Nätverk i Sveriges HR Förening. Vad är ett nätverk? ” Ett nätverk är en grupp som har en gemensam bas och ett gemensamt mål eller en gemensam idé, med.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Statsbidrag till etniska organisationer (Förordning 2008:63)
Advertisements

Hur gör vi med skolhuset?.  Nuläget i förhandlingarna med Vännäs kommun om eventuellt köp  Fakta om eventuellt köp – kostnader, intäkter, möjligheter,
Vem i kommunen har de haft kontakt med? På vilket sätt?
Från idé till lönsamt företag. 2. Från idé till lönsamt företag 3. Definitionen av Mentorskap för ALMI •Mentorskap är en ömsesidig relation där båda.
Kvalitetssäkring Struktur och organisation
Föräldramöte P 01 Utvecklingslag
Införandestöd till Förnyad förvaltning
UPPDRAG: •Revidera handlingsprogram om inflytande för barn och ungdomar •Skapa förutsättningar för att införliva barnkonventionen i Borås Stad Inflytande.
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Stockholmsregionens Europadagar, 5 november 2012 Joanna Szyfter ”Den lokala nyttan av deltagande i utformandet av EU:s energipolitik” - Exempel från regionens.
Svenska Brandbefälets Riksförbund
CINERGY – kreativ samverkan och verktyg för regional tillväxt Regionala nämnden 14 september 2011.
Vad har vi gjort? •Inspiratörer •Konferenser •Landsbygdsriksdagen •Forskarsamverkan •Leader •Internationellt samarbete •Hemsida.
PostGirots Idrottsklubb PGIK
PostGirots Idrottsklubb PGIK
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
ParkinsonFörbundet uppbyggnad
 ”Lyfta” barn och ungdomsfrågor som ett viktigt, prioriterat område för landsting, regioner och kommuner  Barn & unga utgör 1/3 av befolkningen och tillbringar.
Utveckla styrelsen och föreningen
Ett UTVECKLINGSPROJEKT 1 januari 2009 – 30 juni 2011 (Ett förprojekt genomfördes våren 2008) Augusti 2009.
Vad är Landsbygdsnätverket? = Landsbygdsprogrammets nätverk Ca 90 medlemmar Styrgrupp, 11 ledamöter, 1 ordförande Kansli.
Välkommen till ESF:s seminarium
VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsplan UPPDRAG / SYFTE 2.VERKSAMHETSINRIKTNING Vision Mål 3.ORGANISATION 4.AKTIVITETER Autosport International,
Fler Gör Mer! R EKRYTERA – U TVECKLA – B EHÅLLA O RGANISATIONSLEDARE.
Dialog om utveckling av LRF som folkrörelse Underlag för processen
 Stockholm 1 oktober  Folkbildningsrådets uppdrag  Etik och gränsdragning  Översyn av statsbidragssystemet  Samtal och diskussion.
Natursnokar – vad är det? Kansliet 2 Natursnokar – vad är det? Charlie Wijnbladh Vi har ingen mall för vad Natursnokar är (Jämför med Skogsmulle.
Att tillsammans påverka!
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
Mervärden och aha-upplevelser
Samordnad Individuell Plan
Agenda myndighetsmötet 21 mars
Föreningen Sveriges Brandbefäl.
Samarbete med seniororganisationer Mål: Att få Esther delaktig i sin vård. Att sprida information om nätverket till seniororganisationerna.
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
Svenska Brandbefälets Riksförbund. Svenska Brandbefälets Riksförbund (SBR) är ett helt opolitiskt yrkesförbund utan några fackliga bindningar.
Gemensamma riktlinjer för kommunerna och regionen i
HSO Västerbotten Organisationsschema
Informationsstrategi
SMAK  Projekt SMAK ( )  Kompetensutveckling för aktörer som möter personer NPF i sin yrkesutövning  Regionförbundet och Europeiska socialfonden.
Personalpolitisk inriktning
PostGirots Idrottsklubb PGIK
Powered by Aktuarieföreningens medlemsundersökning Juni 2014.
Vård- och omsorgscollege
Förbundsfunktionärsgruppen. Mål Att SBF har funktionärer med rätt kompetens.
Medlemsundersökning: 29 intervjuer med företag och aktörer Presentation vid SMILs årsmöte 2015 Carola Holmér, RCH Sweden AB.
Kriterier för vattenråd & kustvattenråd  Definition Ett vattenråd – är en frivillig sammanslutning av intressenter inom vattenrådsområdet, som gemensamt.
Klubbfunktionärer. Ledarskap Ansvar Krav Befogenheter Deltagande i möten –Zon, distrikt, multipeldistriktet Representation.
Uppgifter Utfärda kallelser Föra protokoll och anteckna närvaro Föra register över medlemmarna Ansvara för klubbens korrespondens Deltaga.
Överlämning Distrikt 21. MÅLET med överlämning Zontas mission Zontas vision Conviction Commitment Courage.
Introduktion till energieffektiviseringsnätverk. Program 9.30 Inledning – Landshövdingen, Magdalena Andersson 9.50 Presentationsrunda Nätverksmodellen.
Arbetsformer XX vattenråd. 1 Arbetsformer vattenråd Vattenrådet har rollen som samverkansorgan inom avrinningsområdet i relation till ansvariga myndigheter,
ARBETSGRUPP: MEDLEMSGRUPPEN Uppdragsbeskrivning Uppdaterad
Summering från lördagen
Måna och arbeta med det kulturhistoriska värdet
Hur man kan delta – aktörer inom samhällsskydd och beredskap
Pensioner och försäkringar
Fokus Yrkesutbildning VO
Grannsamverkan 32 år i Sverige 26 % lägre risk för brott (Brå)
Vad innebär regionbildningen?
Kvalitetsarbete Verksamhetsstöd
Syfte för samverkan inom Vård och omsorgscollege Södra Norrland
Min vardag som handläggare
Boende i Bostadsrättsföreningen Trollbäret
VÄLKOMNA! Bakgrund För att stadsdelsförvaltningen ska kunna arbeta på ett effektivt sätt med arkivfrågor ska det finnas både arkivansvarig och.
Medlemmar, ledare, kansli och styrelse Våren 2017
Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Presentationens avskrift:

