Varför har vi bjudit in dig? Vi vill berätta vad ett länsbibliotek är och gör och varför det finns. Vi vill ge dig möjlighet att träffa andra som är rätt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Samtala om böcker.
Advertisements

inUse AB Vi gör IT enkelt: Effektstyrning® & Användbarhet
Nya bibliotekslagens betydelse för personer med funktionsnedsättning Niclas Lindberg, generalsekreterare SDK:s jubileumskonferens 2013 Stockholm 29 november.
NÄTBIBLIOTEKET Daniel Gunnarsson, kontaktbibliotekarie för distansstudenterna Magnus Ilvered, projektledare Ulf-Göran Nilsson, bitr bibliotekschef.
Barnanpassad utredning
Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,
Strategiskt samtal om biblioteksutveckling i Kronoberg och Blekinge Några aktuella exempel på verksamhetsinsatser.
Chefsmöte Kultur i Väst
Arbetsplatslärande - ett annorlunda sätt att lära
Kommunbiblioteket Självklarhet eller första val?.
Kvalitetssäkring Struktur och organisation
Sidnummer I Nationens tjänst…. Om den nationella katalogen och de nya biblioteksuppdragen Kultur i Väst Regionkonferens Gunilla Herdenberg.
Krokodilens förskola Storyline vt-08
Så jobbar vi med Smartboard i biblioteket!
Om bibliotekens ansvar för personer med läshinder Maria Lundqvist
Den nya bibliotekslagen. Ny bibliotekslag Ändamål 2 § Biblioteken i det allmänna biblioteksväsendet ska verka för det demokratiska samhällets utveckling.
Utveckling av familjecentraler i ett nationellt perspektiv
Projektet Electric Car Region • Pågår under tiden – (beslut 20 augusti 2013) • Total budget 1,4 miljoner varav kr är medfinansiering.
Digital delaktighet i Jönköpings län Digital delaktighet i Jönköpings län Biblioteksdagarna Visby 2011 Katinka Borg & Hanna Sjölin.
E-bläcket. E-bläcket är ett läs- och teknikprojekt för ungdomar i åldern år i Kungälvs kommun som pågick från februari 2010 fram till våren 2012.
Biblioteket som lokal resurs för nystartade och mindre företag.
Barr amma baro! – Antingen lär man ut, eller så lär man in!
Att arbeta med databaser Göteborg •Utvidgad kompletterande medieförsörjning •Minsta gemensamma nämnare •Strategiskt viktigt Bakgrund Länsbibliotek.
Att skriva en artikel.
FUTURUM.KOM. 25 folkbibliotek i Kalmar, Blekinge och Kronobergs län Länsbibliotek Sydost Regionbiblioteket i Kalmar län.
presens, preteritum och futurum
Personalmöte Handlingsplaner Värdegrund.
Luncha och lär! Tempussystemet.
Bokbussar och biblioteksplaner Örebro 12 april 2012
Kvalitetsdialog KB, den regionala biblioteksverksamheten och biblioteksplaner.
Kartläggning Barn-Bibliotek-IT våren 2010 Visby
Människor mellan raderna
Barnens Polarbibliotek ”Här får barnen göra sin röst hörd!”
Reportern Frågor på raderna Frågor mellan raderna
FUTURUM.KOM. 25 folkbibliotek i Kalmar, Blekinge och Kronobergs län Länsbibliotek Sydost Regionbiblioteket i Kalmar län.
Utmaningar i en digital tid
Tillgänglighet och den nya bibliotekslagen Göteborg 1 september 2014 Örjan Hellström,
2010 Christer Bergqvist & Ulf Redmo 1 Samarbete över biblioteksgränser Regionbiblioteket i Kalmar län och Länsbibliotek Sydost (Blekinge och Kronoberg)
HelGe-biblioteken NIO KOMMUNER – ETT BIBLIOTEK
Följa upp läget i landet
Föräldrar till elever i åk 6-9.
Bibliotekslagen En ny roll för biblioteken
Ett samarbete mellan bibliotek och ABF i Västernorrland
Skräddarsytt bibliotek Presentation av Bibliotek
Att tillsammans påverka!
Tillgänglig IT – paddkursen som inte blev en groda Svenska Daisykonsortiet, 13 november 2014 Elisabeth Erikson, Örjan.
Skolutveckling via digitala medier
Äppelhyllevardag Folkbibliotekens arbete med tillgängliga medier för barn MTM:s rapporter nr 3 Av Lisa Börjesson.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Välkommen till temagrupp Skapa och utveckla kulturella mötesplatser! Det här vill vi utveckla tillsammans! 2 maj 2012 Första året.
Jobbskuggning 8A och 8B Vecka 17 mån och tis 20 och 21 april 8C och 8D
Välkomna!. En dag på biblioteket 2500 besökare – vad gör ni? Läser tidningar o tidskrifter Deltar i medspråkargrupp Pluggar Lånar Lyssnar på ett bokprat.
Välkomna till Arbetslivsförvaltningen, Borås Stad
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Lägesrapport ESF- Strateg Åsa Fichtel Köping 19 maj 2014.
Stora Sökguiden Eva Norling Anne-Marie Pettersson
Varför har vi bjudit in dig? Vi vill berätta vad ett länsbibliotek är och gör och varför det finns. Vi vill ge dig möjlighet att träffa andra som är rätt.
Medieplan 2008 (2012) Arbetsplatslärande på Arvika Bibliotek.
KÄLLKRITIK & INFORMATIONSSÖKNING
Linnéuniversitetet Om Länsbibliotek Sydost Två län: Blekinge och Kronoberg 13 kommuner Finansieras av Region Blekinge och Landstinget Kronoberg.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Skapande skola Kyrkskolan. Pengarna som tilldelats Kyrkskolan har använts till författarbesök. År 1-3 har haft besök av Helena Bross vid två.
ÄPPELHYLLEVARDAG FOLKBIBLIOTEKENS ARBETE MED TILLGÄNGLIGA MEDIER FÖR BARN Ingrid Källström Stockholm 23 april Tillgängliga medier på folkbibliotek2.
Tillgänglighet ___________ ___________ ___________ ___________ ___________ ___________.
Ett förbättringsprojekt i Värdeforum Bättre liv för sjuka äldre -team Stockholms län- Maria Beckman Inoussa Mounira Irene Andersson coach Pernilla Fransson.
MIK och digital delaktighet Göteborg 9 september 2015 Örjan Hellström, Kerstin Wockatz,
Kunskapsprogram inom digital affärsutveckling
Dela läslust Dalarna 3-4 april 2017.
Läsning Hälsa ? Genus Demokrati
Barn som anhöriga Ett projekt som Habiliteringscentrum deltar i utifrån ett nationellt projekt.
Besök levnadsvaneprojektets Hälsotorg!
Presentationens avskrift:

Varför har vi bjudit in dig? Vi vill berätta vad ett länsbibliotek är och gör och varför det finns. Vi vill ge dig möjlighet att träffa andra som är rätt nya på sitt jobb. Vi vill att du ska få träffa en av bibliotekssveriges verkligt inspirerande profiler – Barbro Bolonassos.

Varför finns folkbiblioteken? Bibliotekslagen SFS 1996:1596 §2: Till främjande av intresse för läsning och litteratur, information, upplysning och utbildning samt kulturell verksamhet i övrigt skall alla medborgare ha tillgång till ett folkbibliotek

Vad är ett länsbibliotek? Bibliotekslagen SFS 1996:1596 §4: Ett länsbibliotek bör finnas i varje län. Länsbiblioteket skall bistå folkbiblioteken i länet med kompletterande medieförsörjning och andra regionala biblioteksuppgifter

Varför finns länsbiblioteken? Utjämnande Utvecklande Fortbildande

Några nedslag i en vecka på Länsbibliotek Gävleborg Uppsala Lousia stämde av detaljer med gymnasiebibliotekarien i Sandviken inför Tvinningmötet mellan gymnasiebibliotek i Gävleborgs och Uppsala län den 1 november. Eleonor träffade en man från ABF och pratade mobil lärstudio. Ska vi ha en? Lisa och Eleonor hade möte med strategiskt nätverk för digital delaktighet och gjorde planer för hur länets bibliotek kan komma igång med digitala delaktighetsarbetet. Ann hade möte med styrgruppen för gemensam bibliotekswebb i Gävleborg Lisa hade möte med Bibliredaktionen och höll i Lättlästkonferensen Solveig och Tinne besökte konferensen Mötesplats framtiden i Borås onsdag-torsdag

Några nedslag i en vecka på Länsbibliotek Gävleborg Uppsala Maggie skrev texter för Utkiken, taltidningen i Gävleborg och uppdaterade länsbibliotekets webb Maria träffade bibliotekscheferna i Gävleborgs län Lousia hade kontakt med en bibliotekschef för att planera kick off för utvecklingsarbete på det biblioteket Solveig hade möte med Kulturkraft, den regionala barnkulturgruppen inför denna veckas stora utbudsdag Maria, Ulla och Lousia hade en heldag om verksamhetsplaneringen inför 2012 Tinne hade möte med styrgruppen för litteraturhuset i Sandviken Kerstin tog hand om fakturorna och ordnade lokal och kaffe till en studiedag

Här hittar du Länsbibliotek Gävleborg Uppsala

Vad skulle jag vilja utveckla? Läsecirklar för högstadieelever/författarträff Studiebesök/inspiration på plats Glassig marknadsföring Tittskåp/spännande rum i barnbiblioteket Biblioteksmiddag – vad åt Gertrud Stein? Baka med Proust. Publioteket? Gastrobibblan? Skrivande – squoosh!