Välkomna till Sörmland!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Advertisements

Lasarettet Trelleborg C:a 600 medarbetare
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Arbetsplatslärande - ett annorlunda sätt att lära
Sammanhållen hemsjukvård i Gävleborg Stöd för förändringskommunikation
En guide till SKLs Millenniemålsprojekt (2015)
1 Kommunens kvalitet i korthet - resultat 2010 Är gräset grönare hos grann- kommunen?
Bo Dahlbom 1 •Professor vid IT-universitetet i Göteborg •Forskningschef på Interactive Institute •Ordförande i Rådet för mobila tjänster •Makten över framtiden,
Ett arbete med att etablera
VISION Kommunplaner – strategisk planering
ETT UNIKT SAMARBETE MELLAN STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING OCH NORRTÄLJE KOMMUN INOM HÄLSA SJUKVÅRD OCH OMSORG
Christina Nordensten Livsmedelsverket
Ortsutveckling i Sparreholm Stormöte Folkets Hus - Sparreholm 9 maj 2011.
Program Genomgång av Synpunkten
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
Ny målstyrningsmodell för Värnamo kommun!
ÖREBRO LÄNS LANDSTING 60 % eko i Landstinget... utopi eller möjlighet? Försörjningschef Mia Kling
Remiss 8 januari till 14 februari Vad ville vi veta? Är analysen relevant och korrekt? Kontroll av uppgifter om butiker o bensinstationer i kartorna Ger.
Skolmatsakademin Hösten 2010 och framåt Skolmatsakademin Hösten 2010 och framåt.
Affärsmodell för att fördubbla kollektivtrafikens marknadsandel
LANDSTINGSDIREKTÖRENS STAB Regional utveckling BILD 1 Resultat av enkät till landstingspolitiker
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Presentation Jämte, Estland, Västerbotten, Stockholm.
Barn och Utbildning Föräldraenkät 2011 Totalt resultat förskola Svarsfrekvens hela enkäten (förskola och skola) 39 %
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 RKG 2 juni 2010.
Vårt mål Skapa bra matvanor genom god mat
Hushållningssällskapet Norrbotten I snart 200 år har vi arbetat för att utveckla Norrbottens landsbygd och dess småföretag. Inom vårt rådgivningsbolag.
Kvalitetsnivåer för Måltidsverksamheten i Lerums kommun
1 Landstinget Blekinge - en behovsstyrd hälso- och sjukvård - Allt vi gör har sin utgångspunkt i hälso- och sjukvårdslagen och tandvårdslagen Målet för.
Mål- och resultatstyrning
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
NKI September 2010 Landstingsservice Kost AB Enkät resultat – Hur smakar maten? Över 500 patienter svarade! Mycket hög svarsfrekvens.
1 onTarget project management TM VÄLKOMNA EFFEKTIV KOMMUNAL E-FÖRVALTNING INKLUSIVE SKOLPORTAL Microsoft och Sigma.
Framtidens roll som förskrivare
Anna Wilhelmsson – Informationsstrateg Stadsbyggnadsförvaltningen Eskilstuna kommun Bakgrund Fil kand Kommunikationsvetenskap Informationsassistent Information.
Kommunstyrelsens styrkort 2009 Antagen i KS DNR
Presentation Socialdepartementet 21 mars 2012 Christina Mörtl | Karin Lidén.
Nytta per skattekrona - Arbetsmodell för att öka, utvärdera och upphandla nytta i offentliga verksamheter Johan Gunnars, Chef Strategiska Projekt.
Agenda myndighetsmötet 21 mars
Ny målstyrningsmodell för Värnamo kommun fr o m !
Organisera vattentjänsterna för framtiden. Vattentjänstorganisationernas utmaningar Klimatförändringen ställer nya krav på dricksvattenproduktion och.
Herman & Brita Utskrivningsprocessen Gislaved.
Ortsutveckling Skebokvarn
Ledamot i en beredning - vad innebär det? Anders Öberg.
SÖS i sociala medier Kommunikationsavdelningen, Södersjukhuset
BjH 8 mars BjH 8 mars
E-introduktion Karin Ingvarsson. Bakgrund - E-lärande i Jönköpings kommun  En handlingsplan för e-lärande togs fram för Jönköpings kommun under 2006.
Ledardagen 22 september 2010 Förändrat ledarskap i Landstinget ? E Wahlberg Sept 2010 Hjärt- och medicincentrum ….en centrumchefs reflektioner.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
PROJEKT LOGISTIKVARUHUSET. Mål: Undersöka möjligheten att bygga ett toppmodernt logistikvaruhus.
Värmland Missbruks- och beroendevård för Värmlänningen!
1 Framtidsverkstad Alternativa framtidsbilder G18, Helsingfors
Landstingsservice AB /Kost Sörmlands Landsting
Kartläggning av inköpsprocessen
LOV - möjlighet att välja Nationell översikt  208 kommuner inför eller utreder LOV  Statliga stimulansbidrag finansierar  SoS prognos: Ja i 140 kommuner.
Måltider Vi är över 300 anställda som varje dag lagar portioner luncher till skolor, förskolor och äldreboenden i Kungsbacka kommun. Vi serverar.
© Aktivt Ledarskap Sverige AB Matglädje. © Aktivt Ledarskap Sverige AB Presentation och överlämning - NKI Slutkund.
Onödiga återinläggningar – nej tack!
Kvalitetsutveckling - administrativa processer
Internportal - möte med ambassadörer
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 2.
Ett exempel från Falu kommun på gruvrisskolan 2014 Upplägg En person utsågs inom kosten som skulle arbeta med projektet. Viktigt var att personen hade.
KOSTPOLICY VUXENNÄMNDEN I ESKILSTUNA KOMMUN ANTAGEN AV VUXENNÄMNDEN
Beställningsguide Bricka/1 portion Saffron detaljerad Datum och version nr: 1.
Vuxennämnden i eskilstuna kommun
Susanne Persson, Vårdledare avd 2A Kullbergska sjukhuset, Katrineholm
36 % 56 % Källa: IDC Visste ni….det finns studier som visar att en anställd lägger 36% av sin arbetstid på att leta efter och sammanställa information,
Strategi för patient- och brukarmedverkan
Resultat av utskrivnings- processen
Resurser Tillgängliga resurser Aktiviteter Vad behöver vi då göra,
Nav-projekt Arbetstidsförkortning samt friskvård inom förskola.
Presentationens avskrift:

Välkomna till Sörmland!

Kost Landstingsservice AB Sörmlands Landsting - En stolt presentation av vår verksamhet

Utifrån 5 perspektiv Kund Verksamhet/Förnyelse Ekonomi Miljö Medarbetare

Kost Landstingsservice AB Verksamhet/Förnyelse Tillhör Landstingsservice AB i Sörmlands län Tre sjukhus kök – Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping Kiosk,Café och Restauranger på samtliga sjukhus

Organisation Service Kost Verksamhet/Förnyelse Länsövergripande organisation Gemensamt utbud Teamledare på plats leder köken. Rotation bland medarbetarna. ( Vill du läsa mer klicka här) Organisationsskiss med telenr) Bildtext: Arbetsrotation – Fler medarbetare kan fler roller Ex Diskaren kan nu även beställnings- systemet

MSE – Mälarsjukhuset Eskilstuna Verksamhet/Förnyelse 1650 portioner/dag 850+500+300 (Patient, Restaurang, British Junior) 23 anställda 28 vårdavdelningar på sjukhuset Kantin Kökshjälp på avdelning

KSK- Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Verksamhet/Förnyelse 750 portioner/dag 550+200 15 anställda 5 vårdavdelningar på sjukhuset 12 vårdavdelningar Karsuddens Sjukhus Skolelever Kantin Kökspersonal på avdelning

NLN – Nyköpingslasarett, Nyköping Verksamhet/Förnyelse 650 Portioner/dag 425+225 17 Anställda 14 avdelningar Brickor + kantin

Våra koster ( enligt riktlinjerna) Verksamhet/Förnyelse SNR, A-kost, E-kost, Grönsaksrätt Specialkoster Konsistensanpassade koster (Vill du läsa mer – klicka här) ( Lathund kost typer) www.slv.se www.socialstyrelsen?

Verksamhet Verksamhet/Förnyelse Gemensam matsedel på alla tre sjukhus Gemensam upphandling AIVO som kostdatabas Härlagat

Kvalitetssäkra matsedeln Verksamhet/Förnyelse (Vill du veta mer om hur vi jobbar med matsedeln? Klicka här) ( KUPP och RG1) ( Kvalitetsplanen) Kars önskerätt Finlir i rest speglar av sig på pat matsedeln Större krav på upphandlingen

Kökshjälp på avdelningen Verksamhet/Förnyelse Avd nytta Vad gör en kökshjälp Mervärde för vården

Kostpolicy Verksamhet/Förnyelse Beslutad av Landstingsfullmäktige Juni 2011 Underlätta för Personal, Kund och Patient att göra ett hälsomässigt Bra Val ( Vill du veta mer- klicka här) (kostpolicy)

Utvecklings områden Verksamhet/Förnyelse Vi jobbar i små arbetsgrupper med medarbetarna för att utveckla verksamheten Ex Konsistensprojekt Mellanmål Nyårsafton 3 rätters meny för patienter och personal (Vill du se resultat av ett projekt klicka här) (Önskekost broschyr)

Kvalitetsledningssystem Verksamhet/Förnyelse Vi strävar efter att ISO 14001 certifiera oss Vi arbetar processorienterat Klicka här - Processkartan

Restaurang meny Kund Bra Val. Öppettider Priser Här ligger veckans meny Vill du prenumerera på menyn klicka här

Café och Kiosk Kund Öppettider Utbud Bild på nallar

Fakta utifrån patientens behov Kund SNR ( Ingen dessert) A ( dessert) E ( 2 desserter) Allergikost Minus fläsk Konsistens + specialkost Måltidsordning Frukost och mellanmål Osv. (Klicka här för aktuella patient matsedlar?- BM) Klicka här för lathunden ( samma som var förut)

Kund Kund Kund finns på agendan i alla möten Kostombuds dagar 2 heldagar/ort/år Omfattande synpunkts hantering och uppföljning Viktigt med en bra kommunikation mellan Kök och Avdelning Bjuds in till avdelningarnas arbetsplats träffar Studiedag på avdelning 7:an (Vill du veta mer klicka här) (KO rollen , synpunktshaneringen) Bildtext: Kostombudsdag – dialog med avdelningarna. Här i syfte att beställa rätt kost och minska svinnet.

