Fredssamling Stigtomta 2014.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
”Jag är vinden som blåser”
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
BARNETS ANDLIGA UTVECKLING Anna Ekvall & Magnus Sternegård
Hur kan jag vara viss om min tro?
Anslut ljudet Jorden i miniatyr.
Hållbar utveckling är kanske mänsklighetens största utmaning.
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Amerikanska revolutionen
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
DETTA ÄR VERKLIGEN FASCINERANDE. VÅRAN TILLVARO PÅ DETTA SÄTT
Pronomen.
Välkommen till Ungdomssamling!
Mellankrigstiden.
Les meilleures photos de
Välkommen till Bönemöte
Kyrkornas globala vecka Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden. Kol 3:2.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Hur och varför ska jag läsa Bibeln?
Isländska sagor.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Tips för att vänskapen ska hålla i sig.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Franska revolution 1 juli 1789 var det mycket oroligt i Paris.
Klok filosofi … ?.
Det handlar också om hur människor ska vara mot varandra.
Romantiken 1760 – 1840.
Budskap i Odyssén av 7E.
Kom nu är det tid att tillbe. Kom nu är det tid att lova Gud
Klok filosofi.
Känner du igen denna logotyp? 1.Ja 2.Nej 3.Kanske?
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Gudstro och ondskan – kan de förenas ?
Andra världskriget – den första delen (Byggd på presentation av Therese Nilsson, S:t Mikaels-skolan, Mora )
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är bra för oss,
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Fakta om andravärdskriget

enligt  judar,  kristna och  muslimer
Tänd ett ljus och låt det brinna låt aldrig hoppet försvinna
Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz.
Stjärnorna, faller i natten nu
Tredje världskrig Hur kan ett tredje världskrig uppstå och vart kommer Sverige stå? Ellen, Julia, Leo och John.
Skriftens folk – judar, muslimer och kristna. Ett folk utan land under många och långa tider. Hårda strider mot filistéerna. David och Goliat t.ex. Övertag.
Varför krig och inte fred?
Välkommen till BÖN FÖR SVERIGE 6 juni Krön. 7:14.
Del 1 – mellanösterns bokreligioner
Religion?.
Kristendomen Rehab & Anna.
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
1800-talet.
Men vad är ’fri vilja’ för något?
Abrahamitiska religioner
Krinstendomen.
Frihetstiden
Utkik Historia: s , Frihetstiden
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
RYSKA REVOLUTIONEN.
Sfi-kören Repertoar hösten 2017.
We are the world There comes a time When we head a certain call When the world must come together as one There are people dying And it's time to lend.
Den ryska revolutionen
Presentationens avskrift:

Fredssamling Stigtomta 2014

Tillsammans Tänk att du är du och tänk att jag är jag Tillsammans, har vi det bra. Ja, tänk att du är du och tänk att jag är jag. Tillsammans, har vi det bra.

En fredens värld Vi vill ha en värld utan fruktan utan krigets brand Vi vill ha en värld som vi formar till ett framtidsland, slösar kärlek på varann, en värld en fredens värld

Kärlekslöst och grymt vi mänskor handlar Emot allt vett, emot all lag. Där våldet makten tar är vettets tid för längs sen förbi. Hur ska det bli?

Vi vill ha en värld utan fruktan utan krigets brand Vi vill ha en värld som vi formar till ett framtidsland, slösar kärlek på varann, en värld en fredens värld

Makten krossar mänskors tro på frihet Makten krossar mänskors tro på frihet. Ett stöveltramp – och blomman dör Ett folk förtrycks och kvävs av galna generalers hysteri Hur ska det bli?

Vi vill ha en värld utan fruktan utan krigets brand Vi vill ha en värld som vi formar till ett framtidsland, slösar kärlek på varann, en värld en fredens värld

Vi får inte sätta oss tillrätta Och säga ”Lugn, allt ordnar sig” För om vi bara lugnt betraktar våldets översitteri Hur ska det bli?

Vi vill ha en värld utan fruktan utan krigets brand Vi vill ha en värld som vi formar till ett framtidsland, slösar kärlek på varann, en värld en fredens värld

Rustningstakt och rädsla bara ökar Trots konferens, trots protokoll Låt fredens vita duva mer än en symbol för oss få bli Släpp duvan fri!

Vi vill ha en värld utan fruktan utan krigets brand Vi vill ha en värld som vi formar till ett framtidsland, slösar kärlek på varann, en värld en fredens värld

Fredssången Barn i alla länder vill att det ska bli fred 1. Vi vill ha en värld där människorna skrattar och ler Vi vill ha en värld där människorna skrattar och ler –JA!!! 2. Vi vill vara med att skapa fred på vår jord Vi vill vara med att skapa fred på vår jord --- JA!!! 3. Vi vill hjälpas åt Att hålla fred med varann´ Vi vill hjälpas åt Att hålla fred med varann´ --- JA!!!

Gör en ring för frihet, gör en ring för fred Som ringarna på vattnet vidgas mer och mer Gör en ring för jorden, en för varje själ För de som ej är födda gör nu ringen hel

I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut Jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut Jag drömde om en jättesal, där statsmän satt på rad Så skrev de på ett konvolut och reste sig och sa Det finns inga soldater mer, det finns inga gevär och ingen känner längre till det ordet militär På gatorna gick folk omkring, och drog från krog till krog och alla drack varandra till och dansade och log jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut.