Välkomna till Sörmland!
Kost Landstingsservice AB Sörmlands Landsting - En stolt presentation av vår verksamhet
Utifrån 5 perspektiv Kund Verksamhet/Förnyelse Ekonomi Miljö Medarbetare
Kost Landstingsservice AB Verksamhet/Förnyelse Tillhör Landstingsservice AB i Sörmlands län Tre sjukhus kök – Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping Kiosk,Café och Restauranger på samtliga sjukhus
Organisation Service Kost Verksamhet/Förnyelse Länsövergripande organisation Gemensamt utbud Teamledare på plats leder köken. Rotation bland medarbetarna. ( Vill du läsa mer klicka här) Organisationsskiss med telenr) Bildtext: Arbetsrotation – Fler medarbetare kan fler roller Ex Diskaren kan nu även beställnings- systemet
MSE – Mälarsjukhuset Eskilstuna Verksamhet/Förnyelse 1650 portioner/dag 850+500+300 (Patient, Restaurang, British Junior) 23 anställda 28 vårdavdelningar på sjukhuset Kantin Kökshjälp på avdelning
KSK- Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Verksamhet/Förnyelse 750 portioner/dag 550+200 15 anställda 5 vårdavdelningar på sjukhuset 12 vårdavdelningar Karsuddens Sjukhus Skolelever Kantin Kökspersonal på avdelning
NLN – Nyköpingslasarett, Nyköping Verksamhet/Förnyelse 650 Portioner/dag 425+225 17 Anställda 14 avdelningar Brickor + kantin
Våra koster ( enligt riktlinjerna) Verksamhet/Förnyelse SNR, A-kost, E-kost, Grönsaksrätt Specialkoster Konsistensanpassade koster (Vill du läsa mer – klicka här) ( Lathund kost typer) www.slv.se www.socialstyrelsen?
Verksamhet Verksamhet/Förnyelse Gemensam matsedel på alla tre sjukhus Gemensam upphandling AIVO som kostdatabas Härlagat
Kvalitetssäkra matsedeln Verksamhet/Förnyelse (Vill du veta mer om hur vi jobbar med matsedeln? Klicka här) ( KUPP och RG1) ( Kvalitetsplanen) Kars önskerätt Finlir i rest speglar av sig på pat matsedeln Större krav på upphandlingen
Kökshjälp på avdelningen Verksamhet/Förnyelse Avd nytta Vad gör en kökshjälp Mervärde för vården
Kostpolicy Verksamhet/Förnyelse Beslutad av Landstingsfullmäktige Juni 2011 Underlätta för Personal, Kund och Patient att göra ett hälsomässigt Bra Val ( Vill du veta mer- klicka här) (kostpolicy)
Utvecklings områden Verksamhet/Förnyelse Vi jobbar i små arbetsgrupper med medarbetarna för att utveckla verksamheten Ex Konsistensprojekt Mellanmål Nyårsafton 3 rätters meny för patienter och personal (Vill du se resultat av ett projekt klicka här) (Önskekost broschyr)
Kvalitetsledningssystem Verksamhet/Förnyelse Vi strävar efter att ISO 14001 certifiera oss Vi arbetar processorienterat Klicka här - Processkartan
Restaurang meny Kund Bra Val. Öppettider Priser Här ligger veckans meny Vill du prenumerera på menyn klicka här
Café och Kiosk Kund Öppettider Utbud Bild på nallar
Fakta utifrån patientens behov Kund SNR ( Ingen dessert) A ( dessert) E ( 2 desserter) Allergikost Minus fläsk Konsistens + specialkost Måltidsordning Frukost och mellanmål Osv. (Klicka här för aktuella patient matsedlar?- BM) Klicka här för lathunden ( samma som var förut)
Kund Kund Kund finns på agendan i alla möten Kostombuds dagar 2 heldagar/ort/år Omfattande synpunkts hantering och uppföljning Viktigt med en bra kommunikation mellan Kök och Avdelning Bjuds in till avdelningarnas arbetsplats träffar Studiedag på avdelning 7:an (Vill du veta mer klicka här) (KO rollen , synpunktshaneringen) Bildtext: Kostombudsdag – dialog med avdelningarna. Här i syfte att beställa rätt kost och minska svinnet.
