Vi är den lilla skolan mitt i city med nära till allt!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
Advertisements

Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
UTVECKLINGSARBETE I FÖRSKOLAN - måste vi göra det så svårt?
Skolbibliotekets hemsida Vad finns där… Hjälp till skolarbeten.
Det är viktigt att se till elevens hela skoldag, att lärmiljön är utformad så att de som behöver, kan använda alternativa verktyg i det vardagliga arbetet.
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Samtala om böcker.
Vad är studiehandledning?
Kristinedalskolan F-9 skola i Stenungsund 600 elever 19 språk.
VI TAR DITT YRKE PÅ ALLVAR.. KVALITET KOMPIS KUL KUNSKAP KREATIV KONKRET KARRIÄR.
~ Den första mobiltelefonen ~
Barnanpassad utredning
Att träna Läsförståelse
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
HALVLEKSTANKAR. "Bra att utbyta erfarenheter och idéer med andra skolbibliotekarier och fackbibliotekarier!"
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Hur bör samhället organiseras
E-bläcket. E-bläcket är ett läs- och teknikprojekt för ungdomar i åldern år i Kungälvs kommun som pågick från februari 2010 fram till våren 2012.
ÖSTRA LUGNETS SKOLBIBLIOTEK. Till biblioteket kommer alla elever schemalagt varje eller varannan vecka. Vi börjar alltid med en samling i Mysen där eleverna.
Hela världen talar… Global Issues in Context är en lektion i att lyssna! Hulebäcksgymnasiet, Härryda. Västerhöjdsgymnasiet, Skövde.
ETwinning impact study. Samlade reflektioner utifrån Study of impact och möte med eTwinning ambassadörer.
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS”
SkolPlus Skol- Positivt Lärande Utifrån Samarbete.
©storm.
2. Utveckla en presentation
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Fronter – ett webbaserat utbildningsverktyg
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS” Karim Daho Januari 2007.
Växjö kommun,  Kommunala högstadieskolor, Växjö kommun  Administratörer, kulturaktörer, koordinatorer och elever  Delaktighet som värde och praktik.
En känsla av service Upplevd tjänstekvalitet i en av bibliotekets kompletterande tjänster.
VÄLKOMNA! ELEVLEDDA UTVECKLINGSSAMTAL S:ta Gertruds skola, Sigtuna.
Askersunds kommun
The Swedish Library of Talking Books and Braille DAISY Direkt – direktnedladdning av talböcker Vad är det och hur gör man?
Björknässkolan Nacka kommun
Brukarundersökning socialpsykiatri Kön 1. Man16 (44%) 2. Kvinna20 (56%)
Cecilia Lundberg Projektkoordinator HHÅA, MEN tidigare assistent i miljöbiologi.
Vem är du?.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Färgelanda bibliotek Kvalitetssäkring Låntagarenkät.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
SIM TEAM.
Skolutveckling via digitala medier
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
Lotta Ekman-Johansson & Ingrid Faste. Den korta versionen  Påvisa behov  Väcka intresse  Ge lättillgänglig information.
Värderingsövning/ fyra hörn
ULLVIBOOIIIII Yao vi skriver en PP om en skola För att vi är coola d(-_-)b Obbe kirrar excel medan OathWinE kollar kjell.
Läsplattor på Göteborgs stadsbibliotek. Därför startade vi  Stort intresse  Ge låntagarna chans att pröva på riktigt  Marknadsföra bibliotekets e-böcker.
SCHOOL OF HUMAN SCIENCES Värdepedagogiskt forskningsfält på HiK Utgår från den del av den pedagogiska praktiken som leder till att barn och unga utvecklar.
1 Inför den skolförlagda utbildningen. ”Den nya gymnasieskolan i ljuset av en reform”
Att skriva sig till läsning, med hjälp av datorn, i förskoleklassen
1 Pedagogiska möjligheter med läsplattor för personer med funktionshinder.
Förmedling på webben. Vad tycker barnen? Hittar barn till våra lästips?
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Hur kan jag öka arbetsglädjen
Sophie Eklund Automatiserade röstsamtal till Telias fiberkunder /Relation/Identifier 0.1 Draft.
Exempel på skriftligt omdöme
Elev loggbok.
VIKTIGT När du ska göra en bok i Rison så måste originalet alltid vara i A4 format. Är det mindre eller större får du göra om det till A4.
Kommunikationspass Jag heter
Namn på presentationen Riktigt rolig PowerPoint > Fokusera på ett intressant ämne per sida > Skriv brödtexten kort, koncist och i 24 punkter.
Sotenässkolan Helene Stensson Studievägledare Genuspedagog Egenföretagare Ingenjör Samhällsvetare.
SV: 9:05-9:45 Tyst läsning Presentationsteknik
Välkommen till Lättakuten! Odensvi Läkarmottagning
GREENSCREEN BY DO INK.
Argumenterande text.
Dagstidningen som taltidning
Presentationens avskrift:

