Mer flygsport till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK
Advertisements

AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
Projektledare Anton Olofsson
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Solanderskolan presenterar
Välkomna till Höstkonferens Svenska Skyttesportförbundet Så här tänker vi dagen…. •Vad har hänt i processen så här långt? •Välkomna.
Tematräff 4 vid distriktsträffen 2012 Micke Melander.
Demokrati.
Unga KRIS Linköping Kontaktmannaskap Förutom dessa 19personer så har vi under 2012 också haft sporadisk kontakt med många ungdomar som inte velat.
HANDSLAGET •År tkr •År tkr •År tkr •År tkr (ej klart)
Ver 1.0 Välkommen till Från kurs – klubb Planering – Rekrytering – Kurs Bosön Kursledare Thomas Larsson.
En återupptäckt … ” Svensk kristenhets största behov är inte i första hand mer pengar, fler anställda och bättre metoder – utan en återupptäckt av evangelium.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Hur bör samhället organiseras
SPORT SPORTEN FYLLER STORA ARENOR Göteborg Horse Show – åskådare Falsterbo Horse Show åskådare Stockholm International Horse Show.
Näsets SK Den vinröda tråden !. Näsets SK Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi satsar på både.
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 21 augusti 2013 Välkommen!
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Demokrati och hur Sverige styrs
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Förberedelser inför mötet med kommunen Ha ett internt möte - föreningens styrelse, konsulent/verksamhetschef och andra nyckelpersoner före uppvaktningen/mötet.
935 medlemmar 935 medlemmar 23 gruppträningspass per vecka 9 barnträningspass per vecka 29 ledare 17 värdar.
Utvecklingsarbete Start 23 februari 2010 Janne Christoffersson SISU.
Idrottslyftet 2014.
Mer idrott till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som.
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
VAD HÄNDER MED LOK-STÖDET? Från manuellt till digitalt Från nu och in i framtiden.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Music: Nightengale Serenade
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Coaching.
Välkomna till uppstartsmöte i Lundalands ungdomsprojekt
Stefan Johansson Är det åldern som är problemet?
Folkhälsoarbetet i Karlskrona kommun
KEPS att lära sig ur flera perspektiv
Svenska Brukshundklubben 1 Svenska Brukshundklubben, en organisation i världsklass, som med ledande kompetens siktar mot framtiden och skapar glädje och.
Idrottslyftet Idrottlyftets syfte ”Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och.
Sociala investeringar Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige reserverar 120 milj. för perioden Kommunfullmäktige reserverar 120 milj.
SVENSKA DÖVIDROTTSFÖRBUNDET DÖVIDROTTSFORUM 10 MAJ 2014 VI SYNS NÄR VI HÖR IHOP!
Förslag till verksamhetsplan med ekonomisk plan för 2014 RF-stämman 2011 beslutade attuppdra till RS att, efter samråd med DF, klargöra och fastställa.
Förslag till verksamhetsinriktning och ekonomiska förutsättningar för 2014 SISU-stämman 2011 beslutade attFS ges i uppdrag att i dialog arbeta fram rutiner.
Träningsläger i Frankrike? Diskussionsunderlag - redovisning enkäten - diskussion
Förnyelse-förändring! Beslut på kongressen 2011 Förbundet avsätter 2 miljoner kr varje år Stimulansmedel för utveckling, förändring och förnyelse.
LFA Steg 1: OMVÄRLDSANALYS
Bjurholms Golfklubb Den medlemsstyrda golfklubben Långsiktig strategi Kampanjer.
Västerbottens Idrottsförbund Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Välkomna till SDF DIALOG 2010.
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
Bedömning till och med första halvåret 2015 och en långsiktig utblick
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 18 november 2013.
Föreningskonferens Kvällens innehåll Bakgrund Idrottslyftet Idrottens stödorganisation till föreningar Er förenings utveckling.
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Idrottslyftsansökan i IdrottOnline. Idrottslyftet Idrottslyftet är en satsning på barn- och ungdomsidrott Idrottslyftets medel ska användas till insatser.
Informationsmöte Idrottslyftet År 3. Vad är Idrottslyftet? Riksidrottsförbundet (RF) har fått 500 miljoner kronor för satsningar på barn och ungdomars.
Fotbollsskola 2017.
Verksamhetsplan 2016.
Tranemo kommun Fritid Föreningsstöd, förebyggande samt fritidsgårdsverksamhet Annika Loman Verksamhetschef.
Vision Vi ska fortsätta att vara en av de ledande ridskolorna i landet med en verksamhet som riktar sig till alla - från nybörjare till tävlingsryttare.
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
Vision Vi ska fortsätta att vara en av de ledande ridskolorna i landet med en verksamhet som riktar sig till alla - från nybörjare till tävlingsryttare.
En stad för alla Göteborgarnas livschanser ska utjämnas Budget 2014
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Idéseminarium för ungdomsledare Rubecks gymnasium 9 feb 2019
Presentationens avskrift:

