Spel: Plenarsession. Er uppgift i 6 steg 1.Studera yttrandet 2.Välja grupp (1 elev per grupp), utarbeta och lämna in ändringsförslag 3.Förbereda er för.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Forskarhjälpen 2012! Medicinjakten Guldjakten ?
Advertisements

Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Gymnasiearbetet p..
1.Tar ansvar för skolans inredning och material så vi får en trivsam skola utan klotter, skadegörelse och nedskräpning. 2.Använder inte snus, tobak eller.
Uppgiften i PowerPoint
Välkommen till Forskarhjälpen 2014!
Framtidens regionalpolitik En presentation den av den femte sammanhållningsrapporten.
Europaparlamentariker
Domarassistenten.com - en introduktion för domare
Att välja till gymnasieskolan ………är en process som pågår……
Välkommen till Forskarhjälpen 2013! Medicinjakten Guldjakten Soljakten.
Miljödepartementet Ett Sverige utan klimatutsläpp – det gröna föregångslandet Bakgrund till regeringsbeslut torsdagen 21 juli 2011.
”DU KAN ENDAST BLI BÄTTRE PÅ ATT SKRIVA GENOM ATT FAKTISKT SKRIVA” Doris Lessing – Nobelpristagare 2008.
Stockholmsregionens Europadagar, 5 november 2012 Joanna Szyfter ”Den lokala nyttan av deltagande i utformandet av EU:s energipolitik” - Exempel från regionens.
Kalmar län Workshop om persontransporter 29 april 2010.
SYV Studie- och yrkesvägledning
Klimattoppmöte i skolan Välkommen til KLIMATTOPPMÖTE Durban, Sydafrika 2011 Klarar NI att lösa världens klimatutmaningar?
Kommunikationssamordnare EU-kommissionen i Sverige
Formellt, skarpt och snyggt
modell för bättre kommunikation mellan vårdpersonal
Fjärde järnvägspaketet
(CC BY 2.0)
Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig.
- Öresundsregionen – en självklarhet - Mångfald ger möjligheter
Att tala för att övertyga
Hur gör man en handlingsplan?
IF Metalls kongress 2014 Vi utvecklar människor och industri
Beredningens uppgift 2008 Att identifiera hinder och möjligheter för personer utifrån Sexuell läggning Funktionshinder Ålder (25- eller 55+ ) för att skapa.
Regional tillväxt- och innovationspolitik Claes Norell
Skåne Arbetsmetoder och verktyg. 300 GWh år GWh år 2020.
RAps utbildning 2008 Det har kommit till din chefs kännedom att du har tillgång till rAps som han/hon har förstått är ett regionalt analyssystem. Din chef.
Välkomna till Färila skola läsåret 14/15
1 Sammanhållningspolitiken och Europa Strukturfonderna efter : Förberedelser! 2010: Europa e sammanhållningsrapporten Budgetöversyn.
Den individuella utvecklingsplanen
Energi Klimat Värnamo Kommun. Övergripande klimatmål: Värnamo kommun som geografiskt område ska reducera utsläppen av växthusgaser med minst 40% till.
Argumenterande text Ett argument liknar skottet från ett armborst – det är lika verksamt vare sig det är en dvärg eller jätte som skjuter (Francis Bacon)
Färdplan 2050 Viktor Rydell. Global nivå Vid FN:s klimatkonferens i Cancún 2010 åtog sig alla industriländer att ta fram nationella långsiktiga strategier.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
EFörslag - Haparanda Offentliga rummet 31 maj. Bakgrund & Syfte Värde ord: Demokrati, Dialogen, Nya sätt… Diskuterat olika sätt SKL- Nätverk e-petitioner.
Riksdag.
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
Europeiska ekonomiska och sociala kommittén. Här hittar du EESK.
Försöksverksamhet med gymnasial lärlingsutbildning Information och idéutbyte.
socialt hållbart Malmö
Att skriva en debattartikel
Nätverk kursplanepiloter
Banktjänster Avropsstöd Version 1.5
Forma ett nytt internationellt avtal EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimatförändringarna.
Regionkommittén. Regionkommittén (ReK) är ett rådgivande organ med uppgift att bedöma Europeiska unionens lagstiftning och politik ur ett lokalt och regionalt.
Snilleblixtar 2010 Ånge kommun Välkommen till en spännande resa mot ny teknik och tekniska innovationer som kan rädda vår planet!
Titel på ditt arbete -undertitel, vad handlar det mer specifikt om? Introduktion Här bör man skriva en kortfattad introduktion till sitt arbete, eller.
Vad är Europeiska unionen (EU)?
Engelska Människokroppen
Hur mår Halland? Sofia Frising miljömålssamordnare
Video Games The movie. E -Ni ska välja ett spel som är er favorit. -Ni ska förklara varför den är just er favorit -Hur kan spelet utvecklas i framtiden.
Debattartikel.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Nationellt prov Sv – I andras ögon.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Formellt, skarpt och snyggt
Digitalisering av text Kursintroduktion Mats Dahlström 30 Mars 2005.
Varför IUP och skriftliga omdömen? Varför ny läroplan?
1. Genomför enkäten och redovisa resultatet 4. Vid vilka tillfällen fungerar bra eller hyfsat bra redan idag? Vad är det som gör att det funkar vid dessa.
Ny termin – nya möjligheter. Sista rycket i grundskolan.
Videokonferens 4 Läsa upp dikt Hålla föredrag
Argumenterande text.
Välkomna till workshop ENERGITJÄNSTEUTVECKLING
EU:s beslutsprocess.
Rekommendera en strategi
Presentationens avskrift:

Spel: Plenarsession

Er uppgift i 6 steg 1.Studera yttrandet 2.Välja grupp (1 elev per grupp), utarbeta och lämna in ändringsförslag 3.Förbereda er för gruppsammanträden och plenarsession 4.Ta rollen som "ledamot" av EESK 5.Bryssel: samlas i grupper 6.Bryssel: debatt och omröstning vid plenarsessionen

1. Studera yttrandet « Youth on the move »

Yttrandets disposition Yttrandets innehåll 1:a punkten, inledning Sammanfattning Bakgrund Allmänna synpunkter Slutsatser och rekommendationer

2. Välja grupp, utarbeta och lämna in ändringsförslag Varje elev väljer vilken grupp inom EESK som han eller hon vill företräda: grupp I, grupp II eller grupp III Minst 1, max 3 ändringsförslag per skola (valfritt språk) Sista datum för att lämna in ändringsförslag och meddela fördelningen på EESK-grupper: 31 mars 2011 E-post:

Hur gör man ett ändringsförslag? Möjliga ändringar Stryk text Ersätt Stryk och ersätt överallt i texten Stryk en punkt Ersätt ett ord Lägg till en ny punkt + Presentera argumenten i en kort "motivering"

Stryk text Nuvarande text: 1.3 EESK anser att EU som ett ambitiöst delmål bör åta sig att fram till 2020 minska de globala utsläppen av växthusgaser med minst 30 % jämfört med 1990, om andra industriländer och de ekonomiskt sett mer avancerade utvecklingsländerna gör jämförbara minskningar. Stryk text : 1.3 EESK anser att EU som ett ambitiöst delmål bör åta sig att fram till 2020 minska de globala utsläppen av växthusgaser med minst 30 % jämfört med 1990, om andra industriländer och de ekonomiskt sett mer avancerade utvecklingsländerna gör jämförbara minskningar.

Ersätt Nuvarande text: 1.3 EESK anser att EU som ett ambitiöst delmål bör åta sig att fram till 2020 minska de globala utsläppen av växthusgaser med minst 30 % jämfört med 1990, om andra industriländer och de ekonomiskt sett mer avancerade utvecklingsländerna gör jämförbara minskningar. Ersätt: 1.3 EESK anser att EU som ett ambitiöst delmål bör åta sig att fram till 2020 minska de globala utsläppen av växthusgaser med minst 20% 30 % jämfört med 1990, om andra industriländer och de ekonomiskt sett mer avancerade utvecklingsländerna gör jämförbara minskningar.

Stryk och ersätt överallt i texten Nuvarande text: 1.3 EESK anser att EU som ett ambitiöst delmål bör åta sig att fram till 2020 minska de globala utsläppen av växthusgaser med minst 30 % jämfört med 1990, om andra industriländer och de ekonomiskt sett mer avancerade utvecklingsländerna gör jämförbara minskningar. Stryk och ersätt överallt i texten: 1.3 EESK anser att EU som ett ambitiöst delmål bör åta sig att fram till 2020 minska de globala utsläppen av växthusgaser med minst 30 % jämfört med 1990, om andra industriländer och de ekonomiskt sett mer avancerade utvecklingsländerna gör jämförbara minskningar.

Stryk en punkt Nuvarande text: 1.3 EESK anser att EU som ett ambitiöst delmål bör åta sig att fram till 2020 minska de globala utsläppen av växthusgaser med minst 30 % jämfört med 1990, om andra industriländer och de ekonomiskt sett mer avancerade utvecklingsländerna gör jämförbara minskningar. Stryk punkten : 1.3 EESK anser att EU som ett ambitiöst delmål bör åta sig att fram till 2020 minska de globala utsläppen av växthusgaser med minst 30 % jämfört med 1990, om andra industriländer och de ekonomiskt sett mer avancerade utvecklingsländerna gör jämförbara minskningar.

Ersätt ett ord Nuvarande text: 1.3 EESK anser att EU som ett ambitiöst delmål bör åta sig att fram till 2020 minska de globala utsläppen av växthusgaser med minst 30 % jämfört med 1990, om andra industriländer och de ekonomiskt sett mer avancerade utvecklingsländerna gör jämförbara minskningar. Ersätt ett ord: 1.3 EESK anser att EU som ett ambitiöst konkret delmål bör åta sig att fram till 2020 minska de globala utsläppen av växthusgaser med minst 30 % jämfört med 1990, om andra industriländer och de ekonomiskt sett mer avancerade utvecklingsländerna gör jämförbara minskningar.

Lägg till en ny punkt Nuvarande text: 1.3 EESK anser att EU som ett ambitiöst delmål bör åta sig att fram till 2020 minska de globala utsläppen av växthusgaser med minst 30 % jämfört med 1990, om andra industriländer och de ekonomiskt sett mer avancerade utvecklingsländerna gör jämförbara minskningar. Lägg till en ny punkt: 1.3 a Kommittén anser att alla EU-medborgare bör informeras om de mål som fastställts för minskningen av växthusgasutsläppen och att en bred informationskampanj ska inledas, bl.a. i offentliga lokaler och i kollektivtrafiken.

3. Förbereda er för grupp- sammanträden och plenarsession EESK sänder ett dokument som omfattar alla ändringsförslag som lagts fram Studera detta dokument innan ni åker till Bryssel för att kunna diskutera frågan vid gruppsammanträdena och plenarsessionen

4. Spela "ledamot" av EESK Tre elever blir "ledamöter" av EESK och företräder sin klass i Bryssel Varje elev företräder den grupp inom EESK som han eller hon har valt: grupp I, grupp II eller grupp III

5. Bryssel: gruppsammanträde Varje grupp ska komma överens om fem ändringsförslag som ska läggas fram vid plenarsessionen

6. Bryssel: plenarsession Debatt och omröstning om yttrandet med EU-medborgarnas bästa som mål

Varsågoda - scenen är er!