Parasaurolophus Längd:10 m Mat: Växt ätare

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Äventyr i sjumilaskogen
Sagan om den hungriga vargen
Hur det kom sig att vi började studera generna (arvet)
Uppsats skriven av en mellanstadieelev.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
En planet föds..
Hur kraft och yta samverkar
Instruktioner Alla övningar skall göras med god kroppshållning. Sänkta axlar, stolt bröst, sug in magen utan att hålla andan , fötterna i axelbredd. Andas.
Jättepandan.
PACK Pack är ett elakt litet monster. Han är orange och har ett gult öga. Hans favoritsak att göra är att sno godis. Det är ingen mening att du gömmer.
KOALAN VS ISBJÖRN Av:Emil Johansson & Axel Hagman
4 4 Cirkeln är delad i 4 delar Delarna kallas fjärdedelar
Tarmar, Levern, Njurar, Tänder, Hjärna, Nerver, Öga, Öra, Näsa, Tunga
Dinosaurier Urtidsdjur.
Ryggradslösa djur.
Människans äldsta historia
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Årskurs 8 Fysik – Energi.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Människans tidiga historia
Buddhism Religonens namn är Buddhism. Alla anhängare heter buddhister.
Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
Evolution 1859 Charles Darwin skrev boken ”om arternas uppkomst.
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Dinosaurier.
En vacker tjej bjuder hem en ung man för lite “mys”
Välkommen till den värmländska naturen
Valhajen Valhajen är 20 meter lång och världens största haj och fisk. Det är därför den kallas valhaj. Men valhajen andas med gälar.
Triceratops Triceratops betyder trehornsansikte.
Det va en gong två barn som heter Rullen och bullen dom bodde oss sin farmor bredvid mörka skogen.
Fälthare• VAD TITTAR NI PÅ?.
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Ekorre Clara Wallberg 2012.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
DEN MAGISKA DÖRREN.
Matsmältningssystemet
Växtätande rovdjur.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Adam tänker 1.Han heter Adam. 2.Han tänker inte så bra. 3.Han är arg. 4.Jag tror att han kommer från USA.
Mål: Människans organsystem, organens namn, placering och funktion.
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
♥ Brunbjörnar ♥ Härjedalens landskapsdjur är björn. Brunbjörnar är fredliga om man låter dem vara i fred.
Uppstart projekt oktober 2014
Leoparden Leoparden är ett av dom fyra stora kattdjuren i familjen Panthera. Leoparden är en väldigt duktig klättrare och kan bli upp till 1- nästan 2.
Arbete och kraft /
Text av Emran Safi Myskoxe.
Två killar är med om ett bankrån och vill nu lösa det på egen hand. Men inte bara det utan även ett mord som dom blir vittnen till. Efter ledtrådar kommer.
Savannen Av: Felicia och Oliver.
ILLER ! Illern tillhör släktet mårddjur.
Av: Elina Räv.
Vargen.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Älg Isak Magnusson 2012.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Karim Ladhani Vildsvinets huggtänder kan bli mellan cm långa. Vildsvinet kan väga upp till 200 kg. Deras päls är grå och deras hud kan bli.
IGELKOTT IGELKOTT.
Av: Julia Almén Rådjur.
Koalorna utrotades nästan i början av 1900 talet, den jagades mest för päls. En koala väger till ungefär 5-12kg.En koala blir oftast cm när den är.
-lever i havet -utan hår -mjuk och len
Judendomen k.
Judendomen Emmy Hanna Nathalie.
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
LIVET BÖRJAR.
Dinosaurier De såg ut som stora ödlor eller krokodiler. De fick därför namnet dinosaurier, vilket betyder "fruktansvärda ödlor". .
Evolutionen så här långt
Daggmaskar Det finns många olika slags daggmaskar, i Sverige finns det 16 olika arter. Den sortens daggmask som blir störst kan bli 30 cm lång. Daggmasken.
Presentationens avskrift:

Parasaurolophus Längd:10 m Mat: Växt ätare Forskarna trodde att hornet var en snorkel. Sedan märkte de att det var ett signalhorn.

Euplocephalus Euplosephalusen var 7 meter lång. Euplosephalusen hade välbeväpnat huvud. Euplocephalusen levde på kritaperioden. Den var 1,5 meter vid höften. Den väger 2 ton. Den äter låga växter.

Euplocephalus Man har hittat den i Canada-Alberta-USA-Montana. Den gick på 4 ben. Den är ett huvud längre än Pernilla. Den har taggar på ryggen, en svans som en klubba, skal på ryggen.

Diplodocus Dinosaurien heter Diplodocus namnet betyder dubbelbalk. Den var 27 meter lång och den vägde 75 ton eller kanske mer. Den är lång, taggar längs ryggen, grå/lila färg och har smala ben. Den gick på fyra ben. Den är 25,20 meter längre än en normal man. Den är en växt ätare och levde i nord Amerika. Den levde för 150 miljoner år sedan.

Stegoceras Den här bodde i Nordamerika USA Kanada Stegoceras hade det kraftigaste huvud och tyngsta skalle Man har hittat fossiler efter många stegocera både hanar och honor samt ungar i olika ålder Stegoceras grep sannolikt tag i eller grävande växter med sina starka händer och förde dom till munnen Stegoceras hade mängder av små, vassa tänder lämpade för att skära sönder sega växter Kanske är den också ibland

Velociraptor Velociraptor äter kött och sväljer hela bitar. Huvudet var så långt och trubbigt Armarna väldigt rörliga. Tänderna var smala och var tillför att slita sönder styken av kött. Velociraptor jagar i flock . Det kan vara 60 i en flock. Hittades i Afrika. Vikt 15 kilo. Velociraptor hade vassa, sågtandade tänder och en krökt klo på varje fot. De stora klorna höll den lyfta från marken för att de inte skulle nötas ner och bli trubbiga.

Stegosaurus Den heter stegosaurus. Den var 6-9 meter lång Namnet betyder ”taködla” Den har taggar på ryggen. Taggarna är olika färger. Stegosaurusen är ljus på magen. Dom har en mun som är lik en näbb. Stegosaurusen gick på 4 ben. Stegosaurusen är mycket större än en människa om man jämför. Stegosaurusen äter växter. Den lever i Nordamerika.