Mer flygsport till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som kallas Idrottslyftet. Ambitionen är att satsningen ska fortgå under fyra år med lika stort stöd alla åren

Huvudinriktningen för Idrottslyftet är att öppna dörrarna till idrotten för fler barn och ungdomar och utveckla verksamheten så de väljer att idrotta längre upp i åldrarna. Allt arbete ska utgå från ett jämställdhets- och ett jämlikhetsperspektiv och genomsyras av riktlinjerna i Idrotten vill

Observera det är bara barn och ungdom det handlar om! Svenska Flygsportförbundet har år 1 fått kr för att förbättra barn- och ungdomsverksamheten. Av dessa pengar är kr öronmärkta till föreningarna

Detta är INTE Handslaget Observera också att Idrottslyftet är ett nytt projekt som inte är kopplat till före detta Handslaget

”Visst förstår vi… att barn och ungdomar är en förutsättning för att våra idrotter ska leva vidare. Det är också en självklarhet i ett friskt samhälle att vi som finns i etablerade verksamheter ska värna om dem som är unga. Vuxna har en skyldighet att ge unga ett naturligt tillträde till de sysselsättningar som vi vet ger livskvalitet” Karin Mattsson, ordförande Riksidrottsförbundet

När pratar flygsporterna ungdomsfrågor? När utsåg er klubb årets ungdomsledare? Vem jobbar med ungdomsfrågor i styrelsen? Utser ni årets junior?

Rekrytering= Ungdomssatsning! Segelflygets största bekymmer är rekrytering. Med Idrottslyftet kan ni få ekonomisk stöd för att rekrytera ungdom!

”Enligt Idrotten vill… är man barn upp till 12 och ungdom upp till 20. Varje idrott har olika förutsättningar och inriktning, för en del är barn och ungdomar målgruppen i all verksamhet. Flygsport riktar sig, förutom modellflyg, till dem som är över 15. Även om det finns åldersgränser i en del grenar innebär det att föreningslivet, verksamheten och gemenskapen är stängd för dem som är yngre? Knappast, här gäller det för oss att se möjligheter.” Karin Mattsson, ordförande Riksidrottsförbundet

Föreningarna är det viktigaste vi har! Visst är det fantastiskt att flygsporten får kr första Idrottslyfts-året för att utveckla föreningarnas ungdomsverksamhet!

Den mänskliga drömmen är att flyga ”Det gäller för varje idrott att hitta det som är unikt. För flygsport kanske det är blicken upp i det blå, den nästan fundamentala mänskliga drömmen om att flyga eller att bemästra luften som förenar gammal som ung. Här finns ingen ålderssegregering i vare sig tävlingsverksamhet eller den existentiella upplevelsen. Mötet mellan nytänkande, ungdomlig kraft och erfarenhet, stabilitet och kunskap kan verkligen bilda framtidens flygsport. ” Karin Mattsson, ordförande Riksidrottsförbundet

Det finns ungdom inom flygsport, men de är onödigt få! Samtliga flygsportgrenar kan erbjuda prova- på-aktiviteter för att öppna dörrarna för fler. Det är aktiviteter inom detta som är typiska Idrottslyfts-projekt. Självklart är målet att ett antal av de som provar-på också blir flygsportare

Skriv ner er grundidé och skicka ett e- post till Svenska Flygsportförbundet har utsett en arbetsgrupp som har till uppgift att fördela Flygsports föreningsstöd inom Idrottslyftet. Arbetsgruppen består av: Bengt Lindgren & Kjell Folkesson