Här kommer lite bilder på vad vi har gjort i klassen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Advertisements

Anne Frank Historia.
Speldosan.
Elsa Beskow.
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Samtala om böcker.
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Sagan om Piffy.
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Så här har vi haft det under våren En presentation av vad klass 3 på Krika Bygdeskola har gjort under vårterminen 2001.
Tema boende hösten 2006 Stora arbetslaget Klicka med vänster musknapp för att byta bild © ptra06.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Lärdomar från skolor med mer traditionellt undervisningsmönster
3B Herrgärdsskolan, Västerås
Läsfrämjande inom studieförbunden Kultur i Väst
Les meilleures photos de
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Åk 9 - året då det händer -.
Krokodilens förskola Storyline vt-08
Mobilskal med högtalare!!
Den globala & trygga företagsskolan n Ibland genomgår vårt företag förändringar n Här följer 3 lektioner som hjälper dig att överleva…
adjektiv och substantiv
E-bläcket. E-bläcket är ett läs- och teknikprojekt för ungdomar i åldern år i Kungälvs kommun som pågick från februari 2010 fram till våren 2012.
Bestämd och obestämd form i adjektiv och substantiv
Projekt pinnar.
Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
2 - 3 :ans läsprojekt i Odensala Skola läsåret 04/05 (under 3 veckor)
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Romantiken 1760 – 1840.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Att hålla en presentation
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
Kontraster.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Kemins grunder 1 Kemi förr och nu.
Att rita en instruktion
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt
SIM TEAM.
De/dem eller dom?.
FOXPOPULI Introduktion av deltagare – ice breaking och lära känna varandra “ Social entrepreneurship for social change”, Nordplus adult Project ID AD-2012_1a
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
UTSTÄLLNING ”Från det stora till det lilla...” En utställning av 1-2 B och 3-4 B Vt-05 Universum – det stora Sverige – det lilla.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Hur vill vi svara? Stefan Johansson Svara på frågor – webb, papper, telefon Webb 4 Ja, gärna. 9 Det funkar. 3 Nej eller Helst inte Papper 1 Ja gärna.
Läskotten.
Debattartikel.
MAKTLEKAR.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
1800-talet.
Skapande skola Kyrkskolan. Pengarna som tilldelats Kyrkskolan har använts till författarbesök. År 1-3 har haft besök av Helena Bross vid två.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Temaområde 1 Ledarskap i skolan – att leda lärande.
Teknik på Ä L G E N S Förskola 2010.
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Elev loggbok.
Lärande, enligt PUH om hur du kan bli ägare av ditt eget lärande
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Resultat : Under baslinjemätningen blev det extra tydligt för oss att det är många av våra gäster som inte äter den lagade maten (de gula stolparna). Det.
Presentationens avskrift:

Här kommer lite bilder på vad vi har gjort i klassen. Eftersom vi inte kan lägga in en bild på hela klassen, får denna lilla humla vara en symbol för alla barnen i klass 3. För precis som humlan testar än den ena blomman än den andra på sin jakt efter nektar, har alla barnen vetgirigt testat alla de olika uppgifter jag har utsatt dem för under våren i sin jakt på kunskap.

Barnen i klass 3 är mycket flitiga bokläsare och det syns tydligt i den pärm med bokrecensioner som de skriver efter varje utläst bok. De berätta för varandra om de böcker de har läst och det blir tips på nya böcker att sluka för kamraterna. För att det ivriga läsandet skulle synas för våra besökare kom vi överens om att tillverka ett bokträd där böckernas titlar skulle sättas upp som olika löv. En givmild förälder gav oss tillstånd att hämta grenar efter röjningen i sin trädgård och under sportlovet sattes det ståtliga ”trädet” upp. Barnen är stolta när de kan sätta upp ett nytt löv med lämpligt klistermärke på de snart fyllda grenarna. På den vänstra bilden syns också några av de rymdfarkoster som barnen i 2:an och 3:an tillverkade när vi inledde vårt temaarbete om rymden.

Ett av målen i kursplanen är att eleverna ska känna till sin egen historia. Därför fick barnen forska om sin egen bakgrund och intervjua sina föräldrar om deras bakgrund. De fick också skriva ner sina önskemål inför framtiden när det gäller yrke, resmål eller något annat de drömmer om att göra. Resultatet blev en ”Min historia”-bok som de gjorde en fin framsida till med hjälp av svart papper och färgstänk.

I klassrummet använder vi oss av olika arbetssätt I klassrummet använder vi oss av olika arbetssätt. Vissa veckor har barnen i sin planering att spela spel. Det kan vara olika mattespel eller någon form av kortspel. Under de veckor då vi arbetade med bråkräkning i matteboken, spelade vi ett bråk-memory tillsammans. Efterhand som barnens kunskaper ökade ville de att vi skulle ta tiden när vi spelade. Barnen blev bättre och bättre och slog nya rekord hela tiden. Den bästa tid de fick till var strax under 1 min på de 16 memorykorten. Vilket var en kanontid som de var mycket stolta över. På bilden är det Oskar, Therese och Paul som spelar BANKEN. Ett spel där man ska växla till hundralappar så fort man har fått ihop så många tjugor och tior så att det blir hundra kronor.

Inför påsken pysslade vi tillsammans med tvåorna Inför påsken pysslade vi tillsammans med tvåorna. Vi gjorde en rolig påsktupp av en pappersmugg och ett snöre. När man drog i snöret lät det som om tuppen gol. Vi gjorde också en påskduk som vi dekorerade med små kycklingar. Kycklingarna kom till genom att vi gjorde tryck med tummen och gul textilfärg. Sedan ritade vi näbb och ben med en penna. Vi åt också glass och persikor som en lite för tidig påskfest. Eftersom inte vädret utanför fönstret inbjöd till någon större påskkänsla dekorerade vi klassrummet istället. Alla barnen fick en björkkvist som de sedan klädde med påskfjädrar.