Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Några inledande frågor…
Advertisements

Arbetsmiljö Vad är det?.
Kongress 2014 Vi utveck lar människor och industri Delfrågor i häftet Vår arbetsplats.
Välkommen.
Kommunikation som påverkar Göteborg 4 oktober 2012 Välkommen!
”Och när allt går vägen, när allting klickar, när ni löser problemen, och alla mår bra – då finns ingenting bättre.”
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Psykisk ohälsa, stigma och arbetsliv
Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård Malmö 12 mars Skellefteå 9 april Göteborg 19 mars Stockholm 16 april & 12 juni Moderator:Katarina.
Ett öppet arbetsliv!- Handisams arbete med arbetsmarknadsinsatser
Välkommen till MTC Års seminarium 2007 Det Marknadsorienterade Näringslivet – framtida utmaningar.
Uppdrag om utveckling av kvaliteten i introduktionsprogrammet yrkesintroduktion - ett av de svenska uppdragen som inkluderas i LPA-projektet Cristina.
ITP 1 Premiebestämd ålderspension för födda 1979 eller senare
Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård Malmö 12 mars Skellefteå 9 april Göteborg 19 mars Stockholm 16 april och 12 juni Moderator:Katarina.
Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård
PÅ GILLA JOBBET FÅR DU… träffa forskare träffa näringslivsföreträdare och beslutsfattare inspiration till att förbättra arbetsmiljön på din arbets- plats.
Frukostmöte Knutmassomuseet Gimo 4 april 2012 Roland Lexén Hur skapar vi förutsättningar för tillväxt i Östhammars kommun?
Systematiskt arbetsmiljöarbete
Verksamhet och arbetsliv i utveckling
Motivation Arbete Glädje Idrott Cooperation
Träning ger färdighet!.
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Vinster med förebyggande företagshälsovård
Distriktet i Stockholm
ÅTER TILL ARBETET - nya regler vid rehabilitering.
Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap.
Vems ansvar? vad kan vi göra?
Lotusmodellen.
Mobbning gör ont!.
En resa från 2010 till 2013 Feelgood FHV och SDF Fosie (Malmö Stad) 2010: -Fokus på efterhjälpande individ -Traditionellt samarbete -Kund/leverantör förhållande.
Om CARPE Projekt.
Grundläggande arbetsmiljöutbildning
Närsjukvård Slutkonferens Projekt Hälsokommunikatörer Moderator Sofia Karlsson.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 RKG 2 juni 2010.
Projekt. Varför startades projekt Carpe? Funktionshinderområdet är litet i varje kommun men för brett för att varje enskild kommun ska klara av att fylla.
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Korpen på jobbet Vi gör det enkelt för arbetsplatser att sporta och ha kul tillsammans!
1 - Förstudien Tillväxt för alla - Socialfonden
Social hållbarhet. En prioriterad fråga
”Och när allt går vägen, när allting klickar, när ni löser problemen och alla mår bra – då finns ingenting bättre.”
Välkommen till ESF:s seminarium
Stärkt Innovationskraft - Seminarieserie kring regionala erfarenheter och exempel Moderator: Peter Kempinsky Hösten 2010.
Arbetsmiljöverkets vision
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Seminarium om energitillsyn och energirådgivning till företag
Lena Stenvall och Åsa Forssell
Grundtvig Ett EU-projekt för IV-klasser. Grundtvig Vad är Grundtvig? Grundtvig är ett projekt för att öka samarbetet mellan olika EU-länders IV- program.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Arbetslivsinriktad rehabilitering är de insatser som behövs för att den som har drabbats av sjukdom ska få tillbaka sin arbetsförmåga och skapa förutsättningar.
Luleå 4 juni 2012 Arbetsförmedlingen och Arbetsintegrerande sociala företag.
Projektet DUBBELT SÅ BRA. P rojektet DUBBELT SÅ BRA delfinansieras av ESF-rådet och är ett PO1-projekt Budget är på drygt 10 miljoner Projekttiden är.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
100 ÅR AV KUNSKAPER OCH ERFARENHETER OM EU- PROGRAM/PROJEKT ”SEUPP”
Planeringsdagar 24 – 25 februari 2014
Vinster med förebyggande företagshälsovård
Arbetsmiljöverkets erfarenheter
Välkomna till seminariet Syn och belysning i arbetslivet! Umeå 26 november Jönköping 5 december - Malmö 15 januari Göteborg 21 januari - Stockholm 30 januari.
AFS 2001:1 Systematisk Arbetsmiljöarbete, SAM
Europeiska socialfonden: EU-medel + nationella anslag:270 milj kr Projektens medfinansiering:161 milj kr...ett verktyg för att finansiera EU-strategin...
Innehåll OSA-kompassen – vägar till god organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkets föreskrifter Organisatorisk och social arbetsmiljö.
Rökfri arbetstid - en diskussion på arbetsplatsträffen (APT) Detta material är ett stöd för diskussion på arbetsplatsträffen om ”rökfri arbetstid” och.
Innehåll Introduktion: Vad är organisatorisk och social arbetsmiljö? OSA-kompassen Arbetsmiljöverkets föreskrifter ”Organisatorisk och social arbetsmiljö”
Välkomna till informationsdag Sil och Pascal 10/11 oktober
Meningen med besöket Att resonera om vikten av friska arbetsplatser för ett arbetsliv som är hållbart för alla, som främjar hälsa och som inte gör oss.
- Översikt Socialfondsprogrammet ESF16feb/ E Ramel
Arbetsskadeförsäkring - lag & kollektivavtal
Avsiktsförklaring Åtgärder för friskare arbetsplatser i kommuner och landsting Eva Thulin Skantze Arbetsgivarpolitiska avd, SKL.
Var med och utveckla Umeå universitet
Information till vikarier inom Måltidsavdelningen
Avsiktsförklaring Åtgärder för friskare arbetsplatser i kommuner och landsting Eva Thulin Skantze Arbetsgivarpolitiska avd, SKL.
Presentationens avskrift:

Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård Malmö 12 mars Skellefteå 9 april Göteborg 19 mars Stockholm 16 april Moderator: Katarina Gentzel Partsrepresentanter: Bodil Mellblom, Svenskt Näringsliv Sven Bergström, LO Ann Lundberg Andersson, PTK

Dagens program Partsföreträdare ger sin syn på köp av arbetsmiljö- och hälsotjänster Samarbete företag och företagshälsovård Slutsatser och goda exempel från ett EU-finansierat projekt Bensträckare (10.25 – 10.50) Vikten av att använda företagshälsovården i det systematiska arbetsmiljöarbetet Hur kan ett strukturerat arbetsmiljöarbete åstadkomma ett hållbart arbetsliv? Allmän frågestund och diskussion Lunch (12.30)

Vanligaste köp av arbetsmiljö- och hälsotjänster Fakta om Företagshälsovården 65% (3.1 miljoner) av alla anställda har tillgång till företagshälsovård genom sin arbetsgivare. 1.4 miljoner anställda är helt utan företagshälsovård. Hälften av dessa arbetar i företag med mindre än 50 anställda. 83% av företagshälsorna drivs som enskilda bolag medan 17% är ”inbyggda” och ingår i kundföretagets verksamhet. Vanligaste köp av arbetsmiljö- och hälsotjänster Hälsoundersökningar Friskvårdande insatser Rehabiliteringsfrågor Samtalsstöd Arbetsmiljöinsatser

Parterna på arbetsmarknaden vill se en utveckling av Företagshälsovården. AFA försäkring utlyser i samarbete med arbetsmarknadens parter ett 3-årigt FoU-program om Företagshälsovård med 30 miljoner. Syftet med programmet är att bidra till att utveckla en mer behovsanpassad företagshälsovård som främjar och höjer kvalitén i det förebyggande arbetet på arbetsplatsen.

Samarbete företag och företagshälsovård Stadsdelsförvaltningen Fosie, Malmö stad berättar tillsammans med företagshälsovården Feelgood om sitt samarbete, om motiven för val av företagshälsovårdstjänster och hur processen fram till beställning gått till.

Slutsatser och goda exempel från ett EU-finansierat projekt Projektledare Ylva Nordling, (tidigare Sveriges företagshälsor), berättar om projektet Företagshälsovård – hållbart arbetsliv. Finansierat av EU:s Socialfond under år 2010-2012. Målet var att företagshälsovården tillsammans med kundföretag/organisationer skulle öka sin kunskap om hur man främjar hälsa och minskar ohälsan i svenskt näringsliv.

Vikten av att använda företags- hälsovården i det systematiska arbetsmiljöarbetet Arbetsmiljöverkets tillsynsdirektör för distriktet i Malmö, Mats Ryderheim, berättar.

Hur kan ett strukturerat arbetsmiljöarbete åstadkomma ett hållbart arbetsliv? Professor Magnus Svartengren, verksam på Arbetsmiljöverket, berättar.

Allmän frågestund och diskussion Moderator: Katarina Gentzel I panelen: Sven Bergström, LO Ylva Nordling, konsult Magnus Svartengren, AV Mats Ryderheim, AV Karin Bergstrand, Malmö Stad Jonas Lööf, Feelgood

Tack för idag Ett stort tack till er alla för att ni kom till detta seminarium. Ett särskilt stort tack till er som medverkat här uppe på scenen. Dokumentation kommer att finnas på www.prevent.se/fhvdokumentation Slut på seminariet och en mingel-lunch serveras. Glöm inte att lämnautvärderingen.