Kort information om lasarettets brandskydds- & säkerhetsarbete,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Advertisements

Enheter introduktion Hur lång är du?
First Class Arken - Introduktionskurs
I det här bildspelet lär du dig lite mer om Det första du ser när du loggat in kallas för.
Säker i butik Gratis utbildning på Internet
Metodstöd.
Praktisk nytta och användning av SS-ISO/IEC och 27002
Brandsäkerhet.
En introduktion till Datakommunikation och Säkerhetstänkande
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Patient vistades ensam i sjukhusets
Utlandsstudier för I:are
Fem frågor att ställa i uppföljningsarbetet
modell för bättre kommunikation mellan vårdpersonal
Vad gör man vid skada/olycka?
1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma.
Webbkollen hemma Följ upp förbättringsåtgärder för att säkra en trygg utskrivning Intervjustödet Webbkollen hemma kan användas vid uppföljning av åtgärder.
Sedan den 1 juni 2013 har den nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och.
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Hamnskydd Klicka på knappen i högra hörnet för att starta övningen
POLICY OCH RIKTLINJER Dokumentet Policy och riktlinjer för Gislaveds kommuns hantering av klagomål och synpunkter beskriver : Varför det är viktigt att.
-Förebyggande åtgärder vid brand -Räddningsplan utrymning
Patientsäkerhetsronder
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Personalmötet april 2014 – Hanna Gadd
Riktlinjer för medarbetarskap vid Karolinska Institutet
Välkommen till Ledardagen!
Landstingets miljöarbete
Svenska Kraftnät Arbetsmiljö
Kick-Off Brandskydd och Utrymning 2013
Ver 1.0 Välkommen till bridgelärarutbildning Allmänpedagogik Bosön Kursledare Bengt Nygren.
Utveckla din organisation - ska du anställa? -. Fundera kring Vad vill du ha hjälp med? Hur kan du beskriva det du behöver så att det lockar rätt kompetens?
Raka rör - så här kommunicerar vi på webben
Utbildning brandskyddsombud vår 2011
Faster Utbildningen börjar om några minuter……
Distriktssköterska Annelie Bobeck-Axling
Fordonskännedom FOK poäng
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
VÄLKOMMNA.
ETT BETEENDE PRÄGLAT AV HOT OCH/ELLER VÅLD.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Att leda inom skolans värld Går det? Lars Eriksson Skolan – en förmån att få leda! Ansvarsfullt att forma den unga generationen Härligt att.
Förslag till Arbetsrutiner inför ”Nulägeskartläggning” MÅL 1
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Foto: IBL Bildbyrå Känn dig trygg i mötet med media Kommunikation.
Anställningsintervjun
Samhällets krisberedskap – kommunen i fokus
5S grunden för allt förbättringsarbete
CASE Nässjö Ledarutveckling över gränserna
Lex Sarah Lex Sarah är en del i det lagstadgade systematiska kvalitetsarbetet. Gäller för verksamheter inom SoL och LSS. Syftet är att verksamheten ska.
Patientsäkerhetsronder ”Executive Walk Rounds” – EWR.
Version 1.2 Övningsuppgift Lägg till aktiv deltagare Du ska starta bildspelet för övningsuppgiften. Klicka var som helst för att börja. Version 1.2.
1 Kort information om lasarettets miljöhänsyn och miljöarbete, i vilket alla vi medarbetare har ett ansvar. Webinar om Miljö för sommarvikarier 2013 I.
Kort information om Röntgen Öst –Ystad
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta på din sida upp.
V.
Fordonskännedom FOK poäng
SÄKERHETSRÅDET AGENDA Genomgång av föregående protokoll – Wåg Syfte, Organisationsförslag och deltagare – Wåg Lägesbild Allmänsäkerhet - Wåg IT säkerhet.
1 Mångfald Hur leder man en arbetsgrupp som präglas av mångfald ?
Labmedicin Skåne i Ystad
Sid 1/steg 3 Hej och välkommen! BeST-metoden – vad handlar den om? Berätta för din granne. Praktiska detaljer: Tider. Kaffe/lunch? Mobiler avstängda.
Arbetsmiljöarbete Service- och bemötande
Exempel på skriftligt omdöme
Miljöcertifiering VHC Hela SLU certifierat 2016
© Brandskyddsföreningens Service AB Grundkurs Välkommen Systematiskt Brandskyddsarbete.
Uppdrag motverka mäns våld mot kvinnor Introduktion till filmen Vill du välja färg och/eller layout? Klicka på den lilla pilen under knappen ”Ny bild”
Hantering av krav på vård av viss behandlare inom hälso- och sjukvården.
Avvikelsehantering En säker verksamhet = en säker arbetsmiljö!
Syftet med avvikelserapportering?
När en person avviker från avdelningen analys av en verklig händelse…
Presentationens avskrift:

