Krisberedskap – före – under - efter

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Tillsynsutbildning för nyanställda 5 – 6 februari 2014
Advertisements

Säkerställd intern styrning och kontroll
Kursplaner (årskurs 7-9)
Nationell riskbedömning
Åtgärdsprogram Inför vintersäsongen 2010–2011
Västra Götalandsregionen
Riskbedömning vid ändring i verksamheten
Work Shop Från plåtburk till plastkort Malmö
Beskrivning av området samhällsskydd och beredskap
Beredskapsplanering samhällsviktiga transporter
Riskhanteringsplaner - tidplan, struktur och innehåll
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – MSB
Tillsammans för världens säkraste vård
LSO som verktyg i det kommunala säkerhetsarbetet
Socialstyrelsens termbank
Risk- och sårbarhetsanalyser Handlingsprogram
Klimatanpassning i den fysiska planeringen
Reglemente för God hushållning och intern kontroll
Anpassning till ett förändrat klimat
Landstingsstyrelsens förvaltning
Ansvar för Länsstyrelsen I samband med allvarliga händelser  vara en sammanhållande funktion  verka för att en samlad regional lägesbild sammanställs.
Hot och risker Hur ser då hoten och riskerna ut?
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Strategi för tryggande av samhällets vitala funktioner 2006 STRATEGI FÖR TRYGGANDE AV SAMHÄLLETS VITALA FUNKTIONER Statsrådets principbeslut
Klimat och Sårbarhetsutredningen Klimat- och sårbarhetsutredningen (M 2005:03) Utredare: Bengt Holgersson.
Regional krissamverkan i Jönköpings län. Regional krissamverkan i Jönköpings län Fördjupa samverkan mellan myndigheter och samverkande organisationer.
Risk- och sårbarhetsanalys Andreas Thulin
Tillsynsplaner Länsstyrelsens tillsyns- och stödverksamhet enligt Lag (2003:778) om skydd mot olyckor.
Piteå kommuns beredskapsplaner.
Samhällets krisberedskap – kommunen i fokus
Nätverksträff för KIs informatörer och redaktörer 6 april 2011.
Seminarium om - risk- och sårbarhetsanalyser - kommunala handlingsprogram Med ny mandatperiod finns chansen att ta ett mer samlat grepp på trygghets-
Miljökvalitetsmålet Giftfri miljö - målmanual för uppföljning
Styrel Ett modernt system för prioritering av elanvändare vid elbrist som införs
Samhällets förmåga att motstå och hantera kriser
Patientsäkerhetsarbete
Lokalt exempel RSA & HP med helhetssyn
Dalarnas modell Magdalena Wänerstam.
NATIONAL FOOD ADMINISTRATION Jan Eklind, Statsinspektör SLV.
Vad är SAMÖ 2016? SAMÖ 2016 är en övning för att pröva och beskriva den gemensamma nationella förmågan att hantera en kris i samhället. Övningen ska pröva.
Västra Götalandsregionen
Risk- och krishantering, nu en angelägenhet för alla
Krishanteringssystemet Regeringsformen - Offentligrättsliga principer
Vad är FRG? En organiserad grupp av frivilliga med särskild utbildning
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Krishanteringssystemet & grundläggande lagar
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar - att uppnå gemensam inriktning och samordning Namn Efternamn Datum Version 1.0,
Samverkansområde XXXXX Möte Datum Namn Källa: MSB Bildbank.
Kriskommunikationssamverkan i Västra Götalands län – inriktning och rutiner.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Myndigheterna Vad gör dom övriga myndigheterna i händelse av kris? Livsmedelsverket (SLV) Folkhälsomyndigheten (FHM) Statens kriminaltekniska Laboratorium.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar #grundSoL Introduktion till gemensamma grunder för samverkan.
Introduktion till kontinuitetshantering
Krisberedskapssystemet i Sverige Lena Mathiasson Länsstyrelsen i Stockholms län
Version #grundSoL Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 01: Den svenska modellen för att.
Forum Securitatis Peter Stenumgaard.
Version #grundSoL Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 01: Den svenska modellen för att.
Version #grundSoL Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 01: Den svenska modellen för att.
Räddningstjänstens ledningskonferens i Västra Götaland Jan Wisén MSB
Riskbedömning vid förändring i verksamheten
Version #grundSoL Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 01: Den svenska modellen för att.
Riskbedömning vid förändring i verksamheten
Aktörsgemensam CBRNE-strategi Information och stöd till implementering
Version #grundSoL Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 01: Den svenska modellen för att.
Risk- och sårbarhetsanalyser
-vad innebär det för oss inom Region Östergötland?
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
Statens geotekniska institut (SGI) 1:10 klimatanpassningsanslag
Om bildspelet Det här bildspelet är tänkt att vara ett stöd till dig som ska kommunicera hur kontinuitetshantering hänger ihop med andra områden. Det kan.
Om bildspelet Det här bildspelet är tänkt att vara ett stöd till dig som ska kommunicera hur kontinuitetshantering hänger ihop med andra områden. Det kan.
Presentationens avskrift:

