Nordic Quality – internpresentation 2012. Nordic Quality i korthet •Nordic Quality är en kvalitetsmärkning som certifieras av det oberoende nordiska certifieringsorganet.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Energimärkning i reklam
Advertisements

CE-märkning av byggprodukter
Välkommen till en kort beskrivning av nyttan med att använda MPS, en ORR®- produkt från ITERIT AB. MPS, material och produktionsstyrning, ett hjälpmedel.
IFD Library Group - Sweden Agenda 1.Introduktion och resumé av förberedande arbeten (Väino Tarandi) 2.Genomgång av behov av gemensamma begrepp och principiell.
Varför är det viktigt att mäta?
Egenkontroll vid livsmedelshantering !
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Påbyggnadsutbildning spol- och diskdesinfektorer
Tillverkning Produktionsanläggningen är belägen i Tierp, 13 mil norr om Stockholm. Produktionsstart i nya moderna utrymmen Tillbyggnad färdigställd.
Nordisk slutkundsmarknad
Att bygga ett varumärke och en företagsprofil – ett praktikfall ur industrisektorn / producentvaru- marknaden. Magnus Åkerman. Bergsskole-ingenjör och.
Affärside Fallskyddspecialisterna är ett komplett fallskyddsföretag vilket innebär att vi förutom försäljning av fallskyddsprodukter och räddningssystem.
December 2012 Förskrivnings- processen. 2 Bedöma behov av insatser Bedömning av hjälpmedelsbehov är en del av en habiliterings-, rehabiliterings- och.
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
BO NILVALL •BOVERKET Byggregelenheten •Svensk representant i Ständiga Byggkommittén Bla bla Bla….. bra CE-märke Eurokoder.
CNC styrt linjärbord Projektledare Johan Hansson Deltagande Wressel AB.
Avalon Information Systems Vi är IT-företaget som behärskar framtagning av information och utveckling av konkurrenskraftiga IT-system. - Produktinformation.
Säker Vatteninstallation Hobøl 2012
till en presentation av System och lösningar med RFID
Byggproduktförordningen CPR
Kort om | Skydd. Skyddens uppgift är att minimera effekten den anslags energi som uppstår vid en omkullkörning. Dvs. absorbera så mycket energi som möjligt.
Säkrare verktyg Matz Lenner, Dr.
Teknisk rapportskrivning
Hobøl – 8 oktober 2008 Rolf Kling.
Revisionsverksamheten inom 650, Medical Engineering
Vindkraft ONE Nordic koncernen
Vår satsning på MSC och KRAV. Vår strategi för framtiden Domstein Foods AB, Ulrica Wahlund.
Inköpsrutiner.
(Företag LOGGA) Ett steg in i framtiden (Kundens Logga)
CPR, EN & MK Ieva Kisieliute.
0 EU / Norden och arbetslöshetsförsäkringen – generella utgångspunkter EU:s regelverk och nationella regelverk är inte fullt ut anpassade till hur rörligheten.
Gränshinder och gränshinderslösningar Presentation
Projekt och Arkitektur
Vad händer på en ort om transportförsörjningen uteblir? Hur påverkar det din verksamhet?
Koka PR-soppa på en spik Johanna Snickars. Nordnet – en Nordisk nätbank Nordnet erbjuder tjänster som gör det enkelt att spara och låna Med innovativa.
Hobøl 13 oktober Nordiskt godkännande för VVS-produkter Thomas Helmerson vd Säker Vatten AB.
Tillsammans räddar vi liv
Voxpop.
Nya föreskrifter och allmänna råd
Viktigt när du upphandlar molntjänster
SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut
Utbildning Elektroniska blanketter 29-31
Skriv in processens namn här Skriv in produktens och företagets namn här.
CE-märkning och tillsyn i praktiken Hearing Näringslivets hus Nils Ahlén.
Presentation hållbart byggande Galären PRESENTATION HÅLLBART BYGGANDE Privatägt fastighetsbolag med kontor i Luleå och Stockholm 26 anställda.
Ett arbetsmarknadspolitiskt instrument
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Industriell Produktion KTH Kursinformation KTH Industriell produktion Brinellvägen Stockholm MG2032 Automatiseringsteknik fk.
Märkning och symboler.
Scope Vad vi intygar Gabriel Bosaeus Scope Vad sägs om scope.
Erbjuder sina kunder att; Fokusera på sin kärnverksamhet Expandera med flexibel tillverkningskapacitet Sänka sina tillverknings kostnader Frigöra bundet.
Nationella Geodatastrategin – Geodatasamverkan - Standarder Gunnar Lysell Lantmäteriet 19 november 2013.
Ditt kompletta kontorsvaruhus. Grundat 1978 som Sveriges första kompletta kontorsvaruhus. Vår affärsidé är att till ortens företag, industri och institutioner.
Miljövän naturligtvis
1 Marknadskontrollrådets seminarium ”Din produkt, ditt ansvar ” Nalen 21/ Olika roller, olika ansvar: Tillverkare, importör, distributör Göran Lundmark,
Byggprodukter Sara Elfving CE-märkning av byggprodukter I Sverige sedan 2013 Byggproduktförordningen ställer inte krav på produkternas egenskaper.
En mobil växel olik alla andra
Musikkompendium Test. Musikkompendium Test 2 Musikkompendium Test 3.
Företaget Profsafe AB drivs med ägarna aktivt arbetande i företaget vilket ger oss mycket god kunskap om marknadens önskningar och behov samtidigt som.
Välkommen som nyanställd till oss!. Våra kärnvärden Varför kärnvärden Historik.
SÄKERT BONDFÖRNUFT Minskar olyckorna inom lant- och skogsbruk Individuellt gårdsbesök Tre träffar till Säkert Bondförnuft Gårdsvandring i grupp Lars Lundmark.
Utveckling och samordning av virkesmätningen
Byggprodukter Sara Elfving
Miljöpolicy Mastec Stålvall konstruerar, utvecklar, tillverkar, monterar, testar, installerar och bidrar med fältsupport till utrustningar med avancerade.
Presentation av ledningssystemet
Marknad, målgrupp och mål
Rylanders Kontorsvägen Lysekil Epost
Svetsning och PED.
Ibruktagande besiktning
Socialt ansvarsfull upphandling
Presentationens avskrift:

Nordic Quality – internpresentation 2012

Nordic Quality i korthet •Nordic Quality är en kvalitetsmärkning som certifieras av det oberoende nordiska certifieringsorganet INSTA-CERT. Detta garanterar objektivitet och konsekvens. •Nordic Quality står för trygghet i VVS-branschen och är en garanti för att produkten på ett enkelt sätt kan installeras och användas år efter år. •En produkt som är märkt med Nordic Quality visar att produkten är gjord för nordiska förhållanden och möter de krav vi ställer på tillverkning, material, emballage, anslutningar, reservdelar och garantier.

Vad innebär det att en produkt är certifierad? •Produkten överensstämmer med en krav-specifikation, en norm eller en standard. •Ett certifikat är ett bevis på krav-uppfyllnad. •Inom produktcertifiering finns både frivilliga och tvingande system. Nordic Quality är ett frivilligt system för att ge kunden trygghet. •Att ha certifierade produkter är en del i att säkerställa en viss kvalitetsnivå.

Varför innebär det trygghet att köpa Nordic Quality- märkta produkter? •Leveransvillkor och garantier: Leveransbestämmelser enligt nationella branschöverenskommelser (exempelvis AA VVS för Sverige). Nordic Quality garanterar tillgänglighet hela 10 år efter det att produkten utgått ur sortimentet. •Installation och anslutningar: Material och anslutningsmått är anpassade till nordiska förhållanden. •Tester och märkning: Företaget har genomgått tillverknings- och materialkontroll i sin huvudproduktions-anläggning för de produktgrupper som certifieras. •Monterings- och skötselanvisningar: Produkterna är dokumenterade med komplett broschyr- och katalogmaterial som anger användningsområde samt tekniska upplysningar. Dokumentationen ska vara läsbar i alla nordiska länder. •Reservdelar och service: Reservdelar finns tillgängliga och ska utan dröjsmål ska kunna tillhandahållas. Dokumenterade rutiner och material finns för utbildning av egen säljpersonal och återförsäljare.

• Vare sig CE- märkning eller Typgodkännande kan mäta sig med Nordic Quality när det gäller mängden krav som måste uppfyllas för att en produkt ska kunna certifieras. • Nordic Quality är det enda systemet i Norden som via ett enda certifikat visar att produkterna uppfyller samma tekniska krav i bygglagstiftningen som typgodkännande i alla nordiska länder. • Nordic Quality-certifierade produkter uppfyller också flera andra krav; bl.a. installationstekniska krav och eftermarknadskrav som inte finns med i ett typgodkännande.

Vilka produkter kan kunden välja som är Nordic Quality-märkta? •Idag finns WC-stolar, tvättställ, ettgreppsblandare, badkar, duschkabiner och duschväggar med Nordic Quality-märkning. •Ambitionen är att kvalitetsmärkningen på sikt ska omfatta allt fler produktområden.

USP:s Nordic Quality • Leveransvillkor och garantier: Leveransbestämmelser enligt nationella branschöverenskommelser. Nordic Quality garanterar tillgänglighet hela 10 år efter det att produkten utgått ur sortimentet. • Installation och anslutningar: Material och anslutningsmått är anpassade till nordiska förhållanden. • Tester och märkning: Företaget har genomgått tillverknings- och materialkontroll i sin huvudproduktions-anläggning för de produktgrupper som certifieras. • Monterings- och skötselanvisningar: Produkterna är dokumenterade med komplett broschyr- och katalogmaterial som anger användningsområde samt tekniska upplysningar. Dokumentationen ska vara läsbar i alla nordiska länder. • Reservdelar och service: Reservdelar finns tillgängliga och ska utan dröjsmål ska kunna tillhandahållas. Dokumenterade rutiner och material finns för utbildning av egen säljpersonal och återförsäljare. NORDIC QUALITY GER MER: • Vare sig CE- märkning eller Typgodkännande kan mäta sig med Nordic Quality när det gäller mängden krav som måste uppfyllas för att en produkt ska kunna certifieras. • Nordic Quality är det enda systemet i Norden som via ett enda certifikat visar att produkterna uppfyller samma tekniska krav i bygglagstiftningen som typgodkännande i alla nordiska länder. • Nordic Quality-certifierade produkter uppfyller också flera andra krav; bl.a. installationstekniska krav och eftermarknadskrav som inte finns med i ett typgodkännande.