Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Förslag gällande att gemensamt initiera Passion för livet i Gävleborg

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Förslag gällande att gemensamt initiera Passion för livet i Gävleborg"— Presentationens avskrift:

1 Förslag gällande att gemensamt initiera Passion för livet i Gävleborg http://plus.lj.se/passionforlivet

2 Bakgrund Passion för livet är ett pilotprojekt som är initierat av Sveriges Kommuner och Landsting och Qulturum (utvecklingsavdelningen inom Landstinget i Jönköpings län). Konceptet har nu spridit sig i Sverige och till flera nordiska länder. ”Arbetssättet består av deltagare som träffas i mötesplatser, så kallade "livscaféer". Där får deltagarna inspiration till att pröva förändringar hemma, följa upp resultatet där mätningar och tester prövas, göra nya insikter och få ökad förståelse för hur man genomför bestående livsstilsförändringar. ( PGSA-hjulet) Passion för livet har belönats med ett europeiskt kvalitetspris, utmärkelsen ”Social innovation in ageing - The European Award”.

3 Initiera Passion för livet i Gävleborg För att initiera denna metod i länet föreslås att landstinget och länets kommuner tillsammans finansierar en utbildning av 30 cirkelledare som starthjälp i samverkan med studieförbund/föreningar/ organisationer. Efter denna engångssatsning får ansvaret ligga på respektive förbund/förening att deras utbildare driver livscafeér i egen regi.

4 Ekonomi/Ansvar Utbildning av 30 cirkelledare 30 000 kr Konferenslokal + måltidspaket 11 760 kr Resekostnader för deltagare från länet 9 200 kr Total kostnad50 960 kr Förslag: Att utse utvecklingsledarna från respektive välfärdsgruppsområde som tillsammans planerar, organiserar och bjuder in till cirkelledarutbildning hösten 2014. Johanna Storing, Omvårdnad Gävle ges uppdraget att vara sammankallande till detta arbete Att uppdra till utvecklingsledarna från respektive välfärdsgruppsområde att i respektive kommun hitta samverkanspartners som administrerar och driver ”Passion för livet” i ett långsiktigt perspektiv Beräknade kostnader per välfärdsgruppsområde: cirka 13 000 kr


Ladda ner ppt "Förslag gällande att gemensamt initiera Passion för livet i Gävleborg"

Liknande presentationer


Google-annonser