En ny stad med en gammal stads livliga gator och torg.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Husets Historia Så här kan möjligen ett utav de första hemmen ha sett ut på stenåldern- en grotta. Egentligen är det ingen specifik person som har.
Advertisements

Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.
NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.
Det första du bör göra är att rita horisonten
Dalarna Dalarnas landskapsvapen är två pilar som korsar varandra. Man har hittat gamla mynt. På myntet var det två pilar. Pilarna betyder att Dalarnas.
Dubai "En annan värld".
Katarinaparken från ovan Ovanpå Stadsgårdsleden byggs två nya kvarter med kontorshus och en ny park, som sluttar ner mot kajpromenaden. De avfasade husen.
Geografi Henrik Carlsson.
Byggs Solberga ihjäl? Var kan vi bygga?
Enheter introduktion Hur lång är du?
~ Den första mobiltelefonen ~
Hur lång tid tar det att räkna till en miljon?
Geografiska begrepp svåra ord
Här ser ni några sidor som hjälper er att lösa uppgifterna:
Grekland bestod av flera små riken/stater
LANDHÖJNINGEN Det stora trycket från inlandsisen gjorde att jord- skorpan pressades ner … ända upp till 700 m. När isen dragit sig tillbaka låg därför.
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
Hinduism - Indiens religion -
Lagledaren ansvarar för att alla i laget tagit till sig detta.
Byggnadsvårdsföreningen
Plan- Bygg och Bostadsdagar november 2012
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Kan du omvandla 80 km/h till m/s?
Levnadsvillkor och resursfördelning
Bilaga 1. till KHR Projekt TillgänglighetB.
Kristi Kärlek Kyrkan i Asbest Torgny Veibäck Göran Holmberg
Chiang Mai. Staden Chiang Mai har cirka invånare och ligger i norra, bergigaThailand. Det är Thailands näst största stad och en knytpunkt för.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Site Talk Vacation Club produktpresentation •© Unaico All Rights Reserved.
Kundundersökning mars 2010 Operatör: Granbergs Buss AB Trafikslag: Buss Sträcka: Skellefteå - Bodö.
Kundundersökning mars 2010
Kundundersökning mars 2010 Operatör: Veolia Transport Sverige AB Trafikslag: Buss Sträcka: Härnösand - Långsele.
Franska revolution 1 juli 1789 var det mycket oroligt i Paris.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Tomt och byggnader idag H Villa Flerbostadshus G A B Villa.
Kundundersökning mars 2010 Operatör: Västtrafik Trafikslag: Tåg Sträcka: Göteborg - Nässjö.
Ränta och inflation Företagen Ränta Konsumenter
Ränta och inflation Företagen Konsumenter Ränta
Text och bild från wikipedia
Kommunpussel Din uppgift är att sortera de organisatoriska delar på nästa sida på ett sådant sätt att det överensstämmer med hur din kommun är organiserad.
Jag valde Göteborg för att jag tycker det är roligt där.
INFÖR NATIONELLA PROVET
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
Hur ska man få ett fungerande gaturum utanför citykärnan? Dominika Andræ Partner Optimal 25/
Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......??? Hur har du KUNNAT överleva?
Hållbar utveckling Vårt hem jorden Vårt hem jorden.
100 % Stolt och Kompetent Kompetensutvecklingsprojekt för att kunna skapa och bibehålla heltidstjänster i Avesta Kommuns Omsorgsförvaltning.
I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation
Domartid Inleds efter Josuas död.. Perioder av väl och motgång Grunden till motgångarna: 1:1–36 Folken och deras gudar blev kvar. 2: 17 De vek snabbt.
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Väder.
Erosion betyder att jord och berg slipas ner av olika saker, ungefär som när man använder sandpapper i slöjden. Vattnet är den yttre kraft som påverkar.
Min Stockholmresa ..
Härlanda Park En plats med fotbollen i centrum HÄRLANDA PARK.
Ett projekt där du studerar hur Stockholm vuxit fram, samt hur staden fungerar och påverkar människorna som bor där. Tidsram: v. 47 – 50.
Demokratitorg Ett möte mellan unga och politiker.
Prisundersökning Om undersökningen 2013 ca ideella PRO:are genomförde undersökningen undersökningen visar prisläget den 17 oktober
Introduktion - Konsumentekonomi
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
– levnadsmiljöer försvinner
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Historia Här kommer en sammanfattning av industrialismen i Sverige på 1700 och 1800-talet. På 1700-talet började industrin växa upp i Europa. På 1860-talet.
Naturlandskap blir kulturlandskap
1. Hållbar stadsutveckling Huskvarna 23 okt 2009 Erland Ullstad.
KONSUMTIONSSAMHÄLLET. V AD ÄR KONSUMTIONSSAMHÄLLET ? Vi handlar mer än vi behöver för att överleva – ökad konsumtion av mat, kläder, saker mm Massproduktion.
Vi bor i sverige Geografi åk 4.
Vad finns det för anledning till att det regnar och snöar?
Staden Geografi åk 4.
1. Hållbar stadsutveckling
Presentationens avskrift:

En ny stad med en gammal stads livliga gator och torg

Modernismen har sedan 1930-talet, helt omstöpt det svenska samhället efter bilens villkor Resultatet är suburban sprawl; enorma vägleder, döda platser och ingenmans land. Ett brutalt landskap av asfallt, lågprisvaruhus och snabbmats kedjor Nu är det dags att börja bygga platser vi kan vara stolta över, platser som vi trivs och vill vistas på Jag ska med denna stadsplan vägleda andra stadsplanerare i rätt riktning 2 Axel Strandell Erstorp

3 Blandad stadsbebyggelse, genuint och personligt Även här tydliga kvarter, lite mindre detaljer men bra struktur Modernismens brutala betongkomplex, inga tydliga kvarter och ett dåligt odefinierat offentligt rum V for Vitality, V for Värtan är ett projekt som ska inleda tillbakagången från att bygga enligt modernistiska ideal till att bygga enligt den gamla stadens ideal

Alla medel som kan tillämpas för att öka mångfalden i en sund takt och att förhindra mångfaldens självdöd, bör tillämpas Minska segregation Påbyggnad under en längre tid Blandad standard på lägenheter Blandad höjd och storlek på byggnader, ingen specifik lägsta höjd har angivits men konsultering med stadsbyggnads kontoret krävs för att det satta invånarantalet , ska kunna nås En tydlig struktur Butiker, restauranger, krogar mm.. I bottenvåningen på varje hus 4 Axel Strandell Erstorp

Kvarterens storlekar är blandade: x x x x x 80 De vanligaste storlekarna. Kvarterens gemensamma nämnare är att dem alla är små. Detta för att öka folks spontana shopping och bidra till ekonomi och mångfald. Inte bara de rika butikerna som ligger på huvudgatorna ska få kunder! 5 Axel Strandell Erstorp

Gatorna är en väldigt viktig del av den nya stadsdelen, gatorna är stadens offentliga rum, därför är det viktigt att poängtera att det inte är ett slöseri att bygga extra gator Avenyerna är 25 M, 4 st filer om 3 M och 2 st trottoarer om 6 M Små gatorna är 12 M, 2 st filer om 3 M och 2 st trottoarer om 3 M 6 Axel Strandell Erstorp

7

8

9 Norra delen, stora kvarter, stor variation Södra delen, huvudsakligen små kvarter Mellan delen, stor aveny, medelstora kvarter

10 Axel Strandell Erstorp Bilder från den mellerstadelen (piren), visar tydligt strukturen. Självklart ska det vara kvarter med hus över hela piren Träd på avenyn, ska en liten lummig park finnas så är det ute vid vattnet. Plats för kormojar, små kebab restauranger och krogar mm.. Ska finnas i parken

11 Axel Strandell Erstorp Visar bra på New York-känslan som är så eftertraktad Vy från luften över havet

12 Axel Strandell Erstorp Helikopterflygning över staden

Axel Strandell Erstorp, årskurs 3 på DesignGymnasiet 13 Axel Strandell Erstorp

Lärare och handlare Daniel Franzén för hjälpen under arbetets gång Medlemmarna i YIMBY för deras tips 14 Axel Strandell Erstorp