Nätverk i Sveriges HR Förening

Vad är ett nätverk? ” Ett nätverk är en grupp som har en gemensam bas och ett gemensamt mål eller en gemensam idé, med en kärna av fasta medlemmar som strävar och bär idén vidare, som finns utanför den dagliga arbetsorganisationen och där resultatet upplevs som närande”

Mål och syfte med nätverken Ge medlemmarna ett forum för erfarenhetsutbyte Ge medlemmarna ökad kompetens, effektivitet och engagemang Att medlemmarna kan knyta kontakter utanför sitt dagliga arbete Vara ett kvalitativt och prisvärt alternativ till övriga aktörer inom HRM-området som erbjuder nätverk

Etik och hederskontrakt För att nå stor nyttoverkan, behöver medlemmen i ett nätverk kunna diskutera verkligheten som man upplever den. Detta innebär att medlemmen måste ha full frihet och förtroende för att blottlägga delar av sig och sitt arbete. Detta kräver ett förtroende som ska baseras på ett överenskommet hederskontrakt i nätverket - skriftligt eller muntligt - som alla nätverksdeltagare är skyldiga att följa. Det kräver också att alla är villiga att engagera sig och ta ansvar för sin delaktighet i nätverket.

Nätverkens utformning Nätverken karaktäriseras av deltagarstyrning I regionstyrelsen finns en kontaktperson för nätverken. Varje nätverk har minst en koordinator som är HR Föreningens representant och kontaktperson för nätverket. Koordinatorn fungerar som inspiratör och moderator, samt i samarbete med ansvarig på kansliet att hålla samman nätverket. Varje nätverk har en studeranderepresentant som stöttar koordinatorn med administration såsom att skicka inbjudningar via Sveriges HR Förenings hemsida, där nätverkets projektplats finns, och ev. föra protokoll. Kansliet tillsammans med den regionala styrelsen rekryterar nya studeranderepresentanter. Nya koordinatorer rekryteras inom nätverket, vid behov i samarbete med ansvarig på kansliet.

Nätverkens utformning forts. Nätverken karaktäriseras av roterande värdskap, vilket innebär att nätverksträffarna hålls hos de olika nätverksmedlemmarnas företag. Alla medlemmar ska vara beredda att ställa upp med lokal. Mötesfrekvensen och mötets längd avgörs av nätverket. Rekommendationen är 3-4 träffar per termin. Lämpligt antal medlemmar på en träff är 7-20 deltagare. Anmälningar till nätverket sker via hemsidan som kansliet administrerar. Nyintag till nätverken sker löpande eller i augusti och januari varje år. Kansliet kan stoppa intagningen om ett nätverk har för många mötesdeltagare.

Nätverkens utformning forts. Sveriges HR Förenings kansli förbehåller sig rätten att avsluta nätverksdeltagares medlemskap i nätverket om de övergripande riktlinjerna eller nätverkets spelregler inte följs. Om ett nätverk inte fungerar, blir för litet eller är inaktivt kan kansliet avsluta nätverket. Om ett nätverk är för stort kan koordinatorn i samråd med kansliet besluta om delning av nätverket. Varje nätverk ansvarar för att sätta upp sina egna spelregler inom ramen för Sveriges HT Förenings övergripande riktlinjer. Initiativ att starta ett nytt nätverk kan tas av centrala styrelsen, regionstyrelserna, kansliet eller enskilda medlemmar

Deltagarna i nätverk Deltagarna i nätverken måste vara medlemmar i Sveriges HR Förening Kostnaden för ett nätverk är 1000 kr per år per nätverk.