Mindfulness – en hjälp på vägen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
ÅsaMia Alteryd EQverkstan
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Gun Frödemo - kurator Studenthälsan.
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Varför är det viktigt att mäta?
Frågor som underlättar för ungdomar att testa sitt cannabisberoende/missbruk och sitt missbruksmönster.
Barnanpassad utredning
Vårdande/stödjande handlingar inom kommunala boenden Delrapport 7
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
© Copyright APeL 2004 Hanne Randle Delaktighet för hållbar utveckling Reflekterande arbetsplatser i Karlstad, Forshaga och Grums kommun För.
Att kläcka och vaska idéer
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Vad gör livet så värdefullt?
Brukarnas medverkan i kunskapsprocessen – Från egen erfarenhet till inflytande – Delaktighet och kunskapsutveckling David Rosenberg.
Kognitiva funktioner Verbal förmåga Logisk-Analytisk förmåga
Stress Vad är stress? Hur påverkas människor av stress?
Må bra på jobbet.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Konsten att leda sig själv
ERGONOMI Vad är det?.
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Klok filosofi … ?.
Samma fast olika eller olika fast samma?
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.
Stärk Din självkänsla Workshop – Studenthälsan
Klok filosofi.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Psykologiska redskap.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk ohälsa !? 27 januari 2012 Birgitta Johansson Huuva Psykiatridirektör.
Vad är du för typ av person?
Workshop inför Projektet
Ta ställning och handla!
Fitnesskultur i ur och skur Birgitta J Huuva Ordförande samverkansgruppen för Hälsofrämjande sjukvård ÖLL.
Prestationsg lädje - OM KONSTEN ATT MÅ BRA OCH PRESTERA VÄL Johan Plate Friskportarna Hallsberg 2013 Johan Plate.
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Resultatfokus Den resultatfokuserade definitionen av en vinnare handlar om tre saker: resultat jämförelse med andra undvika misstag.
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Hantera en kronisk sjukdom
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Nycklarna till framgångsrik stresshantering. Anmäld dig redan idag om du …: … känner att du provat allt och vill ha ”nycklar” som verkligen fungerar …
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Hur vill du att vi arbetar med dessa uppgifter?
Slappna av och må bra Barbro Bronsberg.
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Leker ditt barn?. Har ditt barn svårt att leka, delta i skolarbetet eller klara andra dagliga aktiviteter? En arbetsterapeut kan hjälpa barnet att vara.
Logoped Lena Nilsson Logoped Elin Berglund
”-Med kunskap och engagemang mot dina mål !” IGU – Idrottsliga Gymnasieutbildningar, Uppland Åk 2 Elit Välkomna! Idrottspsykologi IGU tillfälle 4.
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
ACT – Att hantera stress och främja hälsa
Verktyg via Studenthälsan Gun Austrin, leg psykoterapeut, socionom
Medveten nävaro Du kan öka din förmåga att göra det bästa av varje situation. Du minskar ditt automatiserade sätt att reagera och ökar din valfrihet och.
Idrottspsykologi.
BRIS är en länk mellan barn, vuxna och övriga samhället.
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Förändring – hot eller möjlighet?
Socialpsykologi.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
Barn och stress.
STUDIETEKNIK.
Verksam i primärvården i Östergötland
- Hur kan vi göra det lättare, samstämmigt och tillgängligt för alla?
Presentationens avskrift:

Mindfulness – en hjälp på vägen Positiv Livskraft ©

Vad är medveten närvaro? Mindfulness är att vara avsiktligt uppmärksam i ögonblicket utan att värdera det och att praktisera en öppenhet, nyfikenhet och acceptans till våra erfarenheter i nuet.

Vad kan Mindfulness ge dig? Du mår bra i vardagen, mer lugn och mindre stress. Du får det lättare att fokusera och koncentrera dig. Du blir närvarande i mötet med andra människor. Du bemöter din omgivning med engagemang och empati. Ökad självkännedom ger trygghet och tillit till dig själv och din omgivning.

Effekterna av Mindfulness Främjar personlig utveckling samt livstilförändringar. Lättare att prioritera, vilket utvecklar en balans till återhämtning i arbetsliv och privatliv. Bättre och klokare beslut kan fattas. Upplevelse av flow. Lättare att kommunicera tydligare och förbättra relationer.

Mindfulnessövningar

Mindfulnessövning – Koncentrera dig på din andning. Gör tre in- och utandningar – djupa inandningar och långsamma utandningar. Följ varje andetag uppmärksamt hela vägen. Fortsätt sedan att andas normalt och fokusera uppmärksamt på själva andningen i några minuter.

Observera andra människors leenden. Varje dag ska du observera de leenden du får, oavsett vem du får dem av – spärrvakten, din älskade, din kompis eller lärare, grannen eller ettåringen du får ögonkontakt med på gatan. På kvällen, innan du ska somna, fokuserar du sedan på dagens tre utvalda minnen. Försök att bara vara i leendet, att inte börja analysera eller döma vare sig situationen, den andre, eller dig själv. Om du får dömande tankar – låt dem bara gå och fokusera tillbaka på leendet.

Ta en paus … Sätt dig ner och betrakta dig själv utifrån. Vad är det egentligen som besvärar dig? Är det något jobbigt som du väntar ska hända? Är det ett samtal från tidigare som du inte kan släppa? Är du orolig för någonting? Är det någon del av din kropp som har ont och smärtar? Anteckna allt du hittar och försök sedan lösa de uppgifter som går att lösa. Skriv ner alla saker som du inte kunnat göra färdiga på en lista och är det något du inte kan lösa så erkänn det för dig själv och må mycket bättre.