Klotterrapport 2005. Sammanfattning Samtliga indikatorer visar att klottret ökat i Nacka kommun år 2005. Sicklaön verkar vara mest utsatt för klotter.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Stadsledningskontoret Medborgarundersökning 2013 Norrmalm.
Advertisements

Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig
1.Tar ansvar för skolans inredning och material så vi får en trivsam skola utan klotter, skadegörelse och nedskräpning. 2.Använder inte snus, tobak eller.
VÅGA VISA – musik- och kulturskoleverksamhet
Om risk- och skyddsfaktorer
Välkommen Barnet i rättsprocessen Brottsmål & Vårdnadsmål
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Skolklimat i Ekerö skolor Trender Inflytande och delaktighet.
Träff med fritidsgårdar i Örebro län
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Länsresultat.
Problembild Boo Sammanställning av polisanmälda brott, Ungdomsbrottsligheten över tid, drogvaneundersökningen och klotterrapport.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting
Redovisning av drogvaneundersökning åk 7-9 Strömsunds kommun 2010
SkolPlus Skol- Positivt Lärande Utifrån Samarbete.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
©GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Depressioner hos barn Konferens Draken Länsstyrelsen, GR, FoU i Väst/GR.
Musik- och kulturskola
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Novus Opinion Föräldrar om skolan Första diagramrapport Arne Modig Viktor Wemminger.
De huvudsakliga resultaten av OECD:s undersökning Pisa
Målområde 10: Goda matvanor och säkra livsmedel Trender och förändringar Ammade barn vid 4 och 6 månaders ålder: Variationerna i amningsfrekvens är stora.
Sammanställning Enkät HT-2012 Antal svarande: 360/443 (81,6% svarsfrekvens)
Grundskola Elever 2013 Grundskoleenkät - Elever ( per klass)
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Målområde 4: Ökad hälsa i arbetslivet Trender och förändringar  Saknar indikator: Att få ett arbete är en viktig del i etableringen.
Personligt 2012 En undersökning bland eleverna i skolår 7, 9
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014
1 Elevenkäten Elevenkäten Föräldraträff 2010 Järna 30/
Elevenkät Volgsjö skola År Höstterminen 2008.
Föräldraenkät Volgsjö skola
Skolmiljö inflytande, stöd från lärare, mobbingförebyggande Skoljämförelser, 2012 (Ekebyhovsskolan åk 7, finns inte representerade. Ej heller Birkaskolan.
Resultat för utvalda frågor från LIV OCH HÄLSA UNG 2013 Uppsala län.
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Tilläggsfrågor och jämförelser med andra Stockholmskommuner Medborgarundersökning 2012 Utförd av Statistiska centralbyrån.
Kvalitetsredovisning Resultat för gymnasieskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Ungdomsenkät 2008 Elevundersökning i grundskolans år 9 och gymnasiets år 2.
Sammanfattning av varumärkesundersökning
Nackaungdomars fritid - en undersökning Tidpunkt Skolår 7, 9, Gy år 2 okt 2004 Skolår 4 okt 2005 Metod för insamling.
Processledare – Alkohol- och drogfrågor Arbetsmarknads- och socialförvaltning Projektledare- för lokalt pilotprojekt Cannabis Magnus Wallgren
Lokalt exempel RSA & HP med helhetssyn
Stockholmsenkäten Stockholmsenkäten 2014 Syfte - Kartlägga drogvanor, kriminalitet, skolk, mobbning samt.
Grundskola Elever 2013 Grundskoleenkät - Elever Enhet: Gillberga skola.
10 år med Liv & Hälsa ung Hur mår niondeklassare i Sörmland? Källa: ”På väg mot Sveriges Friskaste län år med Liv & Hälsa ung Hur mår niondeklassare.
Sammanställning av enkätsvar ang
Bastugatan 2. Box S Stockholm. Nacka kommuns attitydmätning bland kommuninvånarna 2003 Januari/februari 2003.
Medborgarundersökning 2010 Nacka kommun Jämförelser med andra Stockholmskommuner Bilaga till tjänsteskrivelse.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Förskoleklass, grundskoleutbildning och skolbarnsomsorg Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och.
Resultat föräldraenkäten 2015 Stimmet och Nybodas grundsärskolor.
Föräldramöte den 14 september Centralskolans grundsärskola Ann Jansson rektor.
Stimmets skola- resultat enkät föräldrar med barn i grundsärskolan 2015 Undersökningsperiod: > Antal svar: 14 Svarsfrekvens: 50%
1 Att upptäcka våld mot barn - om rutinfrågor inom elevhälsan Karin Blomgren Tematisk rådgivare/Sakkunnig Rädda barnen.
Skolbarns hälsovanor i Sverige 2013/14 Undersökning vart 4:e år 11-, 13- och 15-åringar 8000 elever Start 1985/86 Nationell – internationell jämförelser.
Drogvaneundersökning 2016 Öckerö kommun Genomfördes 7 mars 2016 Totalt externt bortfall 371 av 443 elever deltog (bortfall 16,3%) Externt bortfall i årskurser.
Brukarenkät Tillfrågade grupper och svarsfrekvens Föräldrar i familjedaghem (35% svar) Föräldrar i förskola (74% svar) Föräldrar i förskoleklass.
Stockholmsenkäten, 2012 Ekerö kommun Åk 9 Åk 2 (gymnasiet)
Samverkan – att komplettera skolan Hur dokumenterar vi?
Brukarenkät 2010 Till redovisningen:
Hur mår niondeklassare i Sörmland? Trender
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Nya åtgärder mot sexualbrott
Stockholmsenkäten 2014 – vad har ungdomarna svarat?
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
Ängsblomman Föräldrar Förskola svar, 100%
Enkät i gymnasieskolan
Rösjöskolan Elever åk 3, 6 och svar, 92%
SFI/SFX 2019 i Stockholms län
Presentationens avskrift:

Klotterrapport 2005

Sammanfattning Samtliga indikatorer visar att klottret ökat i Nacka kommun år Sicklaön verkar vara mest utsatt för klotter. Åtminstone riktat mot kommunal egendom. Klotter på allmän plats (tunnlar, bergväggar, skyltar m.m) i Boo visar en mycket markant uppgång år 2005.

Andelen elever som klottrat är störst bland dem som är bosatta i Fisksätra och Saltsjöbaden. Ökningen i Fisksätra år 2005 är anmärkningsvärt hög i förhållande till föregående år. Andelen elever som klottrat är klart störst i skolår 9. Andelen pojkar som klottrat ökar kraftigt i förhållande till flickorna i 2005 års enkätundersökning. Sammanfattning, forts.

Andelen elever som klottrat tre gånger eller mer ökar markant i 2005 års undersökning förhållande till dem som klottrat 1- 2 gånger. De är ett fåtal ungdomar som begår de flesta klotterbrotten och de är även överrepresenterade vad gäller rökning, alkoholkonsumtion och skolk. Sammanfattning, forts.

Resultaten redovisas i % SkuruStavsborgBjörknäsEklidenISNMyrsjöSamskolan Jag känner mig trygg i skolan Det är arbetsro på lektionerna De vuxna som arbetar bryr sig om mig De vuxna motverkar aktivt att någon behandlas illa Jag behandlas bra av mina skolkamrater Jag tycker det är roligt att gå i skolan Jag är nöjd med det inflytande jag har i skolan Kundundersökning, Kommunala skolor, år 7 –

Kostnad för sanering på de 10 mest klotterdrabbade skolorna i Nacka under SAMSKOLAN MYRSJÖSKOLAN SKURU SKOLA NACKA GYMNASIUM FISKSÄTRASKOLAN (ISN) EKLIDENS SKOLA STAVSBORGSSKOLAN15 320

Preliminär bild av klotter i Nacka 2006

Sanerat klotter på allmän platsmark

2006 (Tom 27 aug 06) IGELBODASKOLAN SAMSKOLAN NACKA GYMNASIUM MYRSJÖSKOLAN LÄNNBOSKOLAN SKURU SKOLA STENSÖ SKOLA JARLABERGSSKOLAN BRANNHÄLLSSKOLAN BJÖRKNÄSSKOLAN STAVSBORGSSKOLAN NYBACKASKOLAN SALTÄNGENS SKOLA NEGLINGE SKOLA EKLIDENS SK AULA+KONF.C+HUS K JÄRLA SKOLA EKLIDENS SK ÖVR BYGGN DUVNÄS SKOLA EKTORPS SKOLA SICKLA SKOLA Summa Fastighetskontorets kostnader för sanering av klotter på kommunala skolor.

Antalet misstänkta individer enligt polisens RAR statistik. MisstänktaAntal ärenden

Förslag till åtgärdsplan mot klotter

Socialtjänsten KBT (Kognitiv beteende terapi) för återfallsklottrare Utbildning i Föräldra-KOMET Effektivisera samverkan mellan skola och polis kring ungdomar som man misstänker klottrar och ungdomar som har klottrat för att minska risken att de återfaller i brott. (SSP) Utöka uppdraget till Ungdomsverksamheten att arbeta med: Individuell kontakt till klottrare Konsekvensprogram för ungdomar som blir dömda för klotterbrott. ART, som kan användas vid utåtagerande beteenden som t.ex. klotter.

Skolan Handlingsplan mot klotter - Både social och situationell prevention. SkolKOMET. Information om konsekvenserna av klotter och av att man klottrar. Erbjuda positiva alternativ till klotter för att tillgodose behovet av spänning Arbeta med att förbättra relationen mellan lärare och elever. Kartlägga vart klotter uppstår på skolan

Stadsplanering och Fastighetskontor Göra brottskonsekvensbeskrivning (BKB) i stadsplanering Inventera de fastigheter, allmän platsmark och gaturum i Nacka som drabbats mest av klotter och : Göra det svårare att klottra Öka upptäcktsrisken vid klotter Minska tillgängligheten att klottra Göra det mer riskabelt att klottra Minska skador av klotter Erbjuda sanering till rimlig kostnad till de mest drabbade fastighetsägarna i Nacka

Privata fastighetsägare Uppmuntra till att sanera klotter snarast möjligt, helst inom 24 timmar. En klotterpolicy för Nacka kommun Erbjudas samordnad bevakning på drabbade platser

Medborgarna Öka anmälningsbenägenheten

Implementering av åtgärdsplanen i kommunen Godkänna åtgärdsplanen mot klotter i berörda nämnder Uppdra åt verksamheten att utse en tjänsteman som skall delta i de tvärsektoriella arbetsgrupper mot klotter som bildats i kommunen. Följa upp arbetet i de tvärsektoriella arbetsgrupperna till berörda nämnder varje halvår.