Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Småland Landskapsvapnet föreställer ett lejon med vapen.Vapnet som den håller är en armborst.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Småland Landskapsvapnet föreställer ett lejon med vapen.Vapnet som den håller är en armborst."— Presentationens avskrift:

1 Småland Landskapsvapnet föreställer ett lejon med vapen.Vapnet som den håller är en armborst.

2 Landskapsdjur Uttern är Smålands landskapsdjur. Uttern är ett utrotningshotat djur. Men förr i tiden fanns det gott om dem i Småland. Jag tycker det är dumt att utrota djur.

3 LANDSKAPSBLOMMA Linnéa är Smålands landskapsblomma. Linnéa växer i barrskog. Linnéa är klockformad och den luktar gott. Den är landskapsblomma för den är vanlig i Småland.

4 Småland gränsar till Blekinge Öland och Skåne.
Var i Sverige Småland gränsar till Blekinge Öland och Skåne. Småland

5 Städer Jönköping Kalmar är en av Sveriges äldsta städer. Från Kalmar går Ölands bron över kalmarsund . Jönköping Är en av Smålands största städer. Den är residensstad i Jönköping. I Jönköping finns ELMIA-mässan. Där brukar vara olika utställningar. Kalmar

6 Kända platser Bolmen är en av Smålands största sjöar. Bolmen blev till när inlandsisen smälte. Åsnen blev till på samma sätt som Bolmen. Bolmen och Åsnen är Smålands största sjöar. Här ligger Bolmen Här ligger Åsnen

7 Turism Turister kan åka till Vimmerby för att titta på Astrid Lindgrens värld. Där finns många hus från hennes böcker. T.ex Emils, Karlsson på taket, Madickens och Ronja Rövardotters. Det spelas upp små pjäser om dessa saker. Bild från Astrid Lindgrens värld Glasriket Man kan även åka till glasriket och titta. Där finns världsberömda glasbruk som heter Orrefors och Kosta. Nästan alla glasbruk finns i Småland och därför kallas det glasriket. Man kan åka guidade turer i glasriket Här gör de glas.

8 Näringar Där finns mycket skog i Småland därför görs det mycket papper och pappersmassa där.

9 Industri Smålands största industri är möbelföretaget IKEA. På talet var IKEA ett litet företag som växt och blivit ett av världens största företag. Han som startade IKEA och fortfarande äger det heter Ingvar Kamprad.


Ladda ner ppt "Småland Landskapsvapnet föreställer ett lejon med vapen.Vapnet som den håller är en armborst."

Liknande presentationer


Google-annonser