Skolmatsakademin Hösten 2010 och framåt Skolmatsakademin Hösten 2010 och framåt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Nu rullar vi upp ärmarna, spottar i händerna och kör stenhårt.
Advertisements

Pedagogisk verksamhetsidé
VÅGA VISA – musik- och kulturskoleverksamhet
Spelregelsprocessen och samarbetet med civilsamhället
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Hållbar serviceutveckling på landsbygden Bygger på det Regionala Serviceprogrammet Projekttid oktober 2010 – december 2013 •Vidga servicebegreppet •Behov.
Projekt Bemötande Växjö universitetsbibliotek Hösten 2006 – våren
Om vi fick bestämma. För, med & av unga Vad är en ungdom?
Patientsäkerhetsberättelse
Brukarenkät IFF Brukarundersökning individ, familj och funktionshinder (IFF) hösten Sammanlagt svarade 185 brukare på enkäten. För IF så var.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING 60 % eko i Landstinget... utopi eller möjlighet? Försörjningschef Mia Kling
Handlingsprogram för livsmedel och gröna näringar
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö EU:s budget.
Verksamhetsanalys 2010 Hälso- och sjukvård i Västra Götaland Presentation sektorsråd 26 maj 2011 Marianne Förars Anna Kjellström Kristina Narbro Jarl Torgerson.
Medborgarnas uppfattningar om den regionala demokratin Erfarenheter från Västra Götaland och Skåne Norrbottenskonferens 23 september.
Skolmatsakademin hösten 2011 och framåt Skolmatsakademin hösten 2011 och framåt.
En resa från 2010 till 2013 Feelgood FHV och SDF Fosie (Malmö Stad) 2010: -Fokus på efterhjälpande individ -Traditionellt samarbete -Kund/leverantör förhållande.
VAD ÄR ETT LYCKAT UTVECKLINGSARBETE?
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Emmaboda 2012 Lokalt företagsklimat.
Välkommen till Ledardagen!
Klimatkollen i rådgivningen Pernilla Kvarmo, Greppa Näringen.
Klimatkollenkurs 18 april 2012 Pernilla Kvarmo Jordbruksverket.
Presentation från Landsbygdsnätverket 2014
Presentation från Landsbygdsnätverket 2014
Vårt mål Skapa bra matvanor genom god mat
Mål- och resultatstyrning
Dialog om utveckling av LRF som folkrörelse Underlag för processen
Yhmyndigheten.se Vad är Yh-utbildning? Utbildningar på eftergymnasial nivå (6 mån – 3 år långa) Skräddarsydda utifrån näringslivets behov Avgiftsfria och.
Matlagning i hemmet.
Medlemsvård. Verksamheten i fokus  Våga ifrågasätta nuläget  Lyft på ostkupan!  Högt i tak i diskussionerna  Tänk nytt och agera  Idrottskultur.
Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2013
Lokala miljömål och nationellt stöd Resultat av SKL:s enkät och djupintervjuer 2011 och 2012 Kerstin Blom Bokliden, SKL Miljömålsdagarna den maj.
Lite om skolmåltiden i Kungsbacka. Skollunchen 1800 skolluncher under din skoltid 1/3 av dagens näringsbehov.
Lars Ramstierna
I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation
Äkta matglädje. Vad gör Middagsfrid? Middagsfrid hjälper hushåll som har en ambition att äta hälsosam och varierad mat lagad från riktiga råvaror, men.
Ortsutveckling Flen Centrum- och Näringslivsutveckling 29 augusti 2013 BCPW.
Presentation Socialdepartementet 21 mars 2012 Christina Mörtl | Karin Lidén.
SCB:s medborgarundersökning Nackas resultat med jämförelser Genomförd 19 september – 8 november personer svarade (av 1500)
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö ”Att få.
Ledarutveckling över gränserna
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Katrineholm 2012 Lokalt företagsklimat.
Samarbete med seniororganisationer Mål: Att få Esther delaktig i sin vård. Att sprida information om nätverket till seniororganisationerna.
Nationell taxa PM den 6 november Varför ändra? Patienterna Saknas öppen kvalitetsredovisning, stödjer inte vårdkedjan, stödjer inte teamarbete EU-rätten.
procent eko i kommunen – utopi eller möjlighet?
Pedagogisk planering Brönjaskolan
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
VÄLKOMNA!. Presentation Porträttet Film ”Om engagerad 2.0” Vilka förväntningar har du på denna utbildning?
Medvetna skolmåltider
Uppföljning av Jämförelseprojektet Hemtjänst Nätverket Bohuslän, Lysekil, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum och Tjörn. Rapporten klar
Att representera Greppa Näringen
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
TILLSAMMANS FÖR ETT KLIMATSMART VÄSTRA GÖTALAND
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 2 september 2013.
1 Välkommen till Axfood Klimatcertifiering av mat. 15 juni 2010 Åsa Domeij, miljöchef.
Hur vi arbetar med ekologisk mat i Göteborg Stad Centrum
Nils Holgerssons underbara matresa, projekt
Ett exempel från Falu kommun på gruvrisskolan 2014 Upplägg En person utsågs inom kosten som skulle arbeta med projektet. Viktigt var att personen hade.
KOSTPOLICY VUXENNÄMNDEN I ESKILSTUNA KOMMUN ANTAGEN AV VUXENNÄMNDEN
Resultat : Under baslinjemätningen blev det extra tydligt för oss att det är många av våra gäster som inte äter den lagade maten (de gula stolparna). Det.
Landsbygdsdepartementet Sverige – det nya matlandet Johan Andersson Anell, departementssekreterare.
Kompetensutveckling MILJÖ Miljöenheten vid GU erbjuder kompetensutveckling för anställda vid universitetet. ”Sommarbuffén” är en sådan utbildning.
ENHETSRAPPORT - BÄLLSTA GÅRD STOCKHOLMS STAD – PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 Anna Ragnarsson Senior Consultant Tel:
Föräldraenkät 2017 Förskola
Vuxennämnden i eskilstuna kommun
Kort presentation av medarbetarundersökningen 2017 för arbetsgrupper
Lokala miljömål och nationellt stöd
Resultat från brukarundersökning – Hemtjänst Mölndal
Resultat från brukarundersökning – Äldreboende Mölndal
Verktyget Utmärkelsen….
Presentationens avskrift:

