Välkomna Denna föreläsning/föreställning bygger till stor del på mina egna erfarenheter av ett fantastiskt liv. Ett liv som präglats av djupa dalar och.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

”Jag är vinden som blåser”
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Ja så är det snart jul igen. Denna julen får jag fira med en nykomling i familjen. Jag blev den 5 november Farmor till en liten pojke. Han, Nilo har fått.
Hur kan jag vara viss om min tro?
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Nulägesanalys genom frågor
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
… som skulle arrangera en löptävling.
Världsreligioner – Ni ska känna till:
Inom Al-Anon är vi alla lekmän...
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Patientenkät sommaren -13
Metodstöd.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Pronomen.
Välkommen till Ungdomssamling!
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Les meilleures photos de
Välkommen till Bönemöte
Åk 9 - året då det händer -.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Swedish mekteb Skärholmen.
Alla har inneboende.
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
ERGONOMI Vad är det?.
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Klok filosofi … ?.
Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.
Stärk Din självkänsla Workshop – Studenthälsan
Jag kommer som jag är, har ingenting att dölja. Du har skapat mig
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Vad är du för typ av person?
Välkomna Föräldramöte EIF F01/ Sammanslagning av F01/02 Föräldramöte EIF F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget.
Ta ställning och handla!
SEX och relationer Del 2. SEX och relationer Del 2.
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Nonviolent Communication NVC”Giraffspråk”. Marshall Rosenberg Vad är det som gör att vi tappar kontakten med vår medkänsla? Varför beter sig människor.
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Flickors psykiska ohälsa
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Etik och Moral Läran om rätt och fel.
Brukarundersökning socialpsykiatri Kön 1. Man16 (44%) 2. Kvinna20 (56%)
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Etik Moral Filosofi.
LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
SIM TEAM.
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Del 1 – mellanösterns bokreligioner
Att inte ha någon egen agenda – aktivt lyssnade
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Presentationens avskrift:

Välkomna Denna föreläsning/föreställning bygger till stor del på mina egna erfarenheter av ett fantastiskt liv. Ett liv som präglats av djupa dalar och höga berg. En resa som jag aldrig skulle vilja ha ogjort. En resa som med tiden skulle visa sig vara betydelsefull för mig och många andra. Jag ville en gång i tiden lämna jorden och kliva före några andra i dödslistan, men så blev det inte. Min främsta önskan är att den som vill göra en förändring i sitt liv inte väntar lika länge som jag. Hade jag kunnat göra om något så hade det varit just den saken. Gjort förändringen, arbetet tidigare. Varför gjorde jag inte det då ? Jag VILLE inte lyssna på någon annan. Det var för mig ett nederlag att göra som någon annan föreslog. Jag var helt enkel tvungen att slå i botten, ordentligt och kraftfullt. Resan därefter var tuff och krävande men värdefull. Idag ser jag min historia som en del i mina nutida framgångar och rikedom. Jag har i dag ett val ett val att välja, jag måste ingenting. Min resa har kantats av många människor som jag inte vill nämna någon framför den andra. Dock vill jag lyfta fram min mor Gull och min far Curt. Jag älskar er och tackar för att ni gav mig livet. Allt annat som jag fick med i paketet vet jag att ni inte hade en aning om. Jag valde att fortsätta i de mönster som jag blev tränad i. Idag ser jag och förstår att det var mitt ansvar när jag lämnade er. Jag älskar er och vet att ni vet, det jag vet, mamma vila i frid, pappa njut av de dagar du har kvar. Tack vare er kan denna föreställning ha ett värde för andra människor

Vad hände sedan ? Varför blev det som det blev ? Jag Kelly Pienitzka 1957 Inget intresse för skolgång, inga bra hemförhållanden Lämnade hemmet 16 år gammal Familj och och beroende vid 21 års ålder Yrkesofficer vid 21 Dubbla karriärer i ca 20 år (alkoholist, yrkesofficer) 1998 personlig konkurs 1, 7 miljoner i skulder 5, 24 promille i en polisbil 2011 här just nu att ge dig några verktyg, funderingar, och insikter, Vad missade jag ? ” Om jag tänker som jag alltid har tänkt då gör jag som jag alltid har gjort och resultatet blir som det alltid har blivit”

Så liten men ändå komplett och medveten, vad har jag för val ?

Ledarskap / Apskap Stor chef Mellan chef Liten chef INTE Chef

Jag min bror och våra lärare, mentorer och förebilder. Hur gick det ?

