1 Nattvandring Kommunpoliserna Thomas och Claes. 2 Främjande verksamhet? vuxna förebild vittne iakttagare tröst hjälp lugnande nykter engagerad medmänniska.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
Advertisements

Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen
BARNETS ANDLIGA UTVECKLING Anna Ekvall & Magnus Sternegård
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Sagan om Piffy.
Skräp i korridorer, snus i tak och på väggar?

Ett fel på kvinnor.
Vem bestämmer - du eller chefen?
Livets Söndag - en dag i glädje inför och i värnande om livet
Svenska som andraspråk
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Metodstöd.
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Pronomen.
SSQ 5.6 sida 1 De följande frågorna gäller din förmåga och dina upplevelser i samband med att höra och lyssna i olika situationer. För varje fråga ska.
Skottövning Spel Dribblingsövning Nickövning Två måls spel
Välkommen till Bönemöte
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Känner du att du har rätt att älska vem du vill utan att någon lägger sig i?
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.
Ungas frågor om alkohol och droger
ÄR DET BÄTTRE ATT VARA SINGEL ELLER VARA GIFT?
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
1. Vad är en personuppgift?
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Innehåll  Introduktion av Al – Khushoo’  33 Sätt att Utveckla Al – Khushoo’  1:a – 6:e sättet  7:e – 12:e sättet  13:e –
Ålder Namn Datum SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder en hörapparat (höger öra) Jag använder två hörapparater.
Chefen tittar förtvivlad på sin klocka och upptäcker att hans underordnad inte kommer att komma i tid för att hålla ett mycket viktigt seminarium på en.
LIKABEHANDLINGSPLAN elever Rudboda skola
Pronomen Tryck på F5 på tangentbordet för att börja.
Klok filosofi … ?.
Vilka berättelser berättas?
Dom, de eller dem? Förklaring.
Klok filosofi.
Läroplansträff Välkomna.
Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling
Demokrati och hur Sverige styrs
Var vänlig svara på nedanstående frågor innan du svarar på frågorna om din hörsel Namn: Datum: Ålder: Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder.
Personliga förberedelser
När ska man använda de och när ska man använda dem.
De följande frågorna gäller din förmåga och dina upplevelser i samband med att höra och lyssna i olika situationer. Du svarade på samma frågor tidigare.
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
Sofielundsskolans Ordningsregler
SEX och relationer Del 2. SEX och relationer Del 2.
EVA OCH CLAES – En berättelse om våld och brott i nära relationer.
Flickors psykiska ohälsa
Världens vän eller Guds vän?
Peter Emil Wilander Järnhammar
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Mansfrid? - Offer på lika villkor?
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Varför dog Jesus? Vad är problemet? Vad kunde God göra åt det?
Etik och moral Vad är rätt och fel?.
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman
Berättande text.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
ETT BROTT BEGÅS. Så här kan det gå till…. Tre killar begår tillsammans en väskryckning. De åker moped och kör upp jämsides med en äldre dam och rycker.
Trivselregler P07-Furulund
Riksenheten för säkerhetsmål
FREDA kortfrågor på picto
Presentationens avskrift:

1 Nattvandring Kommunpoliserna Thomas och Claes

2 Främjande verksamhet? vuxna förebild vittne iakttagare tröst hjälp lugnande nykter engagerad medmänniska stöd se & synas trygghet

3 När skall man ringa polisen?

4 Vuxna och unga- skillnader? Lång sikt Kort sikt Vi Jag Erfarenhet Naivitet Gränssättande Tänjande Tongivande Beroendeställning Förebild Iakttagare Tjat Skrik Sakfråga Personfråga

5 Signalement Försök titta på många saker Kön, ålder, längd, ögon, tal Klädsel uppifrån och ned Handskar? Vapen? Rörelsemönster Riktning Ärr ”Såg du vad han hade för byxor? Det är mycket vanligt att de egna iakttagelserna mattas av på grund av de iakttagelser andra gjort- SKRIV NED DINA IAKTTAGELSER

6 Konfliktreducerande strategier

7 Trygghet? Vad är tryggt / otryggt för en vuxen? Vad är tryggt / otryggt för unga?

8

9 Nödvärn 24 kap. Om allmänna grunder för ansvarsfrihet 1 § En gärning som någon begår i nödvärn utgör brott endast om den med hänsyn till angreppets beskaffenhet, det angripnas betydelse och omständigheterna i övrigt är uppenbart oförsvarlig. Rätt till nödvärn föreligger mot 1. ett påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp på person eller egendom, 2. den som med våld eller hot om våld eller på annat sätt hindrar att egendom återtas på bar gärning, 3. den som olovligen trängt in i eller försöker tränga in i rum, hus, gård eller fartyg, eller 4. den som vägrar att lämna en bostad efter tillsägelse. Lag (1994:458).

10 En redlöst berusad ung flicka ligger på gräsmattan på Djurgården. Runt henne står fyra jämnåriga flickor och pratar och skrattar. En av flickorna drar i den liggande för att försöka få upp henne. Vad gör ni ?

11 Ni hör ett gäng unga grabbar prata om att ett annat gäng är på väg till Biblioteksplan för att göra upp med dem. Det unga gänget drar sig mot platsen med hejarop och svordomar. Vad kan man tänkas göra?

12 Ni ser på Fristadstorget hur två personer med sparkar och slag ger sig på en ensam kille. Den ensamme killen faller till marken och får en spark när han ligger. De två springer bort och sätter sig på en bänk mitt emot entrén till Gallerian. Åtgärd/ åtgärder?

13 En kille kommer fram, nervös och uppjagad. Han ställer sig nära er och ser sig om hela tiden. Två ynglingar kommer plötsligt fram och börjar skrika åt killen samtidigt som de försöker fösa er åt sidan. Den ene måttar ett slag mot killen som missar. Skydda killen till varje pris?

14