Vi är den lilla skolan mitt i city med nära till allt! Kålgårdsskolan F-6 En ny skola i centrum av Jönköping Vi är den lilla skolan mitt i city med nära till allt!

Läsplattan ska vara en del av Mediateket Kålgårdsskolans mediatek

E-book projekt Kålgårdsskolan deltar i ett E-book projekt som syftar till att öka förståelsen bland elever och pedagoger för ett vidgat textbegrepp. Vid starten köpte vi in fyra läsplattor och på grund av den stora efterfrågan hos eleverna köpte vi nyligen in ytterligare fyra läsplattor.

Ny teknik! Genom att använda en så kallad ”läsplatta” som komplement till den traditionella boken utnyttjar vi den nya tekniken som eleverna redan besitter stor kunskap i och har vana av i sin vardag.

Tankar från pedagoger Både elever och pedagoger har varit mycket positiva till att använda den nya tekniken. Pedagog år 5-6: Allt är positivt utom att eleverna inte får ta hem läsplattan. Pedagog år 3-4: Otroligt roligt och bra. Bra att man även kan låna böcker till läsplattan. Utbudet blir då mycket större. Pedagog år 1-2: Eleverna står i kö för att få läsa på den. Även inte så goda läsare har överträffat sig själva. Motivationen att läsa har ökat.

Tankar från elever Bra för man kan ändra storleken på texten. Det känns som om det går snabbare att läsa en bok på ”platta”. Det är inte så jobbigt att läsa en tjock bok. Man kan inte tjuvläsa slutet. Jon 12 år

Roligt! Det är som att läsa en riktig bok fast det är som en dator. Om man tycker det är svårt att läsa liten text kan man ju ändra storleken. Då kan ju alla läsa! Det känns som det går fortare att läsa. Ebba 9 år

Roligt och bra. Tekniken är kul för man får trycka på knappar. Lätt att lära sig. Det går fortare att läsa. Den nya plattan är bra för jag kan vrida och vända den som jag vill. Stephanie 10 år

Det är roligt! Det är mycket smidigare för att man slipper vända blad. Lättare att läsa för man kan förstora texten. Rolig för att det finns många böcker att välja på. Tekniken är rolig, som en liten dator. Hanni 9 år

Klara 9 år Bra! Det är roligt. Tekniken är kul, och lätt att lära sig. Man får trycka på knappar. Det går fortare att läsa.

Det är roligare att läsa på ”platta”. Det får plats många böcker. Bra att man kan ändra textstorlek. Allt är positivt. Det finns inget negativt! Albin 11 år

Läsplattan har kommit för att stanna , i alla fall hos oss ! Sammanfattning Ett sätt att utveckla biblioteket. Öka förståelsen för ett vidgat textbegrepp. Utnyttja den nya tekniken som finns i barnens vardag. Det får plats många böcker. Kan användas av många barn samtidigt. Öka motivationen att läsa. Läsglädje. Roligt. Enkelt. Kunna välja textstorlek och typsnitt. Läsplattan har kommit för att stanna , i alla fall hos oss !