När jag blir stor skall jag bli………….. !!!!!!!

Process Nytt mönster NU FRAMTIDEN HISTORIEN Tanke, känsla, handling Resultat, konsekvens Arkiv,erfarenhet, mm Ny sätt att vara Käkälla: Kelly Pienitzka

Fråga till dig Om du hade 365 dagar kvar att leva skulle du göra förändringar i ditt liv ? Vilka ?

Skapelsen, livet, människan som ett holistiskt hjul, en helhet (det som står i "tårtbitarna" är bara exempel) Denna helhet innehåller delar som i sin tur innehåller delar osv. Dessa delar påverkar varandra och därmed helheten. Vi behöver bry oss om varje del för att kunna påverka helheten. VILL GÖRA JAG VARA ÄR Källa: Kelly Pienitzka

Nya problem kräver nya lösningar, gamla lösningar fungerade bra på gamla problem

Hörru, vad tänker du? Tänker !!! Vad är det för något ?

Inom oss alla finns ett litet barn som vill något Inom oss alla finns ett litet barn som vill något ! Om du för en stund lyssnar på vad den lille killen , lilla tjejen vill vad hör du då? Vad skulle det innebära för dig om du följe den rösten/viljan?

Det vi fruktar mest är inte att vara otillräckliga Det vi fruktar mest är inte att vara otillräckliga. Vår djupaste rädsla är att vi har omätliga krafter. Det är vårt ljus inte vårt mörker som skrämmer oss mest. Vi frågar oss: skulle jag vara lysande, fantastisk, begåvad och förbluffande? Egentligen - hur kan vi undgå att vara det? Du är ett barn av Gud. Världen är inte hjälpt av din småbarns lek. Det ligger inget stort i att krympa så att andra människor i din närhet skulle slippa känna sig osäkra. Vi föddes att förverkliga Guds härlighet inom oss. Den finns inte bara i några av oss: den finns i alla. Och när vi låter vårt eget ljus skina ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma. När vi gjort oss fria från vår egen rädsla, gör vår närvaro andra automatiskt fria. Nelson Mandelas invigningstal 1994. Öves. Sten Arksteclt

Mina brister som hindrar mig !!! Mitt tänkande och agerande Mina historiska erfarenheter och värderingar Min rädsla för vad andra ska tycka Min oro för något som jag egentligen inte vet Min vetskap om det arbete jag behöver göra Min rädsla för att inte vet utgången av det nya Att inte räcka till Det funkar inte Ingen annan har lyckats, så varför jag Tänk om………. Det är inte lönt , det blir inget bra ändå Varför just jag ?? Bekräftelse Prestation Vara bäst Misslyckas Mina tankemönster om hur ALLTING SKA vara Min förutfattade meningar, mönster, beteenden och attityder

Paus 30 min Kaffe, Te och smörgås serveras där ute

Vilja Kompetens Kunskap Förmåga

KOGNITIVA TRIANGELN KÄNSLA PROCESS BESLUT TANKE KONSEKVENS/RESULTAT HANDLING

EGOT Vill att du misslyckas Din inre röst Dina tankar En del av dig Beroende eller oberoende

Har du mycket måsten? Gör du det du vill ? Fråga till dig Har du mycket måsten? Gör du det du vill ?

Skapelsen, livet, människan som ett holistiskt hjul, en helhet (det som står i "tårtbitarna" är bara exempel) Denna helhet innehåller delar som i sin tur innehåller delar osv. Dessa delar påverkar varandra och därmed helheten. Vi behöver bry oss om varje del för att kunna påverka helheten. Relationer Karriär Tankar Rädslor JAG värderingar Kärlek Fritid Arbete Källa: Kelly Pienitzka

Värderingsbaserat Ledarskap Mening med Livet Syfte med det jag gör Vision Mål (delmål och slutmål) Göra det jag VILL och inte det jag MÅSTE

Tack för att du kom !!!!! Tack för en trevlig kväll, Kelly Pienitzka Jag hoppas att kvällen givit dig lite nya tankar om vad du kan göra för att ta nästa kliv. Inom en vecka kan du på tanka ner bilderna och modellen de 7 Mästastegen till din dator genom att gå in på www.peakleadership.se Har du några frågor, önskemål mm så kan du alltid nå mig/oss på mail, telefon genom att gå in på någon av våra hemsidor som följer här. www.peakleadership.se www.peakrecovery.se www.lifecap.se Tack för en trevlig kväll, Kelly Pienitzka