Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bureälven Fakta Fiske Bureälvens läge Burträsket Klosterholmen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bureälven Fakta Fiske Bureälvens läge Burträsket Klosterholmen"— Presentationens avskrift:

1 Bureälven Fakta Fiske Bureälvens läge Burträsket Klosterholmen
Kanotled i Bureälven

2 Fakta om Bureälven Det är en 60 km lång skogsälv, Tidigare använd i form av flottning men numera är den flottrensad. Vattendraget är lättillgängligt från väg.

3 Fiske längs Bureälven Bureälven är ca 60 kilometer lång. Den sträcker sig mellan två populära fiske vatten som Falmarksträsket och Bodaträsket. I detta vatten finns fisk som abborre, gädda, mört, gös och numera även kräftor. Men kräftorna när tills vidare fridlysta. Här på bilden ovan ser du Falmarksträsket som ligger där nere, Bodaträsket uppe och mittemellan sträcker sig en bit av bureälven.

4 Bureälvens läge Bureälven ligger i stort sätt nära någon väg längs hela älven. Den rinner ut i havet vid Bureå som bara ligger ca 2 mil från Skellefteå. Övriga stora sjöar som har samband till Bureälven är till exempel Burträsket.

5 Burträsket Burträsket är en sjö som ligger ca 4 mil från Skellefteå och har en area på 14km², och den ligger ganska tidigt av den rinnande bureälven. Denna sjö är känd för sitt gösfiske och sina storvuxna gäddor.

6 Klosterholmen Bureälven döptes 1507 till ’’Bwre’’, som är en gammal böjningsform av ’’Bura’’. På den såkallade Klosterholmen i bureälven ska det eventuellt under och 1500-talet funnits en klosterbyggnad. Men det är oklart om husgrunderna på holmen verkligen kommer från ett kloster.

7 Kanotled i Bureälven Det finns möjlighet att färdas med kanot längs bureälven som är rätt så populärt. Man startar turen i Bobysund och sedan färdas man längs älven genom sjöar och små forsar där det kan behövas att man lyfter kanoten. Vackra sommardagar är landskapet du färdas genom väldigt vackert.

8 Gjord av: Arvid Stenmark


Ladda ner ppt "Bureälven Fakta Fiske Bureälvens läge Burträsket Klosterholmen"

Liknande presentationer


Google-annonser