Innehåll Historia Allmän information Föroreningar Inlopp, utlopp

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.
Advertisements

Kraft och rörelse.
Resedagbok Eliel Villaroel och Ghazal Valatabar. En resedagbok visar hur man f ö rflyttar sig Används för att undersöka hur vi använder kommunikationer.
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Ett Sverige i förändring
Sumererna i södra Mesopotamien
Städer hur ser du på dem? 50% av alla människor på jorden bor i städer
~ Den första mobiltelefonen ~
Svenska som andraspråk
Ekosystem - Sjön.
Water is life! Av Alex H och Alex C.
VÄDER VÄDRET MED METEOROLOGEN PÄR HOLMBERG.
Spisens historia.
Hur gör vi det nya Pajala Kommun attraktivt? Var börjar vi? a 2 3 bcd e f 1 Rusta upp bef. Bad- och fritidsanläggnin gar XXX ♥♥ Ungdomar XX Attraktiva.
Svarar på frågorna: Var? Vart? Varifrån?
Unga poeters sällskap Av Mårten Melin Lättläst.
Akvarium november Vi fick ett akvarium utav Tuva och hennes föräldrar. Tyvärr, var lysröret sönder och gick inte att använda. Men barnens entusiasm stillades.
Nytt golv av finaste furu
Vintern kall och grå Sitter och fryser så, så Djuren sover då
Vattnet i växtriket Solrosfest på hela förskolan: Tidigt på våren delas solrosfröer ut till alla avdelningar. Varje avdelning, barn och vuxna, diskuterar.
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Gotland Gotland har ett gutefår på sitt landskapsvapen. Det finns många gutefår på Gotland.
Sveriges ursprungsfolk
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
SIM TEAM.
Gillar du att angla? Trött på att vänta på att isen ska lägga sig på sjön?
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Skogsnibble förskola Skogsnibble förskola byggdes under Verksamheten startade upp i november samma år, då var förskolan fortfarande en byggarbetsplats.
Försurning.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
SKELLEFTEÄLVEN SKELLEFTEÄLVEN Skellefte älv eller Skellefteälven är en av de stora norrlandsälvarna, ca 410 km lång totalt.norrlandsälvarna Copyright 2011.
Garagegolv Varför Många garagegolv har gått sönder, det samlas vatten och det blir värre och värre Två golv har åtgärdats på prov, det har fungerat bra.
Utrotningshotade djur
Humleinfo Maj 2008 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Martin i nr 131 eller Per i.
NORRLAND I NORRLAND KAN MAN ÅKA SKIDOR OCH ÅKA SNÖSKOTER.
Av: Jossan, Ellen, Nicklas, Gustav
Styckeindelning.
Friluftsliv - isvett Var aldrig ensam på isen
Detta bildspel är hjord av Rebecca, Najah och Julia.
-lever i havet -utan hår -mjuk och len
Av: Linus, Clara och Agnes!
Frihetstiden
Garagegolv Varför Många garagegolv har gått sönder, det samlas vatten och det blir värre och värre Garagen i den södra längan (18 st) åtgärdades i fjol.
Kött, fisk och ägg I kostcirkelns 6:e grupp ingår bara animaliska livsmedel dvs. mat som produceras ifrån djur. I den här gruppen ingår förutom kött,
Utkik Historia: s , Frihetstiden
Jordytan förändras.
Naturlandskap blir kulturlandskap
Industriella revolutionen
Sant eller falskt om vatten i Europa. Sant eller falskt Nästan hela Europa omges av hav.
Vid sjön. Sötvatten Inte salt vatten Sjövatten kallas sötvatten.
Grundkurs i nationalekonomi: Mikroekonomi (5 sp) Just nu är mitt enda intresse att gå ut och ta så många fiskar som möjligt. Jag har inget intresse av.
Det här är också teknik Leksaker, musikinstrument, teknik inom jordbruket och hjälpmedel för personer med funktionsnedsättning.
Vad finns det för anledning till att det regnar och snöar?
kanadensisk Atlantfiskare
Föräldrarmöte Cup För Gemenskap Cup danmark.
Fiskar.
Umeå 2016.
Veckans fördjupning handlar om något väldigt viktigt. Vet du vad
Bureälven Fakta Fiske Bureälvens läge Burträsket Klosterholmen
Simhallen När, vem, vad, var Rubrik
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Lukasevangeliet 9 Mat åt fem tusen Apostlarna kom tillbaka och berättade för Jesus om allt de hade gjort. Han tog dem med sig och drog sig undan till en.
Östra Europa Puls Geografi Europa.
Varifrån kommer kranvattnet?
INTRODUKTION SKOLKLASSIKERN
TÄVLINGSMOMENT SIMNING
Varifrån kommer kranvattnet?
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Veckans fördjupning handlar om en av 1800-talets största uppfinningar
TÄVLINGSMOMENT SIMNING
Presentationens avskrift:

Innehåll Historia Allmän information Föroreningar Inlopp, utlopp Varuträsket Innehåll Historia Allmän information Föroreningar Inlopp, utlopp

Varuträsk sjön Nybyggarna bosatte sig vid sent 1400 tal. De byggde sig intill sjön för jakt och fiske lycka. Det var enkelt att odla när jorden var så pass bördig nere vid vattnet. Grann byarna är byggda på samma vis, nere vid vattnet.

På vintern samlas ofta byn barn och ungdomar och åker skridskor på den djupt frysta sjön medans föräldrar och gamla pimplar och kör skoter. Gemenskapen blir lite speciell när den årliga pimpel tävlingen går av stapeln och hela byns invånare samlas på stranden.

Så här kan det alltså se ut en vinter eftermiddag ute på träsket.

Det bedrivs också en bilprovning på isen Det bedrivs också en bilprovning på isen. Mesta dels tyskar som kommer dit och provar på iskörning med dyra snabba bilar.

Förorenat??? Sjön är en väldigt vacker och frisk sjö med bra fiske. Förutom skoterkörning vintertid och båtkörning sommartid så hålls sjön mycket ren och föroreningar gillas inte.

Sjön mynnar ut i klintfors ån som ringlar och rinner från varuträsk till Medlefors inne i stan. I ån kan man hitta lite öring och harr som också simmat ut i sjön och därför kan man hitta inte bara abborre och gädda utan också ädel fisk.

Detta är alltså klintforsån som rinner mellan Varuträsk och Medlefors.