WORKSHOP MED IPAD OCH APPAR

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Välkomna till förskolan Akvarellen
Musik, ljud och teknik i Lpfö 98 rev 2010 ”Att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång och musik […]” (s.7) ”Multimedia.
En förskola att förundras i!
Digitala möjligheter i studiehandledning på modersmål
3B Herrgärdsskolan, Västerås
Vandring bland lärresurser på nätet för pedagoger
Föräldramöte 12 september 2011
Ulla Wiklund 2013/Reflektum AB
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
Årskurs 8 Entréskolan vt 2013
Filmprojekt sommaren 2014 Ett Oskarshamn ~ Kristdalabygden.
Dingtuna skolas föräldramöte!
Ljungby Grundläggande datautbildning Kursledare Anna Prissberg It-pedagog från AV-Media Kronoberg.
Vi vill att varje 5 – åring som lämnar våra förskolor i Avesta kommun…
Ipad och IT som digitala verktyg i undervisningen
Likabehandlingsarbete mot diskriminering och kränkande behandling
En reviderad läroplan för förskolan
VART SKA VI…?.
”Att spegla samtiden i klassrummet”
Struktur och ledning Rektor Styrelse samt ansvar: Tony Roth, rektor
E-Smart våren 2008 Välkomna!. PROGRAM e-utvecklarna inleder Jan Hylén –om lärresurser och trender Paus Samling i seminariegrupp.
FÄRGER Verksamheten ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation och drivkraft att söka kunskaper. Barn söker och erövrar kunskap genom.
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
Texttyper.
Ett temainriktat arbetssätt
BABBLARNAS FÖRSTA LÅT Hämtad från Youtube.
Kick Off 16 september 2014 Kl 8.30 Ankomstfika med macka
Vår tolkning av Förskolans Läroplanenfastställd december 2010
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Välkommen till Skogsduvans föräldramöte!
IPad-projektet 31 okt Sessionssalen kl 8-16.
Läroplansnätverk förskola
Språklig medvetenhet.
Föräldramöte åk 4 Måndag 25 augusti 2014
Språk och lärande hänger oupplösligt samman liksom språk och identitetsutveckling. Förskolan skall lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling.
iPad och IT som digitala verktyg i undervisningen
Presentation av storyline som en läs- och skrivutvecklande metod i skolan av Marie Magnusson. Denna skrift är en liten del i vårt gemensamma visonsarbete.
Välkomna till klass 3!.
UPPGIFT: ATT TÄNKA PÅ: Ni ska med hjälp av Musikvideo1, 2 eller ljudinstallation skapa en trailer utifrån valda tekniker under året. Arbeta i grupp två.
Dagens program Kunskapsprocesser, dokumentation och kvalitetssäkring
IKT och lärplatta i förskolan
En bro mellan förskolan och skolan
Rörelse och konstruktion
Datorn som skrivredskap på förskolan
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Sociala medier för pedagoger och elever. Läroplan ” Eleverna ska också kunna orientera sig i en komplex verklighet med stort informationsflöde och snabb.
Med världen i handen Mia Smith
Det vi vet Barn utvecklar språk; talat-, skrift-, kropps- och teckenspråk i samspel med sin omgivning och möten med den andre.
Kultur i förskola och skola Kulturnyckeln – kommunal satsning som utgör en bas Skapande skola – statliga medel från Kulturrådet som man söker varje år.
Naturkunskap i förskoleklass
Forum för engelska och moderna språk Mia Smith miasklassrum.wordpress.com 2 Alt-F9 för att ta fram/dölja stödlinjer.
IKT – spaning Bjälbo förskola 2014
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Ett Arvsfondsprojekt i Åre kommun Målgrupp är alla barn1-9 år + deras personal.
Skolverket och den digitala skolan?  Forskningen om den digitala skolan  Hur påverkas resultaten?  Hur kan ämnesundervisningen bli bättre med hjälp.
Jerker Porat Framgångsrik Ma- och NO-undervisning för ett framgångsrikt industriland.
Svenska som andraspråk 1
Pedagogisk planering- Naturkunskap
Välkomna till styrd helpdesk: Naturvetenskap & Teknik
Ungdomarnas medieanvändning
Språk och kommunikation Skapande och estetiska uttrycksformer
Ett exempel hur materialet kan användas inom förskoleverksamheten
Helhet och allsidighet
ETT BRA LÄROBJEKT – FINNS DET?
VFU VERKSAMHETSFÖRLAGD DEL AV UTBILDNINGEN
Inspirationslådor Workshop i digitalisering förskola och skola.
Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning
Hur skapar vi förutsättningar för digitalisering i förskolans undervisning? Mona Hansen fsk chef Öster 1, Örebro Kommun skolledarkonferens.
Presentationens avskrift:

WORKSHOP MED IPAD OCH APPAR förskolans språk och matte-piloter! 2014-04-24

VÄLKOMNA! Tellagami

DAGENS INNEHÅLL: Bra att veta: Tid: 8.30 - 12.00. Wifi: kanelbulle 8.30-8.35: Vad säger läroplanen... 8.35-8.50: Var är vi, vart vill vi? 8.50-9.30: Hur fungerar apparna? 9.30-11.00: Leka och jobba praktiskt! 11.00-12.00: Återsamling för att dela med sig och diskutera dagens arbete!

VARFÖR SKA VI HA MODERN TEKNIK PÅ FÖRSKOLAN? Barn på förskolan är födda in i den digitala världen. För dem är modern teknik fullkomligt naturlig. Förskolans läroplan (Lpfö 98) skriver tydligare än någonsin hur viktigt det är att använda modern teknik med barnen på förskolan. ”Förmågan att kunna kommunicera, söka ny kunskap och samarbeta är nödvändigt i ett samhälle präglat av ett stort informationsflöde och en snabb förändringstakt. Förskolan ska lägga grunden till att barnen på sikt kan tillägna sig de kunskaper som utgör den gemensamma referensram som alla i samhället behöver".

LPFÖ 98 ”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa” [...] ”Förmåga att kunna kommunicera, söka ny kunskap och kunna samarbeta är nödvändig i ett samhälle präglat av ett stort informationsflöde och en snabb förändringstakt. Förskolan ska lägga grunden till att barnen på sikt kan tillägna sig de kunskaper som utgör den gemensamma referensram som alla i samhället behöver”[...] ”Att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång och musik, drama, rytmik, dans och rörelse liksom med hjälp av tal- och skriftspråk utgör både innehåll och metod i förskolans strävan att främja barns utveckling och lärande. Detta inbegriper också att forma, konstruera och nyttja material och teknik. Multimedia och informationsteknik kan i förskolan användas såväl i skapande processer som i tillämpning” (utdrag ur Lpfö 98).

VART ÄR VI, VART VILL VI... Puentedura - SAMR modellen: hur går vi från ersättning/förbättring till förändring/omdefinierin g? Hur tänker vi kring pedagogik och innehåll tillsammans med digitala verktyg så att lärandet utvecklas?

IMOVIE Redigera och skapa film med stillbilder, rörlig film och ljud. Skapa egen film eller en trailer Dokumentera Se trailer här!

QR-KOD, LÄSARE OCH GENERATOR Läs qr-koder med en qr- läsare Skapa qr-koder i en generator. Det kan vara ljud, bilder eller till hemsidor. Det går att göra både i paddan och på nätet. Länk till qr-kod generator Förslag på användnings områden: qr-promenad med uppgifter; antingen med bilder eller ljud Barnen spelar in egna meddelanden till sina föräldrar till föräldramötet Barnen dokumenterar arbeten; bjud in föräldrar på vernissage Utematte: matematikuppdrag

CROAK.IT Spela in ljud och gör qr- kod med ljudfilen: Låt barnen dokumentera genom att berätta och spela in. Appen finns på appstore under iPad

Tack för den här gången – vi ses igen på: digitaltlarandehuddinge Tack för den här gången – vi ses igen på: digitaltlarandehuddinge.wordpress.com huddingepedagogen.wordpress.com @sti_michaela