Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Min vardag som handläggare

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Min vardag som handläggare"— Presentationens avskrift:

1 Min vardag som handläggare

2 Min vardag som handläggare
Notera gärna frågor/medskick till RF och goda exempel som dyker upp i diskussionerna på utlagda papper. Ta själv ansvar för att notera de tankar/idéer som du vill ta med dig i ditt fortsatta arbete.

3 Min vardag som handläggare
Från inbjudan: ”Ett pass där vi pratar om vilka löpande uppgifter en handläggare utför och hur dessa kan utföras så effektivt som möjligt. Vi pratar också om hur ansvarsfördelning och beslutsvägar ser ut (handläggare i relation till t ex styrelse, chef och övriga medarbetare).”

4 Löpande uppgifter 1. Identifiera löpande uppgifter – en ”laget runt vända” 2. Välj ut några av de löpande uppgifterna som identifierats och diskutera i er grupp hur dessa kan utföras så effektivt som möjligt (cirka 15 minuter) 3. Byt grupp och berätta om de bästa idéerna du tog med dig från föregående diskussion. Ställ gärna fördjupande frågor till övriga gruppmedlemmar och utveckla de idéer som framkommit ytterligare. (cirka 15 minuter) Arbeta fyra och fyra?

5 Ansvarsfördelning och beslutsvägar
Arbetar utifrån ett antal påståenden. Svarsalternativ är instämmer helt, instämmer delvis och instämmer inte alls. Prata tillsammans med närmsta granne + några exempel i helgrupp.

6 Min styrelse är insatt i och förstår Idrottslyftets syfte och mål!
Tipsa vid behov om att ta upp frågan i styrelsen, vi kan medverka.

7 Min styrelse fattar beslut om förbundets övergripande riktlinjer gällande Idrottslyftet!
Åsikt: Utvecklingsplanen bör ha behandlats i styrelsen.

8 Min styrelse fattar beslut i enskilda Idrottslyftsärenden!

9 Det är flera personer på mitt kansli som är involverade i arbetet med Idrottslyftet!
Kommentera något om följande: Fler involverade kan bidra till bättre prioriteringar kring hur medel ska nyttjas (vad utvecklingsplanen ska innehålla). Synkning av verksamhet = en av anledningarna till att många delar skulle bearbetas i kartläggning och analys samt att större förbund var pliktade att delta med fler personer på våra träffar. Flera bör vara informationsspridare av Idrottslyftet (=nå ut bättre till IF) Arbetet blir mindre sårbart, t ex vid sjukdom. För mindre förbund kan det istället handla om involvering av styrelse och kommittéer

10 Jag upplever att jag har tillräckligt stöd från övriga förbundsfunktioner i mitt arbete!
Förbundsfunktioner kan vara både styrelse, kommittéer och tjänstemän. Vi på RF kan uppleva ganska många handläggare som ”ensamma”, förekommer i både små och stora förbund.

11 Jag upplever att jag har tillräckligt stort handlingsutrymme/mandat i mitt arbete!


Ladda ner ppt "Min vardag som handläggare"

Liknande presentationer


Google-annonser