NKI Kund Resultat 2010 Över 80% Nöjda matgäster i hela länet Detta jobbar vi vidare med: Råkosten, att kunna välja mellan olika alternativ, mera kryddor. ( Klicka här om du vill veta mer) ( P.P med resultatet)

Förändringar Medarbetare Nytt schema – optimala lösningen Rotation Ny gemensam matsedel Teamledarrollen (Vill du veta mer om Kost förändrings resa – klicka här) ( Resan)

Kosts möten och infokanaler Medarbetare APT visionen Kostledning Op lgr Chefs möten Månadsbrev – hälsningar från enhetschefen info om verksamheten Fota, fota, fota – jobba mkt med bilder ex råkost

Medarbetare Medarbetare Vidare utveckling Utvecklingsprojekt Arbetsgrupper Måltal Månadens medarbetare Kompetensutveckling Anställer utbildade kockar Samarbete med restaurangskolor Spelregler Kostutbildat alla. (Vill du veta mer – klicka här) ( spelregler)

Miljö Miljö Enhetschef som brinner för miljö sätter tonen i verksamheten S.M.A.R.T ( MSC fisk, inga tomater i januari) Målet är 25 % ekologiskt ( vi ligger nu på X % Sept-11) Arbetar aktivt för att minska svinn Utbildat all kost personal och alla kostombud i S.M.A.R.T Vi arbetar enligt Landstingets miljöledningssystem Vill du veta mer klicka här (Landstingets miljöledningssystem) www.ekomatcentrum

Ekonomi Ekonomi Benchmarking – Vi deltar i Benchmarking program med 16 andra landsting Vi har som mål att ha en bemanning efter produktion Mål , mått och nyckeltal Måltal för teamen Bla bla (Vill du veta mer om Benchmarkingen – klicka här – Ernst & Young)

Våra uppdrag Perspektiv? Utveckla restaurang, café och kiosk verksamheten Avfallshanteringen Förstudien NLN

Återstår /Utmaning Rättvise märkt uppnå mål enligt kostpolicy dvs X % ( Nu sept – 11 X %) Skapa flexibilitet i kostvalen för det nya mångkulturella samhället

Vill du jobba hos oss? Just nu söker vi tim personal med kock utbildning till NLN,KSK) (Klicka här för lediga jobb + kontakt person)

Visste du att Kuriosa 30 ton potatis om året 1 ton svinn/v

Så här ser det ut hos oss Kuriosa FILM Processkartan i bilder? Från usk-aivo-kök-transport-usk -pat

Kost i media Kuriosa Hålla och öka kvalité – uppmärksamhet förpliktigar

Utmärkelser Kuriosa Idé ( Ta i trä) Kostprofil Miljöarbete EKP… ( Ta i trä) Sveriges bästa… ( ta i trä)

Recept Banankaka näringsdrink

Tack för uppmärksamheten Vid frågor kontakta Susanne Florin Kostutvecklare 0155-247273 Susanne.florin@dll.se

Styrdokument fram i ljuset Varför gör vi det här: Viktig och god markandsföring internt och externt Bra med öppen redovisning av verksamheten Ger ökad status och förtroende för de olika yrkesgrupperna Lättare att rekrytera kompetent personal när man vet vad Vi står för Bygger starkt varumärke Viktig info för medborgare Förtydliga kvalitetsmål, gällande nutrition inom vård och omsorg

MKT BILDER – Fredrik - Känslan! Det handlar om MAT En passion för MAT ( NLN brickband )

TÄNKA PÅ vid publicering Länka till Y – så när dokument uppdateras så uppdateras det även på www.utsidan. Layout på dokumenten Snygg utskriftsversion - Fredrik På sidan – vill du läsa om miljö – klick rätt in i P.P´n Använda detta material som markandsföring – dela ut. Politiker, media osv.Nyanställda

Dokument och länkar ( endast för oss, för att hålla koll på alla dokument – kan de ligga dold?) Organisationsskiss Lathund kosttyper KUPP RG1 Kvalitetsplanen Kostpolicy Önskekost Processkartan Prenumenera på Rest.menyn Klicka till Rest.menyn Klick till Patient matsedeln Lathunden ( igen) KO rollen Synpunktshanteringen NKI – P.P Resultat 2010 Resan Månadsbrev Miljöledningssystem Ernst &Young Jobba hos oss – länk FILM köket Receptbank