Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

INTRODUKTION SKOLKLASSIKERN

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "INTRODUKTION SKOLKLASSIKERN"— Presentationens avskrift:

1 INTRODUKTION SKOLKLASSIKERN

2

3 7 av 8 13-åringar rör på sig för lite
VISSTE DU ATT… 7 av åringar rör på sig för lite Barn i Sverige rör sig mindre på helgen Endast 1 av 4  barn äter tillräckligt mycket frukt och grönt enligt en studie gjord av Daniel Berglind och hans forskarkollegor på Karolinska Institutet. enligt Folkhälsomyndighetens undersökning ”Skolbarns hälsovanor” 12 minuters fysisk aktivitet gör barn bättre på läsförståelse och stärker deras uppmärksamhet Träning stärker minnet! Minnestest har visat att människor lär sig 20 % fler glosor om de hör dem när de promenerar enligt Hansen, överläkare och psykiatern. enligt Anders Hansen, överläkare och psykiatern.

4 Vad är hälsa för dig? och massor mer… Mat och dryck Sova Må bra Träna
Vara frisk Vad är hälsa för dig? Frisk luft Röra sig i vardagen Kompisar Fritids-intressen

5 En Svensk Klassiker vill hjälpa till så att vi alla mår bättre
Framtidens nyheter? En Svensk Klassiker vill hjälpa till så att vi alla mår bättre

6 Vad är En Svensk Klassiker?
En Svensk Klassiker grundades För att klara av En Svensk Klassiker behöver du välja ett av loppen Vasaloppet eller Engelbrektsloppet på skidor samt genomföra de övriga 3 loppen under en 12-månadersperiod.

7 Vad gör En Svensk Klassiker i dag?
En Svensk Klassiker arbetar på olika sätt för att stimulera människor till en sund och hälsosam livsstil både genom motionslopp, men också med olika projekt tillsammans med olika företag. En Svensk Klassiker passar också alltid på att berätta om en sund livsstil och hur bra det är att röra på sig för att må bra.

8 Hur kan En Svensk Klassiker inspirera barn och ungdomar till en hälsosam livsstil?

9 Jo, genom Skolklassikern!

10 Vad är Skolklassikern?

11 Klicka här för att Starta film!

12 Skolklassikern vill inspirera till detta!
Rörelseglädje är början på en sund livsstil, som i sin tur leder till hälsa, välbefinnande och bättre skolresultat – men framförallt ett liv som ger bättre möjligheter och i slutändan mer självförtroende och glädje till alla barn. Skolklassikern vill inspirera till detta!

13 Skolklassikern innehåller olika tävlingsmoment
Skolklassikern innehåller olika tävlingsmoment. 4 rörelseutmaningar och 4 energiutmaningar som ni löser i den ordning och den takt ni själva vill

14 Tävlingsmomenten är: SKIDOR CYKEL SIMNING LÖPNING + 4 energiutmaningar

15 Skolklassikern handlar om att klassen tillsammans ska klara av sträckorna i de olika loppen i En Svensk Klassiker. Skidor (skridskor eller stavgång) – Engelbrektsloppet/Vasaloppet – 90 km Cykel – Vätternrundan – 300 km Simning – Vansbrosimningen – 3 km Löpning – Lidingöloppet – 30 km

16 Energiutmaningar Det finns 4 energiutmaningar. Detta är spännande och roliga uppgifter kring kost, rörelse och hållbarhet som ni löser tillsammans i klassen.

17 Tävlingsperiod Alla tävlingsmoment ska vara klara senast 10 maj Är ni snabba och redovisar energiutmaningarna innan vissa datum är ni med i chansen att vinna fina snabbhetspriser från ICA, Wasa, Arla och Crescent

18 Hur redovisar vi klassens resultat?
Ni redovisar under ”mina sidor” på Där kan ni enkelt följa hur ni ligger till samt även jämföra er mot andra klasser, skolor eller kommuner.

19 Vad kan man vinna? Efter varje tävlingsmoment får ni ett diplom att ladda ner samt ett speciellt diplom när ni är klara med hela Skolklassikern. Av alla de klasser som gör Skolklassikern sker utlottning av fina priser och överraskningar. Redovisar ni energiutmaningarna innan vissa datum har ni chansen att vinna fina snabbhetspriser.

20 Röster om Skolklassikern
"Jag tycker Skolklassikern var jätteroligt att göra. Vi fick vara ute och göra saker tillsammans i klassen. Det blev helt plötsligt kul att röra på sig.” "Roligast med Skolklassikern var att prova på nya idrotter och att vi i klassen hjälptes åt att samla kilometer. Motion och frisk luft fick man liksom på köpet.” Ester, 12 år Linus, 10 år

21 Lycka till. Nu kör vi!


Ladda ner ppt "INTRODUKTION SKOLKLASSIKERN"

Liknande presentationer


Google-annonser