Japan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.
Advertisements

Välkommen till Sverige!!.
Geografi Henrik Carlsson.
Människorna i världen Var bor det flest människor?
REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen
Världsreligioner – Ni ska känna till:
Försida!.
~ Den första mobiltelefonen ~
Jordens processer som formar jordytan
LÄNDER I VÄRLDEN OCH STADEN LONDON.
Åk till Sverige.
En värld i lågor Andra Världskriget.
Befolkningsgeografi För cirka år sedan fanns de första människorna av arten Homo sapiens, de levde i Östafrika. Idag lever över 6,5 miljarder människor,
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Det glada 20-talet Efter första världskriget var människorna i Europa positiva till framtiden. Man trodde att det aldrig skulle bli några mer krig.
Cuba.
Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
Kriget efter 1940.
DEL 1: DE FÖRSTA HÖGKULTURERNA
-inte störst, men först…
Av: Simon och Jonatan.
Andra världskriget
Hawaii En drömresa jag förhoppningsvis får uppleva någon gång i livet H.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
Vi var i en park med brännande drakar När vi åkte till hekla gillade vi inte musik. Island är en vacker ö.där bor mycket folk.
Hållbara städer! Av: Alva Ö, Alva W, Kassi & Peppe.
USA under andra världskriget
Andra Världskriget En värld i lågor
Andra världskriget En tidslinje.
Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge.
Island Katla Marín Berndsen.
Andra världskriget.
Italien Fakta om italien.
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
Invandringen i Finland
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Ledtrådsfrågesport 5 frågor i 5 olika kategorier
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
16/12-14
skola. hamarkfilm. se/index
Atombomb.
Mindre tecken. Mindre tecken 9. Kriga mot turkarna (mongolerna)
Jämtland är Sveriges näst största landskap.
Av: Jossan, Ellen, Nicklas, Gustav
Orsaker, viktiga händelser & konsekvenser
En värld i lågor Andra Världskriget.
RYSSLAND Ryssland är en av de största länderna
Efter andra världskriget var det svårt att generalisera kring filmer. Ingmar Bergman var en av de största filmskaparna.
Denmark :).
Varg Vedad Arifovic 2012.
Andra Världskriget En värld i lågor
Hur är vi?? Hur gör vi?? Varför gör vi?? 1. Församlingen Var samlas man? Vad gör man där? Varför gör man som man gör där? Vilka gör vad?
Island.
Norge.
ANDRA VÄRLDSKRIGET KRIGET Om de allierades framgångar VÄNDER.
ISLAND!.
Atomfysik och kärnfysik
PORTUGAL.
Kriget tar slut på jorden ALLT PÅBÖRJADE NÄR BRITTERNA VANN SLAGET VID EL-ALAMEIN DÅ BRITTERNA VANN ALLA SLAG I AFRIKA EFTER DET OCH SÅ SNART VAR AFRIKA.
Norra Europa.
Södra Europa.
Bild källan: ima+och+nagasaki&as_epq=&as_oq=&as_eq=&cr=&as_sitesearch=&safe=images&tbs=sur:fm#imgrc.
KRIGSFÖRLOPPET I KORTHET. ALLIANSER UNDER KRIGET DE FRÄMSTA MEDLEMMARNA DE ALLIERADE -STORBRITANNIEN -FRANKRIKE -USA AXELMAKTERNA -TYSKLAND -JAPAN -ITALIEN.
Danmark I Danmark har dom en korv som heter röpölse. Den är väldigt god att äta. I Danmark finns Legoland. Där finns världens största legoaffär och världens.
En värld i lågor Lars Hindrum, Prästängsskolan, Eksjö –
Veckans fördjupning handlar om en speciell dag
En värld i lågor Andra Världskriget.
FLODHÄST.
Japan.
Presentationens avskrift:

Japan

Manga Manga betyder tecknade serier på Japanska. Totoro Manga är en slaks figur som finns med i olika anime serier. Det finns även filmer med Manga i och en ganska känd film är Totoro. I Japan har man tecknat serier sedan 80-talet. En känd Japansk tecknare är Akira Kurosawa. Manga

Maten I Japan äter man mycket nudlar, ris och fisk och i såppor har dem också sjögräs. Detta är några populära maträtter från Japan och maträtter som finns i japan. Sushi Ris bollar Dangojiru Korokke Tokatsu Kirimochi

Japan Japan är i stort sätt bara öar. Japan är ett rikt och välmående land . Men det har inte alltid varit så. Japan deltog i kriget och anföll blandanatt USA. Den sjätte Augusti 1945 fällde amerikanerna en atombomb över staden Hiroshima. Om kring 200 000 människor dödades. Ytterligare en atombomb fälldes över en stad som heter Nagasaki tre daga senare. Hitoshima förut. Nagasaki förut Nagasaki i dag Hiroshima i dag

Djur och natur Alla känner nog till det Japanska körsbärs trädet med rosa blommor det trädet heter Sakura. I japan finns det näst största groddjuret i hela världen och den heter Andrias japonicus den kan bli över 1,5 m lång och kan väga drygt 20 kg. Sakura Andrias japonicus

Fuji Fuji är en stor vulkan. Det senaste stora utbrottet var 1707 och det är ett av det största i världs historien. Fuji är 3776 m hög och det är japans största berg. Fuji

Den Japanska kulturen I japan är J-pop välldigt populärt. Dom firar ny år 2-3 Januari. Dom har nationaldag den 11 Februari. Den japanska kulturen är mångsidig och kanske lite svårförståelig.

Tokyo Tokyo är japans huvudstad. Tokyo har fler skyskrapor en vad New york har. I Tokyo finns det 35,7 miljoner invånare (Men denna folkräkning gjordes 2005) Tokyo betyder östra staden på Japanska. Tokyos högsta skyskrapa heter Tokyo Tower och är 332,6 m hög och har 6 våningar. Den med mest våningar är Sunshine 60 och har 60 våningar och är 239 m hög. Tokyo

Japanska Det Japanska språket har 127 miljoner talare. Japanska har andra symboler en vad vi har och det är till exempel och ett tecken kan betyda ett, två eller tre av våra bokstäver vi har i Sverige. I Japan har man inte bara ett alfabet, dom har fem stycken alfabet och dom är… Kanji Kana Katakana Hiragana Romanji

Slut Av: Nora. W och Lina. Källor: Lina och Wikipedia.