Max Wehlin Halmstads Kommun Oktober 2014

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
HSS Medias digitala medier
Skapa jullåtar i grupp med Garageband
Tyck till på Lnu.se Feedback/förslagslådor – vad ger det?
Barn, ungdomar och föräldrar på Internet. ”Internet är inte vår tids inferno utan vårt nya församlingshem” Natalia Kazmierska.
UNGA OCH NÄTET Hur kan vi vuxna, på ett bra sett,
Barnanpassad utredning
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Swot - analys.
Följ med oss på resan in i Det nya arbetslivet
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Tematräff 4 vid distriktsträffen 2012 Micke Melander.
En presentation för dig som är lärare
Vad vi jobbar med • Folder på anslagstavlan • Veckobrev • Bloggen Hur tycker ni det fungerar med bloggen?
Pebbles Karlsson Ambrose
Skapa ideala kundprofiler
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Publicera användbar information Erik Geijer tydligare.se Internetdagarna
Att använda sig av massmedier
TuneShop Axel Gärkman Jag är en s.k. sångwriter. Jag komponerar och skriver sånger,som mina kunder sedan får använda.
Våren 2009 Beskriv ett land Mathias Ahrn Jan-Eije Hammaräng.
Hur bör samhället organiseras
Vägledning och studentrekrytering Via sociala medier Martin Holmberg Uppsala universitet.
Att skriva en artikel.
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Hur får jag använda digitalt material i min undervisning?
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
KÖNSROLLERKÖNSROLLER BLAND UNGABLAND UNGA. Blått Eller Rosa? Varför börjar allt så tidigt? För att unga är lättare att påverka Vem och av vad påverkas.
E-Smart våren 2008 Välkomna!. PROGRAM e-utvecklarna inleder Jan Hylén –om lärresurser och trender Paus Samling i seminariegrupp.
1. Detta är ett förslag på upplägg/rubriker som ni kan använda er av när ni ska dokumentera/presentera vad ni gjort i ert.
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
Läroplansträff förskolan
Läroplansträff Välkomna.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Omvärlds- & Framtidsseminarium Kommunfullmäktige
Swedex Muntligt test B1 40 poäng.
Hur kan man bestämma kön på fåglar? Fram till nu har detta varit ett svårt problem. I många fall har endoskopi varit den enda säkra metoden.
If you want to build a ship, don´t herd people together to collect wood and don´t assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless.
Sociala medier och YouTube. ”Internet är inte vår tids inferno utan vårt nya församlingshem” Natalia Kazmierska.
Hur tänker 90-talisterna och vad vill de ha? 1. 2.
Brukarundersökning socialpsykiatri Kön 1. Man16 (44%) 2. Kvinna20 (56%)
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Att tillsammans påverka!
Medlemsmodellen SPF Runö 10 oktober Om Medlemsmodellen Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen
Att besöka skolor Camilla Bergvall, ordförande Djurens Rätt Helsingborg & Hanna Eriksson, vice ordförande Djurens Rätt Helsingborg
Brukarundersökning individ- och familjeomsorg Resultat från pilotundersökningen hösten 2014 Sveriges Kommuner och Landsting, SKL Rådet för främjande av.
Exempel på övning ”Dokumentärfilmen”
Skolkampanj #nätrespekt Förslag lektion o samtalsguide – unga o vuxna
Dagens schema:  Gå igenom dagens schema  Snabb genomgång av föregående lektion  Diskutera öppna frågor – dela tankar  Dagens tre frågor som ska besvaras:
INFORMATIONSMÖTE Instruktioner De efterföljande PPT-bilderna kommer att lotsa gruppen genom informationsmötet för att presentera forum-året och undersöka.
Att följa lärande Kap 3 Dylan Williams
FORUM 3: PPT material Instruktioner De efterföljande PPT bilderna kommer att guida gruppen igenom Forum 3 med presentationer och övningar steg för steg.
Upplägget av delkursen massmedia:
Marknadsundersökning If/Sverige Maj Hur väl förberedd anser du att verksamheten är inför en potentiell kris? 1-8 där 1 är oförberedd och 8 mycket.
Årskurs 9 Entréskolan vt 2013
De byggde internet i Sverige Internet i Sverige 2003 – 2009 Cirka 35 intervjupersoner.
pedagogisk dokumentation
Sociala medier och jämställdhet. ”Det är svårt att förstå om man inbillar sig att det alltid sett.
Medlemsmodellen SPF 26 november Om Medlemsutveckling Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Att krossa fördomar en attityd förändring Mål Att nå 50-talister och invandrare SPF Jönköping Centrum.
Förmedling på webben. Vad tycker barnen? Hittar barn till våra lästips?
Sid 1/steg 3 Hej och välkommen! BeST-metoden – vad handlar den om? Berätta för din granne. Praktiska detaljer: Tider. Kaffe/lunch? Mobiler avstängda.
fokusgrupper En Kvalitativ datainsamlingsmetod Karina Kight
REPET - ett projekt inom SPF-distriktet Blekinge Projektet fortsätter nu med fördjupning Ersättningen heter UTVECKLINGSGRUPP.
Forum för engelska och moderna språk Mia Smith miasklassrum.wordpress.com 2 Alt-F9 för att ta fram/dölja stödlinjer.
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
En lättläst sajt om politik
Presentationens avskrift:

Max Wehlin Halmstads Kommun Oktober 2014 Omvärldsanalys Max Wehlin Halmstads Kommun Oktober 2014

Och ganska roligt också Omvärldsanalys Viktigt – omvärlden påverkar oss vare sig vi vill det eller inte Svårt – men absolut inte ogörligt Nyttigt – bra med nya perspektiv på det man gör Och ganska roligt också STADSKONTORET

Omvärldsanalys – några missar STADSKONTORET

Omvärldsanalys – några träffar STADSKONTORET

Har vi några exempel från vår egen verklighet – både på brist i omvärldsanalys eller exempel på bra omvärldsanalys? STADSKONTORET

Omvärldsanalys – kort och långt perspektiv Kort perspektiv – händelser i vardagen som påverkar egna verksamheten eller ger inspel till den. Långt perspektiv – trender som påverkar över flera år STADSKONTORET

Analysera hur trenderna påverkar I vardagen: Tänk omvärldsbevakning. Omvärldsanalys Någon gång ibland: Höj blicken. Analysera hur trenderna påverkar I vardagen: Tänk omvärldsbevakning. Var nyfiken och öppen för influenser. Använd media och Internet STADSKONTORET

Omvärldsanalys – några verktyg Följ media! Tidningar, radio och tv är fantastiska källor. Surfa på nätet! Aldrig någonsin har det varit lättare att hitta information. Använd sociala medier! Twitter och Facebook är jättebra flöden för omvärldsinfluenser. Lyssna på människor ni möter! STADSKONTORET

Huvudtrender och följdtrender Skeenden i omvärlden Sträcker sig över tid Synliga och uppenbara Huvudtrender och följdtrender STADSKONTORET

Trender Huvudtrender – t.ex. globalisering Följdtrender – t.ex. ökad polarisering Omvärldshändelser – t.ex. krig i Syrien STADSKONTORET

Några vanliga fällor Framtiden är här! Allt kommer ändra sig nu genast. Vi måste ändra på allt vi gör! Det där är bara en fluga. Snart går det över och allt blir som förut. Vi ska det lugnt med vad vi förändrar. Det finns bara möjligheter! Allt kan bara bli bättre! All förändring är ett hot. Det borde nog förbjudas.

Lapp under rubriken i hot samband med diskussion om landsbygdsutveckling

Att vara mot all förändring är lite som att vara emot tid. Sanningen ligger troligen någonstans mittemellan Men…. Att vara mot all förändring är lite som att vara emot tid. Vi behöver inte omfamna alla förändringar, men vi behöver förhålla oss till dem

Trendspaning Gruppövning

Gruppövningen Materialet presenteras i en kort film och i en text som ni får tillgång till. Ni arbetar två-tre trender per grupp När ni är klara med ”era” trender fortsätter ni med de övriga trenderna. Diskutera trendernas relevans utifrån två perspektiv: Er roll som ledare med personalansvar? Er roll som ledare för utvecklingen inom er verksamhet och er organisation