HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Lappland! Vi valde Lappland för där är mycket snö.
Advertisements

Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.
Välkommen till Falkenbergs kommun!.
Dalarna Dalarnas landskapsvapen är två pilar som korsar varandra. Man har hittat gamla mynt. På myntet var det två pilar. Pilarna betyder att Dalarnas.
Vår fråga ute på stan var: ”Tre av dessa fyra situationer bryter mot
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Sveriges landskap Gästrikland Skåne Lappland Halland Dalarna Småland.
Bosnien - Hercegovina Hampus Holmgren Christina Svensson 5B.
Norrbotten Norrbottens landskapsvapen är ett renhuvud. Dom har tagit renhuvudet från Västerbottens landskapsvapen.
Åk till Sverige.
LANDHÖJNINGEN Det stora trycket från inlandsisen gjorde att jord- skorpan pressades ner … ända upp till 700 m. När isen dragit sig tillbaka låg därför.
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
VÄSTERGÖTLAND Detta vapnet föreställer ett lejon med stjärnor.
Vatten är liv Klass 4b.
Grekland.
Dalsland Landskapsvapnet ska föreställa en oxe med hängande svans.
Västmanland Landskapsvapnet har tre kullar med eld på. Det är ett gammalt karttecken på en gruva. I Västmanland finns en känd silvergruva.
Jämtland Vapnet föreställer hur man jagade älg förr i tiden. Man använde då jakthund och jaktfalk.
Sverige Sverige Sverige.
Land Tyskland Ditt namn Victor Karlsson Din lärare Kicki
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Medelpad Det här landskapsvapnet ser ut så för att man ska kunna veta att där finns två älvar i Medelpad. Den röda färgen är där för det ska se snyggare.
Ekomatsligan Olle Eriksson Säljpartner Häll & Co.
Cuba.
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
Lappland Lapplands landskapsvapen är en sagojätte som är precis som styrkans gud. Han symboliserade att Lappland var ett outforskat landskap.
VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Historien om Grekland.
Arbetslös.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
Värmland Landskaps vapnet ska föreställa en örn. Den betyder mod, kraft och makt. Erik XIV bestämde att Värmland skulle ha en örn till landskapsvapen.
Jag valde Göteborg för att jag tycker det är roligt där.
Det är det enda vapnet som har verktyg.
Gotland Gotland har ett gutefår på sitt landskapsvapen. Det finns många gutefår på Gotland.
Närke Landskapsvapnet har två pilar för att dom krigade på 1500-talet. Pilarna kallas skäkter.
Västerbotten Västerbottens landskapsvapen är en är silver ren med stjärnor i bakgrunden. Man har inte bestämt hur många stjärnor det ska vara. Landskapsvapnet.
Småland Landskapsvapnet föreställer ett lejon med vapen.Vapnet som den håller är en armborst.
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Den magiska dörren.
Italien Fakta om italien.
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
Gästrikland Det är en älg på landskapsvapnet..
Johan III.
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
S V E R I G E.
♥ Brunbjörnar ♥ Härjedalens landskapsdjur är björn. Brunbjörnar är fredliga om man låter dem vara i fred.
Uppstart projekt oktober 2014
Tommy blev på sprungen av en rånare. Han fick ett litet skrubbsår på armbågen.. Flisen och Tommy hitta en lapp. På den står det sven östgök. Tommy och.
Av: Jossan, Ellen, Nicklas, Gustav
BOHUSLÄN I Bohuslän bor ca invånare..
Savannen Av: Felicia och Oliver.
Bottenhavet.
ILLER ! Illern tillhör släktet mårddjur.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Norge Bild tagen från clipart.
Norge.
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Ledtråd: Stort och vitt Is och snö
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Sveriges natur Geografi åk 4.
Quiz om tio vanliga fiskar
Vatten i och runt Sverige
Västra Europa Kommer du ihåg några av de länder som ligger i västra Europa? Slå upp sidan i Atlasen.
Västra Europa Kommer du ihåg några av de länder som ligger i västra Europa? Slå upp sidan i Atlasen.
Östra Europa Puls Geografi Europa.
Produktion, handel och transport
Vårt viktiga vatten förr och nu…
Presentationens avskrift:

HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon

Var Halland ligger i Sverige Halland ligger på västkusten, det är ett ganska litet landskap. Halland gränsar mot: Skåne, Småland och Västergötland. Halland har en kust ut mot havet Kattegatt. Här ligger Halland

Landskapsdjur Hallands landskapsdjur är laxen. Laxen drar in pengar, för det är ganska många som fiskar lax eftersom det finns mycket lax i Halland. Laxen vandrar från havet till sjöarna inne i Halland.

Landskapsblomma Hallands landskapsblomma är Ginst. Det finns ganska många Ginstsorter, en av dom är Nål-ginsten. Den växer bara vid Hallandsåsen och är fridlyst. Halland fick denna blomma för att den växer nästan bara i Halland.

Städer i Halland Två av Hallands städer heter Varberg och Halmstad. I Varberg ligger Monark Cresent AB. Det är bland annat därför Halland har så många cyklister. I Varberg ligger även Varbergs fästning. Halmstad är Hallands största stad, där rinner den ena av dom 4 åarna Nissan igenom. Här ligger Varberg Här ligger Halmstad

Hallands åar Lagar ni, så äter vi! I Halland finns det fyra åar som rinner genom landskapet och ut i havet Kattegatt. Dom heter Lagan, Nissan, Ätran och Viskan. Det finns en ramsa som man kan lära sig, som låter så här: Lagar ni, så äter vi. Den lär man sig ofta i skolan, och om man lär sig den så kan man automatiskt ordningen på åarna nerifrån och upp. Viskan Ätran Nissan Lagan Lagar ni, så äter vi!

Industrier Monark Cresent AB kanske ni har hört talas om? Det är ett ganska känt cykelmärke. Det ligger i Varberg, men företaget finns även i Norge och Danmark. I alla dom fabrikerna jobbar ca 1000 arbetare, 500 av dom jobbar i Varberg. En annan industri är Ringhals. Ringhals är ett kärnkraftverk och ligger ca 20 km norr om Varberg.

Fiske Man har mest fiske i Halland. I Halland behöver du bara fiskekort när du fiskar i åarna och sjöarna. I Kattegatt (havet) får du fiska utan fiskekort. Du får förmodligen med dig lax hem men du kan även få med dig hem: makrill, torsk och pigghaj.

Turism Varbergsfästning byggdes för ca 700 år sedan, för att kungen Magnus Eriksson ville ha någon stans att bo. Den är så gott som öppen dygnet och året runt. Det mest intressanta som finns på fästningen är bockstensmannen. Han begravdes för ca 600 år sedan, vid Åkulla och hittades sommaren 1939. Han är den enda människan man har hittat med hela dräkten, i Europa. Halland är också känt för sina fina bad stränder. Bild på bockstens mannen