Exempel på Projekt för en Informationskampanj

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ett projekt som leder Ulricehamns kommun in i en lärande organisation - en organisation som är flexibel, tar till vara erfarenheter och utvecklas i takt.
Advertisements

Kvalitet i förskolan Erfarenheter från Kungälvs kommun
Kvalitetssäkrad leverans i Maximoprojekt
Vad är Envi-Card? - Ett effektivt intranetverktyg som underlättar
Enkel anvisning för planering av projekt
Meny •Hem: Visar denna sida. Kan användas för allmän info •ProNavigo visar Modellen, mallar, checklistor •Projektlänkar: visar en undermeny med lämpliga.
Utvärdering av projekt
Praktisk nytta och användning av SS-ISO/IEC och 27002
PROJEKTLEDARE Projektledarrollen gestaltar projektledningsfunktionen
Förmågor & Centralt innehåll
PROJEKTARBETE Nationell kursplan 100 gymnasiepoäng
Smartare administration i Quality Center HUGS 3 april 2008 Jan Czajkowski
Acando föreläsning Uppsala caseakademi
OL108A Distanskurs samhällsentreprenörskap Glokala Folkhögskolan
Förbättringsområde enligt handlingsplan: ___________________________________ Mål: ________________________________________ Aktivitet (åtgärd/förändring.
Dispositif d’Evaluation des moyens et modes de Communication Internationale De l’Entreprise A Leonardo da Vinci project coordinated by the Chalon/Saône,
När jag började på Bolagsverket... SYSUTV
Kurslitteraturen består av 11 kapitel som var och en belyser olika delar av automatiseringstekniken. De utgör fristående delar men har en gemensam röd.
Uppföljning och kontroll. Planering samordning och kontroll är begrepp som används för att beskriva och förklara ekonomisk styrning. Faserna överlappar.
MaB: Andragradsekvationer
Exempel på analys och handlingsplan
Samverkan inom socialförsäkringen Rapport
Med en Renoveringsstrategi och aktiv Hyresgästdialog blir vardagen något enklare! Tacka för att de tagit emot dig och berätta att det är värdefullt för.
Steg 3 – Mötet RUTINER FÖR VÅRT ARBETSMILJÖARBETE
Ramverk för patientmedverkan
Utvärdering av processmognad
Projekt eHälsa – Status maj 2013
Nollalternativ i en MKB
Kunskapskrav och matriser
Minskad elevdokumentation Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Infogad sidfot, datum och sidnummer syns bara i utskrift (infoga genom fliken Infoga -> Sidhuvud/sidfot) J Luleå Lina Groth Johan Lundström.
Date LEDARUTVECKLING Coachning Jan 2010.
Valideringsprocessen
Att tillsammans påverka!
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
Assistanskommittén – bred översyn av personlig assistans för vissa personer med funktionshinder.
Anslutning till Mina meddelanden
Edita Bobergs AB Rapport från Periodisk revision. P1
Läroplansträff Välkomna!.
När projekt blir mer än ett gästspel Regional lärkonferens - För samverkan, lärande och erfarenhetsutbyten 30 september – 1 oktober 2010 Skellefteå Carina.
Anläggningsdagen Acceptansprocessen vid järnvägsbyggande Karl-Olof Nylén Byrå Idun AB och Bo Aldurén, Bo Björk, Leif Lund ”alla aktiviteter och.
1 Institutionella arkiv Turid Hedlund OACS - Open Access Communication for Science.
Interaktion Bild klass 8.
Citat från kammarkolegiets förstudie om managementkonsulter
Projektet Bakgrund, mål & syfte, målgrupp, tidsramar, processinnehåll, valideringsmaterialets användningsområde.
Lärande utvärdering genom följeforskning
Vad är ett projekt? En grupp projektdeltagare utför under ledning av en projektledare en klart definierad uppgift, på en viss tid, med givna resurser.
Ifous Små barns lärande APT 22 april 2015
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
PDSA cykel - förbättringsprocessen
Ny leveransprocess för NyA
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Införandestöd och Leveransplanen »Ladok3 Informationsdag »Malin Zingmark – Förnyad förvaltning »Lars Cronfalk - Ladok3/Införandestöd.
9:1 Kopiering tillåten. M2000 Compact © Liber AB Marknadsplanens delar Nulägesanalys – Var står vi och vad innebär nuläget för oss? Mål – Vart vill vi?
19 AUGUSTI FRITID FÖR ALLA UTVÄRDERING AV KLUSTER PERSPEKTIV PÅ METODUTVECKLING I KLUSTERPROJEKT.
Daniel Nylén, Institutionen för Informatik Design 1.
Teknikutveckling i ett hållbart perspektiv
Ramverk för patientmedverkan
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Förändringsarbete Bo Ahrenfelt
[Förbättringsprojekt]
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Regional vattenförsörjningsplan för Stockholms län
Malin Forssell, Karolina Henningsson
Projekt eller uppdrag? Syftet med denna guide är att hjälpa dig strukturera ditt arbete och vägleda dig i valet om uppgiften ska hanteras som ett uppdrag.
Projektplaner maj 2018 för förstudie tidiga insatser på skolans arena vid, eller risk för, psykisk ohälsa.
Intern styrning och kontroll
Universitets-direktör
Ett verktyg för systematisk uppföljning i missbruksbruksvården
Presentationens avskrift:

Exempel på Projekt för en Informationskampanj BP 3.1 3.2 Exempel på Projekt för en Informationskampanj Arbetsstegen enligt exemplets arbetsmetod Identifiering av målgrupp ”Vem?” Utformning av innehållet ”Vad?” Kommunika-tionsformer ”Hur?” Genomförande av kampanjen

Genomförande Specifikation BP 3.1 3.2 Exempel på Projekt för en Informationskampanj (med de större arbetsstegen Specifikation och Genomförande) Arbetsstegen enligt exemplets arbetsmetod Identifiering av målgrupp ”Vem?” Utformning av innehållet ”Vad?” Kommunika-tionsformer ”Hur?” Genomförande av kampanjen

Exempel på ett utvecklingsprojekt - generellt Kravanalys Kravspeci- fikation Konstruktion/ Upphandling BP 3.1 Test/ Prov 4.1 Införande/ Överlämning 4.2 Exempel på ett utvecklingsprojekt - generellt Arbetsstegen enligt exemplets utvecklingsmodell Observera att antalet arbetssteg eller om arbetsstegen är iterativa har ingen betydelse ur Pejls perspektiv eftersom Pejl hanterar styrningen av varje steg oberoende om det handlar om ett antal arbetssteg efter varandra ("vattenfallsmetoden") eller om det handlar ett antal olika "omtag" (versioner, olika utgåvor etc) dvs enligt principerna för "Agila-metoder".

Kravanalys Kravspeci- fikation Konstruktion/ Upphandling BP 3.1 Test/ Prov 4.1 Införande/ Överlämning 4.2 Exempel på ett utvecklingsprojekt – generellt (med de större arbetsstegen Specifikation och Genomförande) Genomförande Specifikation Arbetsstegen enligt exemplets utvecklingsmodell Observera att antalet arbetssteg eller om arbetsstegen är iterativa har ingen betydelse ur Pejls perspektiv eftersom Pejl hanterar styrningen av varje steg oberoende om det handlar om ett antal arbetssteg efter varandra ("vattenfallsmetoden") eller om det handlar ett antal olika "omtag" (versioner, olika utgåvor etc) dvs enligt principerna för "Agila-metoder".

Exempel på Projekt för en kontrollinsats Riskanalys Kartläggning Urval BP 3.1 3.2 Kontroll Utvärdering 4.1 Exempel på Projekt för en kontrollinsats Arbetsstegen enligt exemplets arbetsmetod

Riskanalys Kartläggning Urval BP 3.1 3.2 Kontroll Aktivitetsstegen (=Projektstegen) enligt aktuell arbetsmetod Utvärdering 4.1 Genomförande Specifikation Exempel på Projekt för en kontrollinsats (med de större arbetsstegen Specifikation och Genomförande)

Exempel på Projekt för en Förstudie Analysera förändrings behoven Observera att det i denna typ av projekt innebär två dimensioner av Effektmål: Effektmål för själva förstudien som en produkt är av typen ”Ledningen ska med full kontroll av konsekvenserna omedelbart kunna fatta beslut om bästa handlingsalternativ inom X-området”. Effektmål för den tänkta produkt som förstudien beskriver dvs de effektmål som ska uppstå efter ett genomförande av det förstudien beskriver Produkten dvs det denna typ av projekt ska leverera är en Förstudierapport. Denna kan sedan vara ”ingångsvärdet” för ett genomförandeprojekt som då startar med sin BP1 Ett förstudieprojekt kan ofta ses som en del av ett ”totalprojekt” och som då genomförs i ”totalprojektets” Effektanalys Exempel på Projekt för en Förstudie Ta fram alter- nativa förslag till lösning Precisera valda lösnings- förslag Dokumentera i förstudie- rapporten Beskriv nuläget BP 3.1 3.2 4.1

Observera att det i denna typ av projekt innebär två dimensioner av Effektmål: Effektmål för själva förstudien som en produkt är av typen ”Ledningen ska med full kontroll av konsekvenserna omedelbart kunna fatta beslut om bästa handlingsalternativ inom X-området”. Effektmål för den tänkta produkt som förstudien beskriver dvs de effektmål som ska uppstå efter ett genomförande av det förstudien beskriver Produkten dvs det denna typ av projekt ska leverera är en Förstudierapport. Denna kan sedan vara ”ingångsvärdet” för ett genomförandeprojekt som då startar med sin BP1 Ett förstudieprojekt kan ofta ses som en del av ett ”totalprojekt” och som då genomförs i ”totalprojektets” Effektanalys Exempel på Projekt för en Förstudie (med de större arbetsstegen Specifikation och Genomförande) Genomförande Specifikation Analysera förändrings behoven Ta fram alter- nativa förslag till lösning Precisera valda lösnings- förslag Dokumentera i förstudie- rapporten Beskriv nuläget BP 3.1 3.2 4.1

Arbetsmetod/Utvecklingsmodell Exempel på ett Scrum-projekt Samspelet Pejl och Scrum Arbetsmetod/Utvecklingsmodell SCRUM Release 1 Release 2 Release 3 BP3 BP5 Sprint1 Sprint2 Sprint3 BP3 BP5