Kort information om lasarettets brandskydds- & säkerhetsarbete, I sommar kommer du att arbeta hos oss på Lasarettet i Ystad. Det är vi väldigt glada för och vi hälsar dig välkommen! Kort information om lasarettets brandskydds- & säkerhetsarbete, i vilket alla vi medarbetare har ett ansvar. Kontakt: Brandskydds- och säkerhetshandläggare Ingela Thunström, 952 14, ingela.c.thunstrom@skane.se Webinar om Brandskydd & säkerhet för sommarvikarier 2013 1

Säkerhetspolicy Syftet är att skapa ett tryggt och säkert sjukhus för patienter, besökare och medarbetare. Samtliga medarbetare har ett ansvar att följa sjukhusets säkerhetsinstruktioner och -rutiner. Vi främjar säkerheten genom utbildning, engagemang, ärlighet och högt säkerhetstänkande. Säkerhetspolicyn hittar du i dokumentportalen under Administrativa dokument > Säkerhet > Allmän säkerhet

Säkerhet på lasarettet Introduktion, broschyr och checklista Hantera hot och våld situationer Överfallslarm/inbrottslarm Ordningsvakt 0-070-650 85 90 Nycklar, RS-kort, koder Rutiner för hantering av patienttillhörigheter Hittegodshantering Öppna fönster Skadeanmälan patientegendom Rapportera avvikelser

Högt säkerhetstänkande = Du räddar liv genom att känna till nödvändiga rutiner. Var riskmedveten. Rapportera/åtgärda fel. Se till att det finns fria utrymningsvägar. Gå igenom checklistan för nyanställda på enheten. Läs på intranätet intra.skane.se, välj rubriken Säkerhet & miljö och klicka vidare bland underrubrikerna i vänstermenyn, t.ex. Brandskydd. Läs brandskydds- och säkerhetspärmen på din enhet som innehåller rutiner och information. Du känner igen pärmen på denna symbol:

Du och dina kollegor är resursen!

Vem gör vad, när och hur?!

Varför börjar det brinna?

Vatten finns i våra kranar, vaser och hinkar. Ej i släckare. Handbrandsläckare Vatten finns i våra kranar, vaser och hinkar. Ej i släckare. Passar hemma.

Rutiner vid utlöst brandlarm Du har lärt dig hur du ska agera genom: Introduktion på den egna enheten Enhetens egna rutiner Grundutbildning i brandskydd vart fjärde år (ej aktuellt för sommarvikarier), övning/teoretisk genomgång varje år. Kunskap gör dig väl förberedd!

Reagera på: Meddela närmaste chef, en kollega eller Olåsta dörrar som borde vara låsta Våra varor på ”fel” ställen Varutransportbilar på ”fel” ställen/tidpunkter Skador på lås eller dörrar Personer på ”fel” ställen eller ”fel” tidpunkt – våga fråga Ordning och reda på enheten Meddela närmaste chef, en kollega eller brand- och säkerhetsombudet på din enhet.