Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

easyresearch. se/s. asp Varför?
Anne Frank Historia.
När Ella fick plaströr i öronen
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Författare Josefin Berntsson År 2013
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
1:a person 2:a person 3:e person singular/plural
Karlsson på taket av Kristine och Simon.
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Hans och Greta.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Svenska som andraspråk
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Nils Karlsson pyssling och Bertil hemma
Pronomen.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
På lång fredagen lekte jag med Tilda vi möblerade om i Tildas rum sedan kollade vi på tv och sen lekte vi ute.
Utflykt till Stadshuset och Gamla Stan
C ognitive A ffective T raining Peter 12 år. En Sommarsöndag •Den här helgen är jag på Strandbo. I går berättade de vuxna att vi ska åka till stranden.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Solros fyller 1 år. Här kommer Putte. Idag är det kalas, kalas, kalas!
MITT PÅSKLOV 2012 JESPER ALLANSSON. Påskafton 7 april Mormor och morfar åkte hem till Karlstad dom hade varit här nåra dagar. När dom hade åkt hem cyklade.
Luncha och lär! rumsadverbial.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Sagan om björnen.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Det var en gång en igelkott.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Idag var jag och min familj förutom min pappa badade i Oasen i Kungälv. Och när vi kom dit då var mina kusiner också där och de heter Evin och Dilan och.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
DAGENS DIKT I dag är det torsdag och det är mulet - men inte så kallt.
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
Tomtefar Det var en gång en tomtefamilj. Det var bara 2 dagar kvar till julafton. Nissarna slår in många paket för alla ska få minst ett paket. Nissarna.
Arbetslös.
DAGENS DIKT I dag är det måndag och det är mulet - men inte så kallt.
Hendia Syd AB Rickard.
Det var en gång en sköldpadda.
Anne Frank Historia.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Marcus berättar lite om sig själv
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Att inleda och avsluta en berättelse
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Den magiska dörren.
Det va en gång en katt och hund del 1
MAKTLEKAR.
Den magiska dörren.
Det var en gong 2 barn som hete Alexandra och Tilda.
Samarbetet Försäkringskassan – Huddinge psykiatriska öppenvårdsmottagning Tvåpartsfinsam 2014 och 2015.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Hej, jag heter Karam och jag ska berätta om en bok som jag har läst.
Presentationens avskrift:

Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max och Tilda varit hos en kompis. När de gick hem sa Max kolla där! Det är ett hus de gick dit och kollade. Huset var helt tomt. Det är ett ödehus! Skrek Tilda. Det kanske är någon här. Öde huset

Bor det någon här. Frågade Tilda. Det tror jag inte sa Max Bor det någon här? Frågade Tilda. Det tror jag inte sa Max. Då ringde Max telefon det är mamma vi måste gå nu. Mamma sa kommer ni snart? Vi är på väg svarade Max. När de kom hem tittade de på TV och sen gick och la sig. Tisdag När Max och Tilda vaknade sa de till mamma att de skulle gå till en kompis. Men egentligen gick de till Ödehuset.

När de kom dit gick de upp på övervåningen och kollade När de kom dit gick de upp på övervåningen och kollade. Där var golvet sönder tapeten var trasig. De gick in ett rum och kollade det var helt tomt. Rummet var helt trasigt alla väggar var sönder golvet var hål i. När det blev efter middag ringde mamma och frågade ska ni äta där hos kompisen. Nej vi kommer hem sa Max. De gick hem och åt lunch. Efter det tänkte de vi kanske ska berätta det för mamma. Ja sa Tilda det gör vi. Öde huset! Emelie Jansson!!!

Onsdag Nästa dag gick Tilda till Max och sa ska Vi säga till mamma om ödehuset. Jag det gör vi sa Max. När Tilda sa till mamma förstod inte mamma vad hon menade. Sen sa Max alltså det är ett hus som ligger bredvid den där kompisen som vi alltid haft och gått till. Har ni inte gått till den kompisen när ni har sagt det sa mamma. Nej! Sa Max då gick vi till Ödehuset.

Torsdag På Torsdagen sa mamma jag ska nog följa med er till Ödehuset. På vägen dit frågade mamma är det lite läbbigt där inne? Nej det är bara lite hål i golvet och i väggarna. Men då är det väl lite läbbigt sa mamma. Nej! Det är det inte sa Max och Tilda. Kom nu sa mamma vi går till Öde huset som ni kallar det. När de kom dit sa mamma det här huset är verkligen ett ÖDEHUS! Som ni sa. Nu går vi hem och lämnar det här läbbiga stället sa mamma. Vi går hem och fikar istället sa Tilda. Nu gick de aldrig dit längre. Eftre några veckor senare rev de Ödehuset.

SLUT!!!