NKI Kund Resultat 2010 Över 80% Nöjda matgäster i hela länet Detta jobbar vi vidare med: Råkosten, att kunna välja mellan olika alternativ, mera kryddor. ( Klicka här om du vill veta mer) ( P.P med resultatet)
Förändringar Medarbetare Nytt schema – optimala lösningen Rotation Ny gemensam matsedel Teamledarrollen (Vill du veta mer om Kost förändrings resa – klicka här) ( Resan)
Kosts möten och infokanaler Medarbetare APT visionen Kostledning Op lgr Chefs möten Månadsbrev – hälsningar från enhetschefen info om verksamheten Fota, fota, fota – jobba mkt med bilder ex råkost
Medarbetare Medarbetare Vidare utveckling Utvecklingsprojekt Arbetsgrupper Måltal Månadens medarbetare Kompetensutveckling Anställer utbildade kockar Samarbete med restaurangskolor Spelregler Kostutbildat alla. (Vill du veta mer – klicka här) ( spelregler)
Miljö Miljö Enhetschef som brinner för miljö sätter tonen i verksamheten S.M.A.R.T ( MSC fisk, inga tomater i januari) Målet är 25 % ekologiskt ( vi ligger nu på X % Sept-11) Arbetar aktivt för att minska svinn Utbildat all kost personal och alla kostombud i S.M.A.R.T Vi arbetar enligt Landstingets miljöledningssystem Vill du veta mer klicka här (Landstingets miljöledningssystem) www.ekomatcentrum
Ekonomi Ekonomi Benchmarking – Vi deltar i Benchmarking program med 16 andra landsting Vi har som mål att ha en bemanning efter produktion Mål , mått och nyckeltal Måltal för teamen Bla bla (Vill du veta mer om Benchmarkingen – klicka här – Ernst & Young)
Våra uppdrag Perspektiv? Utveckla restaurang, café och kiosk verksamheten Avfallshanteringen Förstudien NLN
Återstår /Utmaning Rättvise märkt uppnå mål enligt kostpolicy dvs X % ( Nu sept – 11 X %) Skapa flexibilitet i kostvalen för det nya mångkulturella samhället
Vill du jobba hos oss? Just nu söker vi tim personal med kock utbildning till NLN,KSK) (Klicka här för lediga jobb + kontakt person)
Visste du att Kuriosa 30 ton potatis om året 1 ton svinn/v
Så här ser det ut hos oss Kuriosa FILM Processkartan i bilder? Från usk-aivo-kök-transport-usk -pat
Kost i media Kuriosa Hålla och öka kvalité – uppmärksamhet förpliktigar
Utmärkelser Kuriosa Idé ( Ta i trä) Kostprofil Miljöarbete EKP… ( Ta i trä) Sveriges bästa… ( ta i trä)
Recept Banankaka näringsdrink
Tack för uppmärksamheten Vid frågor kontakta Susanne Florin Kostutvecklare 0155-247273 Susanne.florin@dll.se
Styrdokument fram i ljuset Varför gör vi det här: Viktig och god markandsföring internt och externt Bra med öppen redovisning av verksamheten Ger ökad status och förtroende för de olika yrkesgrupperna Lättare att rekrytera kompetent personal när man vet vad Vi står för Bygger starkt varumärke Viktig info för medborgare Förtydliga kvalitetsmål, gällande nutrition inom vård och omsorg
MKT BILDER – Fredrik - Känslan! Det handlar om MAT En passion för MAT ( NLN brickband )
TÄNKA PÅ vid publicering Länka till Y – så när dokument uppdateras så uppdateras det även på www.utsidan. Layout på dokumenten Snygg utskriftsversion - Fredrik På sidan – vill du läsa om miljö – klick rätt in i P.P´n Använda detta material som markandsföring – dela ut. Politiker, media osv.Nyanställda
Dokument och länkar ( endast för oss, för att hålla koll på alla dokument – kan de ligga dold?) Organisationsskiss Lathund kosttyper KUPP RG1 Kvalitetsplanen Kostpolicy Önskekost Processkartan Prenumenera på Rest.menyn Klicka till Rest.menyn Klick till Patient matsedeln Lathunden ( igen) KO rollen Synpunktshanteringen NKI – P.P Resultat 2010 Resan Månadsbrev Miljöledningssystem Ernst &Young Jobba hos oss – länk FILM köket Receptbank