Frånvarorutin i förskolan

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till BNK! • Om ni har en bokad tid (har fått en kallelse hit) ber vi er vänta i väntrummet. Vi kommer och hämtar er där. • Det finns ett till.
Advertisements

Kanske är vi goda vänner i ett år...
Välkomna till Förskolan Lodet
Vad kan jag göra som förälder - om alkohol, unga och föräldraskap Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus Koutakis.
Välkomna.
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig
SoftOne Mobil Produktpresentation.
Vad säger lagen? – om projekt När barn är anhöriga
1.Tar ansvar för skolans inredning och material så vi får en trivsam skola utan klotter, skadegörelse och nedskräpning. 2.Använder inte snus, tobak eller.
Samordningsprojekt att utveckla en strukturerad samverkan mellan socialförvaltningen och utbildningsförvaltningen. Mål: Utveckla en effektivare och mer.
Konkurrerar vi om förskollärare på Södertörn?
Källbystugans kvalitetsarbete
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Wilma-anvisningar för lärarna
Tyresö förskola och skola
Skolval – HT 13 • ”Flyer” - mitten av december till ”måsteväljare” • Annons i Nacka Värmdö posten – vecka 2 • Skolvalsperiod i år 10 – 31 januari.
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN
En reviderad läroplan för förskolan
Välkommen till Förskolan Ekorren
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Föräldrainflytande. 1. Anser du att det finns ett fungerande samarbete mellan förskola och hem på ditt/dina barns avdelning?
Tfn: Syfte Presentera rutiner mellan centret och AF Målet Är att vi ska känna oss trygga med det administrativa rutinerna.
Brev till Svalans föräldrar april 2013
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Välkomna till föräldramöte
Föräldramöte Ht
Barnkonventionen Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen.
LÄNSLEDNING VÄLFÄRD Presentationen ger en bild av:
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Ökad närvaro i gymnasieskolan Birger Sjöberggymnasiet
Moa hjärta Jesse *Boken är lättläst och har 111 sidor.
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Schemaregler i barnomsorgen Schema ska lämnas vid:  Nyplacering innan start  Ändring  Via internet 2 veckor innan det träder i kraft  Enstaka ändringar.
Steg 2 – Mötet HUR ÄR VÅR ARBETSMILJÖ OCH VAD BEHÖVER VI GÖRA?
Spångas EHT-plan en elevhälsoplan efter de nya Allmänna råd för arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
BARNET I FOKUS Storforsmodellen.
Kriser Vad är en kris? Följande kännetecken brukar användas att definiera en ”normalkris”   Individen upplever att något viktigt behov är starkt hotat.
Jag visar alla respekt, tar hänsyn och ansvar
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Välkommen.
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
Trivselregler Under revidering -gäller tillsvidare Jag visar alla respekt, tar hänsyn och ansvar Snöbollskastning är inte tillåtet på skolans.
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Välkomna till Gyabo Förskola.
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
Klagomål på Helixgymnasiet Enligt 4 kap. 8§ Skollagen ska huvudmannen ha skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen. På den.
Dagordning Presentation Veckostruktur Diverse Kontaktuppgifter
Skolnärvaro Västra Hisingen Sektor utbildning HT 2015
Lärande, enligt PUH om hur du kan bli ägare av ditt eget lärande
Drogpolicy Mål: Elfrida Andréegymnasiet ska vara en drogfri skola/ arbetsplats. Ingen hantering, förvaring eller användning av droger skall förekomma på.
9/18/2016 Föräldraenkäten 2015 Förskola Lindebo. 9/18/ Vilken avdelning går ditt barn på? Lindebo 1.Nalle Puh28 (35%) 2.Peter Pan18 (22%) 3.Robin.
Föräldraenkät 2017 Förskola
Föräldraenkät 2017 Förskola
Nuläget i Älvkarleby kommun
Föräldraenkät 2017 Förskola
Föräldraenkät 2017 Förskola
Föräldraenkät 2017 Förskola
Föräldraenkät 2017 Förskola
Föräldraenkät 2017 Förskola
Föräldraenkäten 2015 Förskola Nunnebo
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
God Man till ensamkommande barn
Presentationens avskrift:

Frånvarorutin i förskolan

Frånvarorutin i förskolan Kan man ha närvaroplikt i en frivillig verksamhet? Låt barnen vara barn, det är väl gott att ta sovmorgon ibland. Tids nog börjar allvaret.

Föräldrainformation Ur föräldrainformation: ”Vi pedagoger har alltid ansvar för ditt barn när det vistas såväl ute, som inne på förskolan. Det är viktigt att vi får veta om barnet av någon anledning inte ska komma till förskolan. Om barnet uteblir utan frånvaroanmälan kommer ni att bli kontaktad en pedagog på förskolan. När det gäller lämning och hämtning är det viktigt att överlämnandet av barnen mellan oss är tydligt, vid överlämning övergår ansvaret från personal till föräldrar. Det är även viktigt att Du som förälder meddelar oss på förhand om någon annan person ska hämta Ditt barn.”

Handlingsplan vid frånvaro Handlingsplan om ett barn är frånvarande utan att vi känner till orsak, eller ej haft kontakt med vårdnadshavare. Stäm av med övrig personal, om någon annan tagit emot frånvaroanmälan. Redan första dagen ett barn är frånvarande, utan att vårdnadshavare hört av sig – ring omgående och fråga vad som hänt. Känner ni av någon anledning oro för barnet, kontakta genast förskolechefen! Om det inte går att nå familjen via telefon, skickar vi brev, kort eller e- post andra dagen, och ber dem kontakta oss omgående. Vi fortsätter ringa tills vi får kontakt med vårdnadshavare.

Handlingsplan forts. Kom ihåg att dokumentera händelse, datum, veckodag och signera. (Sid 45 i boken ”När det krisar i förskolan”) Meddela förskolechefen om ett barn uteblivit utan att ni får kontakt eller känner till orsak. Vid oro kontaktar förskolechef samverkande socialsekreterare för samråd.  Om barnet fortfarande är frånvarande utan att vi känner till orsaken – eller vid upprepad frånvaro, lyfts ärendet till förskolechefen som ev. tillsammans med specialpedagog bjuder in vårdnadshavare till möte för att utröna vad förskolan kan göra för att öka barnets närvaro. Vid ett sådant möte kan representant för BVC, BUP eller IFO medverka, om vårdnadshavare gett sitt medgivande. Telefon förskolechef……….

Brev till vårdnadshavare

Hur var rutinen innan? Många förskolor och avdelningar gjorde olika. En del ringde samma dag, en del nästa dag, en del väntade en vecka och sa sedan till förskolechefen osv. Osäkerhet om vad som gällde. Föräldrar blev förvånade och förnärmade när vi ringde.

Hur är det idag? Alla förskolor gör lika. Vi informerar föräldrar vid inskolning och föräldramöten om vad som gäller. Även under sommaröppet gäller rutinen. I takt med att föräldrar blir medvetandegjorda, tycker färre att det är ”konstigt” att vi ringer. De vet att personalen har det uppdraget. När personalen inte lyckats nå förälder meddelas förskolechefen samma dag.