IT teknik för personer med kognitiva funktionshinder i skola och arbetsliv Susanne Barkvik, Flexénita, Sunnerstavägen 58, 186 70 Brottby, Vallentuna, 08-

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ett filter i huvet …är bättre än ett i datorn!
Advertisements

Utveckling av MTM:s service till högskolestudenter Pia Hasselrot 25 april 2013.
- en positiv och realistisk självbild
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Gun Frödemo - kurator Studenthälsan.
E-post i mobilen -Ett sätt att öka tekno-stressen, eller en lysande effektivitetshöjare?
Arbetsterapi i skolan.
Arbetsterapeut Helena Hallinder Brommageriatriken
~ Den första mobiltelefonen ~
Barnanpassad utredning
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Patientenkät sommaren -13
Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de av oss Som var barn på 50-talet, 60-talet och 70-talet inte ha överlevt.
Unga och arbetslöshet En sammanfattning av publikationer sedan 2003 Susanne Zander Utredare Ungdomsstyrelsen.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Hej på er alla!!! Nu har det gått ett år sen jag gjorde ett bildspel. Hade glömt nästan hur kul det är.
IT-stress.
Meny •Hem: Visar denna sida. Kan användas för allmän info •ProNavigo visar Modellen, mallar, checklistor •Projektlänkar: visar en undermeny med lämpliga.
Minnet -en funktion att räkna med
Kognitiva funktioner Verbal förmåga Logisk-Analytisk förmåga
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Hej Jag heter Rasul Saadati och är färdigt utbildad Systemkonsult på QD- System AB. Jag är bäst på installationer, administration och klientsupport. Mina.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Syftet med en personlig handlingsplan
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Brukarenkät IFF Brukarundersökning individ, familj och funktionshinder (IFF) hösten Sammanlagt svarade 185 brukare på enkäten. För IF så var.
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
Malin Junerfält Mitt Syslöjdsarbete.
Möjligheter till arbete med hjälp av kognitivt stöd ?
Handikapp&Habilitering
Vad är du för typ av person?
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Teleborg Centrumskolan Karl Holgersson C91 Prao C91 PraoC91 Prao.
Ibland finns det gånger då man nog önskar att man inte blev fotograferad… ☻
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Hemsjukvårdsläkare i Lidköpings kommun
Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......??? Hur har du KUNNAT överleva?
Stöd i vardagen till psykiskt funktionshindrade - utgångspunkter
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Det var en gång en drake som hette Nidaros
Arbetsförmedlingens insatser för dem som deltagit i programmet arbetslivsintroduktion Siri Persson Avdelningen Rehabilitering till arbete, Strategienheten.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
H.O.U.S.E 2015 EFFEKTIVISERA DINA PROCESSER MED HJÄLP AV ACTIVE DIRECTORY! Thorir Eggertsson – Inuit AB Johan Lidman – Inuit AB.
Background Egenskaper FritidsintressenArbetslivserfarenheter.
Jag visar alla respekt, tar hänsyn och ansvar
SLUGs Medlemsundersökning Resultat och kommentarer från studenterna
Trivselregler Under revidering -gäller tillsvidare Jag visar alla respekt, tar hänsyn och ansvar Snöbollskastning är inte tillåtet på skolans.
Vem är jag, Vem är du?.
Sammanställning av enkätsvar ang
Handikapp & Habilitering
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Samarbetet Försäkringskassan – Huddinge psykiatriska öppenvårdsmottagning Tvåpartsfinsam 2014 och 2015.
Sophie Eklund Automatiserade röstsamtal till Telias fiberkunder /Relation/Identifier 0.1 Draft.
STUDENTREKRYTERING.
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
Elev loggbok.
Stimmets skola- resultat enkät föräldrar med barn i grundsärskolan 2015 Undersökningsperiod: > Antal svar: 14 Svarsfrekvens: 50%
Arbetsterapi i skolan.
Resultat : Under baslinjemätningen blev det extra tydligt för oss att det är många av våra gäster som inte äter den lagade maten (de gula stolparna). Det.
Föreningen kognitivt stöd
Presentationens avskrift:

IT teknik för personer med kognitiva funktionshinder i skola och arbetsliv Susanne Barkvik, Flexénita, Sunnerstavägen 58, 186 70 Brottby, Vallentuna, 08- 512 418 03 www.flexenita.se

Anpassningar i arbete Flexiboard kurser Visuella Kassan

Kunder och Tvätteri FlexiLager Alltid Närvaro Pict-O-Stat

Memo Comai- Ett mobilbaserat kognitivt hjälpmedel

Vem behöver Memo Comai? Personer som är i behov av någon form av: Påminnelsestöd Planeringsstöd Uppmärksamhetsstöd Sammanhangsstöd Strukturstöd i sitt yrkesliv

Personer med kognitiva funktionsnedsättningar: Vem behöver Memo Comai? Personer med kognitiva funktionsnedsättningar: Läs och skrivsvårigheter Förvärvade hjärnskador Autism Whiplashskador Lättare utvecklingsstörning Smärtproblematik Adhd/Damp Psykiska funktionshinder

Fördelar med att använda en vanlig mobiltelefon som kognitivt hjälpmedel: Normaliserande, dvs. inget specialanpassat och dyrt hjälpmedel Alltid mobil, dvs. inga specialanpassningar på arbetet, i hemmet eller i skolan Interaktiv

Olika områden där en mobiltelefonitjänst kan användas som kognitivt hjälpmedel Arbetstekniskt hjälpmedel Verktyg i rehabiliteringsprocessen Tanke-, struktur- och minnesstöd i det dagliga livet I behandling I studiesituationer Motivationsstöd

Hur fungerar det tekniskt?

Kalendervy i mobiltelefonen

Så här ser de olika funktionerna ut i mobiltelefonen Påminnelse med bild Checklista Fritext

Användaren loggar in via sitt mobiltelefon nummer och lösenord.

Förskrivningsbart hjälpmedel i Stockholm Arbetsförmedlingen AF-resurs Privatpersoner Företag Ikea Dagliga verksamheter Skolor Försäkringskassan Läkemedelsindustrin

”Detta är det bästa som har hänt mig ”Detta är det bästa som har hänt mig. Det var helt perfekt”  Deltagaren hade svårigheter med att komma ihåg möten, om det var flera inplanerade under samma dag. Deltagaren var också ”tidsoptimist”. Personen hade svårigheter att planera tidsåtgången mellan de olika platserna som han skulle vara på. Problemet var att han missade avtalade möten eller kom för sent till dem. ”Jag har nu fått tillbaka min inre klocka”  Deltagaren hade stora svårigheter att ta paus, beräkna när det var dags att äta etc. Deltagaren blev så uppe i varv att kroppen slutade att fungera. Detta resulterade i bland annat magproblem, koordinationssvårigheter etc. Problemet var alltså att strukturera sin vardag när inte kroppens tidiga signaler var så starka. ”Memo Comai har varit till stor nytta för mig. Nu kommer jag till lektionerna i tid och min handledare har berömt mig för detta. Jag har endast fått en varning under tiden jag haft Memo Comai”  Deltagarens svårigheter har varit att komma i tid till lektioner och att gå till lektionerna om deltagaren varit aktiv med något annat. Problemet var att se vikten av kalenders uppmaning. Deltagaren fick via Memo Comai® både en signal men också en förstärkningsbild. Deltagaren valde att ibland ha larm. Larmet gick till en personal.

Kontakta Susanne Barkvik Prenumerera Gratis på Flexénitas Nyhetsbrev Är du nyfiken på hur du kan använda och anpassa IT-produkter och göra olika arbetsuppgifter och studier enkla och tydliga? Kontakta Susanne Barkvik Flexénita Sunnerstavägen 58 186 70 Brottby 070-5349017 Prenumerera Gratis på Flexénitas Nyhetsbrev www.flexenita.se