Föreningen för Förvaltningsinformation Vårda informationen för ett bättre samhällsbyggande Ledningssystemtanke Initiera Planera Genomföra Kontrollera Underhålla.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
ATIVA-Mätdon ATIVA-Mätdon är ett Windows®baserat registerkortsystem för lagring, underhåll och kalibrering. Det hanterar verksamhetens alla mätdon, instrument.
Advertisements

Ett webbaserat rekryteringsverktyg för alla branscher!
Föreningen för Förvaltningsinformation 1 Symposiet rörande branschsamverkan Södra Bancohuset, Järntorget den 24 mars 2009 Samverkan behövs för ett fungerande.
Föreningen för Förvaltningsinformation
Fi2 Lägesrapport om IT-utvecklingen i fastighetsbranschen
Källkritik… …är att noggrant granska texter, bilder och andra källor. Det gör man för att bedöma om man kan lita på informationen i källorna.
Ipad och IT som digitala verktyg i undervisningen
Sömlösa övergångar Per Granstrand, Verksamhetsarkitekt - Bolagsverket
ARKISTOLAITOS Arkivverket Projekt för förnyelse av webbplatsen.
Disposition Processer Samba modellen Vad kan Samba användas till
Workshop 11 juni 2003 Redovisning av rekommendationer
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
Nyttobeskrivning för pågående gemensamma IT-insatser i VG
Lägga till provsamlings- och HSA id i mottagarboxen 2.
1. Att leda EU projekt Margareta Holmstedt.
Medlemsinformation 25 och 26 januari, 2012
R E D A regionalt digitalt arkiv - ett samverkansprojekt.
Förslag gällande att gemensamt initiera Passion för livet i Gävleborg
Demo dokument- och ärendehantering Polisförbundet
Arbetsberedning förebygger risker och fel
Identitetshantering i praktiken
Personprocessen Kommunikationsprocess förädlingsobjekt: information avseende egna problem och önskemål, meddelanden Hälsoprocess förädlingsobjekt: personens.
Distriktssköterska Annelie Bobeck-Axling
VIS Verksamhetens InformationsSystem
Sök stöd från Arvsfonden!. Kort om Arvsfonden Fristående förmögenhetsmassa Inrättades år 1928 Arv efter personer som saknar nära släktingar och inte skrivit.
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Om Korpen Hur det började Korpen gör det enkelt för människor att sporta och ha kul tillsammans! Alla är välkomna! Korpens uppdrag.
Att vara "klubbkonsult'" 0. Konsult: 1 2 Sessionens syften.
Diagnos och delaktighet
Meddix och samverkansrutiner
Utbildning i planeringsprocessen
Landskrona Per-Arne Ström Finansinspektionen
Vad är sant? Vem kan man lita på?
Sociala investeringar Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige reserverar 120 milj. för perioden Kommunfullmäktige reserverar 120 milj.
Våra planerade arbetssätt - Våra processer
1 Kort information om lasarettets miljöhänsyn och miljöarbete, i vilket alla vi medarbetare har ett ansvar. Webinar om Miljö för sommarvikarier 2013 I.
Vårdinformation och informationsöverföring
Avropsprocessen, del 1 Maria Gil, Enheten för IT-upphandling.
STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Te l e f o n v x l: F ax: w w w.s u b.s u.se DiVA Digitala vetenskapliga arkivet Ett arkiv.
Engelska Människokroppen
Samma musik men olika teknik Tekniken byts ungefär vart femte år. Informationsinnehållet har oftast en livslängd som är 25–30 år, ibland ännu längre. Besluten.
Föreningen för Förvaltningsinformation 1 Fastighetslexikon Föreningen för förvaltningsinformation Bo Johansson Scandbuild
Utforska och hitta information Problemet Historik Inspirationen Vetenskaplig grund Att läsa: Kapitel 7 i Carroll.
Unga vuxna (18-24 år) Finansinspektionens studier och SCB data : Unga vuxna har begränsad egen ekonomi och erfarenhet.
Källkritisk informationssökning
Utforska och hitta information Problemet Historik Inspirationen Riktlinjer Att läsa: Kapitel 7 i kursboken.
Direktleveranser Offert till Order Uppdatera order Order DLEV Offert
Kommunikationslösning för licensansökningar (KLAS)
R ESULTAT R ESULTATVERIFIKAT. 2 RESULTATVERIFIKAT För att tillgodose kravet på att kunna bevara beslutade resultat ska arkivlista för bevarande skapas.
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Nationell Patientöversikt, NPÖ
Introduktion i arbetsmodell för trygghetslarm För att underlätta införandet av trygghetslarm har ett ledningssystem tagits fram. Ledningssystemet ger.
Presentation av Region Örebro län Stöd och behandling.
Läroplansinspiration Vasa Program 9:00 Välkommen och aktuellt inom fria bildningen 9.30 Innehållet i läroplansprocessen 10:00 Smågruppsprocess.
EgenskaperTänkt innehåll IdentifierareUnik identifierare för informationsutbytesobjektet (ska om möjligt vara en URI (Uniform Resource Identifier).
Lundens måltidsprojekt
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Klimatpåverkan från bygg- och anläggningsmaterial
Modell över förstärkta arbetssätt för hälsoundersökning Förbereda och kalla till hälsoundersökning Genomföra hälsoundersökning Följa upp och remittera.
Ramavtalet ”Utskriftstjänster ” i korthet
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Omställningen av hälso- och sjukvården
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
I offentlighetens tjänst
Fem varför? Fem varför? är ett enkelt och handfast sätt att hitta rotorsaker! Tänk på att: Svaren ska vara relevanta för problemet och inte vara svepande.
Universitets-direktör
Förskoleenkäter Fristående förskolor.
Utbildningsmaterial Uthopp från SAMSA till Nationell patientöversikt
Presentationens avskrift:

Föreningen för Förvaltningsinformation Vårda informationen för ett bättre samhällsbyggande Ledningssystemtanke Initiera Planera Genomföra Kontrollera Underhålla … i ständigt återkommande förvaltningsprocesser 1

Föreningen för Förvaltningsinformation Vad är problemet? Att kunna läsa (format) Att kunna hitta (struktur) Att kunna lita på (status) Att kunna vidareanvända (redigerbar) Att kunna lagra och vårda (lång sikt) 2

Föreningen för Förvaltningsinformation Ett branschgemensamt regelverk för informationsleverans er Konceptet i sin helhet bygger på att intiera i ett byggherreperspektiv planera och ställa krav på digitala leveranser genom att specificera dessa i en leveransspecifikation. genomföra dessa leveranser bestående av informationsmängder (dokument, modeller, meddelanden, informationsöverföringar...) enligt de krav som ställs i leveransspecifikationen. kontrollera leveransernas överensstämmelse med leveransspecifikationen underhålla, vidareanvända och lagra leveranserna till nytta för mottagaren 3

Föreningen för Förvaltningsinformation Paket, färdigt att använda UpphandlingsmallLeveransspecifikationTillämpningsanvisningUtbildning 4

Föreningen för Förvaltningsinformation Nyttoeffekter Att kunna läsa (format) • Tillgängligt digitalt för alla så att informationsspridningen fungerar Att kunna hitta (struktur) • Spara tid genom fungerande sökning Att kunna lita på (status) • Informationen kvalitetssäkrad vid källan Att kunna vidareanvända (redigerbar) • Begränsa omtag i informationsbygget med redigerbara arbetsoriginal Att kunna lagra (lång sikt) • Vårda informationsbygget i överensstämmelse med den byggda miljön 5