vad formar oss till oss?.
1 Mångfald Hur leder man en arbetsgrupp som präglas av mångfald ?
Kristina Yondt LEDARSKAP.
Det va en gång en katt och hund del 1
Välkommen till Strands BK´s upptaktsträff :30 Startar vi med en process 10:45Grunder i spärrspel 12:00 SISU bjuder på lunch på Hot Chili 13:00Första.
Kapitel 2 sid S 75. Det liv man lever och den livsstil man väljer handlar mycket om hur stor motivation man har. Vissa vill motionera och röra på.
Vem är jag, Vem är du?.
MAKTLEKAR.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Temaområde 1 Ledarskap i skolan – att leda lärande.
Elev loggbok.
Min friggebod Skiss i 3D Miljö/omgivning Vad den ska användas till Material Motivera materialval Jämför med ett annat material, varför är ditt val bättre?
Presentationens avskrift:

LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt

LEDARSKAP & SJÄLVKÄNNEDOM

Vad är ett ledarskap? Ledarskap är en beteckning på det inflytande som en ledare utövar på en grupp människor. (Wikipedia.org)

Vad är självkännedom? Självkännedom är egenskapen hos människor att ha kunskap om sina egna mentala tillstånd, som trosföreställningar och viljeattityder.

Egen erfarenhet Utveckla eget handlande. (våga, vilja, pröva) Ta till andras erfarenheter och teorier PEDAGOGISK GRUNDSYN

KUNSKAP OM SIG SJÄLV SOM LEDARE situationDå gjorde jagDå tänkte jagIstället skulle jag Första lektionen, dålig start Tog närvaro, elever fick stava sina efternamn. Va´ omotiverade eleverna är. Inte glada… Tagit i hand, välkommen med leende. Frågat vad de sysslar med för musik

Vad är en ledare? ” En ledare är en person som strukturerar och överblickar arbetet i en grupp människor.” (Wikipedia.org)

EGENSKAPER

EGENTEST Markera i ett av dessa svarsalternativ för varje fråga. Svarsalternativen ger följande poäng: Nästan aldrig1p Ibland2p Ofta3p Nästan alltid4p 1)Jag känner mig tidspressad 2)Jag tycker mycket illa om att stå i kö 3)Jag förstår inte varför alla måste handla i affärer samtidigt som när jag gör det 4)Jag går på högt varv och driver på mig själv 5)Jag blir otålig på människor som gör saker och ting långsamt 6)Jag har svårt att ”göra ingenting” 7)Jag vill beskriva mig själv som både nyfiken och otålig 8)Jag känner mig irriterad eller upprörd inombords 9)Jag kommer på mig själv med att skynda mig även när jag egentligen har gott om tid 10) Jag äter fort och är den som är färdig först 11)Jag blir irriterad på människor som är fumliga eller slarviga 12)Folk i min omgivning säger åt mig att varva ner och ta det lite lugnare 13)Jag läser sällan eller aldrig bruksanvisningar 14)Jag tycker inte om när folk kör i 70km/h på 90-väg 15)Jag gillar att göra flera saker samtidigt

Poäng : Fler än 45p Mindre än 30p Tydlig A typ Tydlig B typ Mitt emellan: blandtyp Vad är A och B typer???

A typ anses vara: Tävlings- och konkurrensinriktad Blir lättirriterad och rastlös om saker och ting kör ihop sig Han/hon har ett stort behov av spänning och utmaningar av olika slag Är i regel snabb och effektiv i sitt handlande Trivs med att samtidigt ha många bollar i luften Är utrustad med en hög (ofta alltför hög) ambitionsnivå svårt att delegera, vill göra allt själv ängslig ”Gör jag det inte själv, blir det inte gjort.” starkt behov av att ständigt blir bekräftad och omtyckt.

Hushållar med sin energi Känner i allmänhet förnöjsamhet och har en måttlig ambitionsnivå Arbetar långsamt och metodiskt Trivs bäst med att göra en sak i taget Föredrar lugnare livstempo och är inte lika stresstålig som Typ A. B typ Man är inte bunden vid en typ, utan om insikten finnes och man är medveten är detta föränderligt.

METODIK - utvärdering - ge eleven möjligheten till val av vilket betyg de vill satsar på (guitarr) - om en elev inte vill vara med i en aktivitet= Prata med eleven efteråt, om tid finnes. Fråga vad han/hon vill göra på musiken. Kom överens: om du kommer nästa gång ska vi göra… - lär känna dina elever!

TIPS Arrangera ett kort potpurri! (sång/spel)

Levande material, musik & elev Skapa tillsammans med eleverna, inte själv Våga släppa på planering, ha roligt & njut om det låter bra!