Arbete med återbruk åk 3 Av Lena Josefsson - Vt 2010 Vi gjorde ett besök på utställningen Eco-craft och fick se många nya sätt att återanvända olika material.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Advertisements

UTVECKLINGSARBETE I FÖRSKOLAN - måste vi göra det så svårt?
Varför förlorade jag mitt favoritjobb?
Som •Han körde på Slottsgatan som har en hastighets-begränsning på 50 km/h. •En kvinnlig bilförare körde på en man, som är i 20 års ålder. •Kvinnan, som.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Kristinedalskolan F-9 skola i Stenungsund 600 elever 19 språk.
POSITIVT ATT GÅ PÅ HELENEHOLM Mål: •Eleverna skall med bild och text gestalta det positiva med att vara elev på Heleneholms gymnasiet. •Gör en utställning.
Det är lätt & rätt att återvinna!
Kräftkalaset på Resarö
Lånord.
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Tema boende hösten 2006 Stora arbetslaget Klicka med vänster musknapp för att byta bild © ptra06.
KROKODILEN STORYLINE HT-08
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Krokodilens förskola Storyline vt-08
Mobilskal med högtalare!!
SKOP Elever - Västra skolan, alla årskurser 1 Rapport till Vara kommun om Elevundersökning 2010 SKOP:s arkivnummer: S19APR10 Elever - Västra skolan, alla.
Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Med rätt teknik kan vi rädda miljön
VÄLKOMMEN TILL VÅR MÖTESPLATS OCH SECONDHANDBUTIK I BERGA CENTRUM!
Hela världen talar… Global Issues in Context är en lektion i att lyssna! Hulebäcksgymnasiet, Härryda. Västerhöjdsgymnasiet, Skövde.
Slutprojekt II Pedagogiska Fakulteten
Varje dag försvinner flera personer…
LONDON Tisdag 18 september var det äntligen dags!.
Träslöjd! Ht /11.
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
KLASS 4A. Huddingeolympiaden Klass 4a deltog i Huddingeolympiaden 18/4. Vi fick 83 poäng. Man kunde delta i längdhopp, kula och 60 m. Varje elev fick.
Demokrati och hur Sverige styrs
KVINNLIG SJÄLVSÄKERHET
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Frihetstiden
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
SIM TEAM.
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
UTSTÄLLNING ”Från det stora till det lilla...” En utställning av 1-2 B och 3-4 B Vt-05 Universum – det stora Sverige – det lilla.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Grupparbete kuddfodral – sociala medier
Välkommen till slöjd.nu.
Sverige Sverige vid 1800-talets början:
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Undvik intervjumissarna
Textilarbete Alice Höök.
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
MAKTLEKAR.
1800-talet.
Skapande skola Kyrkskolan. Pengarna som tilldelats Kyrkskolan har använts till författarbesök. År 1-3 har haft besök av Helena Bross vid två.
Förskolechefsträff Välkomna. Dagens arbete Kenth inleder med lite ekonomi Arbetsgång för barn i behov av stöd Implementering av läroplanerna.
Nu är det dags igen för en årskrönika Tänk vad åren går fort.
Temaområde 1 Ledarskap i skolan – att leda lärande.
Suonenjokiveckan Måndag: Fotboll. Tisdag: Dans, Grillning, Onsdag i Saarijärvi: Stenåldersbyn, Runebergs museum. Torsdag i Varkaus: Svenska skolan, Museet.
Det stora utvandringen.
Handledsvärmare ****************** **************** 
Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här.
Det är lätt & rätt att återvinna!
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
Årskurs 6 TEXTILSLÖJD.
Språkhistoria 3.
EN GUBBE av William Werner. Vi gjorde en gubbe i bilden. Först tog vi lite ståltråd och gjorde till en gubbe, sen lindade vi gubben med toapapper. Vi.
Maskeradkläder Julia och Ei Mer. Vi fick uppgiften att göra maskeradkläder till förskoleklassen på lärcenter. Vi gick till dem för att höra vilket plagg.
Kyrkan Medeltiden åk 4 del 3.
Drogvaneundersökning Åre kommun åk 9 och år 2 på gymnasiet
Djuren möter ungdomskulturen
Bellas besök på Casa Montessori i Partille
Bellas besök i Bräcke.
Djuren möter ungdomskulturen
11 stycken praktiska övningar i
Presentationens avskrift:

Arbete med återbruk åk 3 Av Lena Josefsson - Vt 2010 Vi gjorde ett besök på utställningen Eco-craft och fick se många nya sätt att återanvända olika material. Eleverna fick delta aktivt, t.ex. fylla i en kula hur man tog sig dit och om man tänkt på miljön. Eftersom vi hade promenerat dit och fick motion så hade vi alla tänkt på miljön också. I vårt miljöarbete har vi försökt att komma på saker som man kan återvinna fast man inte är äldre än 9 år. Material vi har använt oss av är mjölkpaket, jeans, slipsar, Kalle Anka tidningar, knappar mm. Arbetet har avslutats med en liten utställning utanför matsalen.

Här har vi vävt, sytt knappar och använt oss av tygprover.

I årskurs 3 lärde vi oss virka luftmaskor - se vad fina askar det blev av mjölkpaket. Att sy i en knapp är alltid bra att kunna. Det blev an fin dekoration också.

Vi har vävt med Kalle Anka tidningar.

Slips-ormarna var väldigt populära.

Jeans är ett hållbart material som går att återanvända till nya saker.

Av: Lena Josefsson Vt 2010