Krisberedskap – före – under - efter

Samhällsviktig verksamhet (SVV) För att samhället ska fungera även vid en allvarlig kris är det viktigt definiera vilka verksamheter som är nödvändiga för att undvika eller hantera kriser. När det gäller krisberedskap är vissa samhällsfunktioner viktigare än andra.

Vad är samhällsviktig verksamhet? Med samhällsviktig verksamhet avses en verksamhet som uppfyller minst ett av följande villkor: Ett bortfall av, eller en svår störning i verksamheten som ensamt eller tillsammans med motsvarande händelser i andra verksamheter på kort tid kan leda till att en allvarlig kris inträffar i samhället. Verksamheten är nödvändig eller mycket väsentlig för att en redan inträffad kris i samhället ska kunna hanteras så att skadeverkningarna blir så små som möjligt.

Lagen om extraordinära händelser Uppgifter enligt lagen Risk och sårbarhetsanalyser Planera Geografiskt områdesansvar Utbildning och övning Höjd beredskap Rapportering Samverka

Föreskrifter MSBFS 2010:6 Om kommuners och landstings risk- och sårbarhetsanalyser MSBFS 2010:7 Om statliga myndigheters risk- och sårbarhetsanalyser

Föreskrifterna säger vad Övergripande beskrivning av verksamheten och dess ansvarsområde Övergripande beskrivning av arbetsprocess och metod Övergripande beskrivning av identifierad samhällsviktig verksamhet inom verksamhetens ansvarsområde Identifierade och värderade hot, risker och sårbarheter samt kritiska beroenden inom verksamhetens ansvarsområde Övergripande beskrivning av viktiga resurser som verksamheten kan disponera för att motstå allvarliga störningar och hantera kriser Bedömning av förmågan inom verksamhetens ansvarsområde att motstå och hantera identifierade hot och risker Särskild förmågebedömning enligt förutsättningar som MSB:s beslutar Planerade och genomförda åtgärder samt en bedömning av ytterligare åtgärder med anledning av risk- och sårbarhetsanalysens resultat.

Risk- och sårbarhetsanalys (RSA)

27 nationella risker Dammbrott Pandemi Solstorm Kärnkraftsolycka Isstorm Cyberattack Storm Svaveldimma Epizooti Översvämning Störningar i transporter Störningar i elektroniska kommunikationer Störningar i elförsörjningen Störningar i drivmedelsförsörjningen Störningar i livsmedelsförsörjningen Väpnat angrepp Pandemi Kärnkraftsolycka Skolskjutning Terrorhandling Ras och skred Kemikaliespridning via bomb Störningar i GNSS Social oro med våldsinslag Brand i särskilda objekt Fartygskollision Värmebölja Förorenad dricksvattentäckt (kemiskt utsläpp) (biologiskt utsläpp)

FOI:s RSA- modell (FORSA-modellen) Framtagen på uppdrag av Stockholms stad Vetenskaplig, följer lagar, föreskrifter och vägledningar Forskning inom FOI Handbok till FORSA-modellen finns! Framtagen 2011 Handledning från start till mål Rapportmall finns som följer MSB:s föreskrifter

FORSA-modellen, arbetsprocess

Stöddokument för Eskilstuna -missiv och tjänsteskrivelse: kortfattad beskrivning om processen, ansvarsfördelning, tidsåtgång och deltagande -Rapporteringsmall RSA 2014 (Word) -Genomförande RSA 2014 (Powerpoint) -FORSA handbok (Pdf)

Stöd i FORSA Handbok Block 1. Verksamhetsbeskrivning s. 59-64 Block 2. Riskbedömning Block 3. Händelseanalys Block 4. Åtgärder Block 5. Aggregering och sammanställning Block 6. Implementering och uppföljning s. 59-64 s. 65-72 s. 87-94