Skolmatsakademin Hösten 2010 och framåt Skolmatsakademin Hösten 2010 och framåt

Vad har hänt under hösten? Vi bjuder in till Nya kommuner Enkäten rullar på Riktlinjer kostpolicy 1.0 Vegetariska receptbanken är här Samarbeten Specialkost och inspiration

Vi hänger på , gör ni?

Webbenkäten 4.0 Munkedal, Orust, Partille, Ulricehamn… Lysekil följde upp Jämföra resultaten? All info finns på hemsidan!

Kvalitetsarbete med SMAK Sätta mål, mäta, följa upp och åtgärda: 1.Politisk vision och vilja -policy eller kostprogram 2.Nöjda gäster -skolmatsenkäter 3.Engagerad och kunnig personal -erfarenhetsutbyte, morötter, utbildning och inspiration

Vegetariska receptbanken! En klimatsmart satsning Lyft de duktiga kockarna Två recept från varje kommun/sdf? Smakpanel Receptsamling

Samarbeten gäller! Fokus Matglädje – HHS MSC - certifiering Nationellt centrum för Måltiden KI – kvalitetsverktyg Skolmatsgastro i mellantiden Ät S.M.A.R.T. Fler kommer säkert…

Specialkost 2.0 Annelies idé Härryda värdar 2 november Skapar engagemang Bra sätt att informera om SMAK Kostnadseffektivt Nästa värdkommun?

Framåt!

Framåt Mera specialkost Vegetariska receptbanken EU-medel för våra behov Klimatsmarta dagar v 7 & 9 Hemma hos Kartläggning med klimatkoll Ni bestämmer agendan!

Kompetensutveckling – vad behöver vi i köken? Tillagning, råvarukunskap, matglädje Arbetsglädje, teambuilding Service, bemötande Grundkunskap för måltidsbiträden Specialkost, egenkontroll Svinn - råvaror och kostnader