Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen BAKÅT FRAMÅT TILL START AVSLUTA ISPS ÖVNING 6 Tillträde till hamnen Klicka på knappen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Warpen BK Här följer en instruktion hur man plockar fram egen statistik från datafilen. Det finns två sätt att få fram statistik. Man byter antal dagar.
Beskriver vad eleven ska försöka uppnå
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Säker i butik Gratis utbildning på Internet
TILDA ett interaktivt utbildningsprogram
Märkning uteblev – patient opererades på fel sida
75023 Hoppband Aktiviteter.
Hjälp ett inbrott!. SOS 112, vad har inträffat? Hjälp, det är inbrott. Jag ser två gubbar som har krossat rutan till affären och dom är på väg in!
Skapa ett video-CV på YouTube
Statistikmodulen Omicron Syntax Data AB Framåt.
Metodstöd.
ISPS ÖVNING 1 Lossning av farligt gods
Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
Förhandling MBL Och Samverkan.
ISPS ÖVNING 5 Övervakning av ISPS-område
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Välkommen till internet för nybörjare
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Information om det nya kravet på yrkesförarkompetens
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Klicka på knappen i högra hörnet för att starta övningen
modell för bättre kommunikation mellan vårdpersonal
Ålder Namn Datum SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder en hörapparat (höger öra) Jag använder två hörapparater.
1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma.
Repetition och tillbakablick
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
Våga vara chef - en trestegsutbildning för chefer och ledare
Bombhot Klicka på knappen i högra hörnet för att starta övningen
Hamnskydd Klicka på knappen i högra hörnet för att starta övningen
Att hålla en presentation
Logga in i Cambro Efter att du har aktiverat ditt CAS-id kan du logga in i Cambro. Gör såhär: 1. Surfa in på och klicka på ”Student” längst.
Passion, Samhörighet och Kärlek
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Version 1.1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
En presentation av iPad -appar och funktioner
If you want to build a ship, don´t herd people together to collect wood and don´t assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless.
Workshop inför Projektet
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Privat. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Proffs. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
Logga in i Cambro Gör såhär: 1. Surfa in på och klicka på ”Student” längst upp i högra hörnet.
Rollfördelning i funktionärsbåset Vem gör vad i Danicahallen.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Adato - rehabverktyget
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
FORUM 3: PPT material Instruktioner De efterföljande PPT bilderna kommer att guida gruppen igenom Forum 3 med presentationer och övningar steg för steg.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta på din sida upp.
Idrottspsykologi.
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Hur du tar hand om din kunskap
Att inte ha någon egen agenda – aktivt lyssnade
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
NOVELL En novell är en kort berättelse. Det kan vara en djupdykning i en persons tankar under en kort tid, eller en spännande återgivning av en enda händelse,
Uppstart iPad Höörs kommun.
Sid 1/steg 3 Hej och välkommen! BeST-metoden – vad handlar den om? Berätta för din granne. Praktiska detaljer: Tider. Kaffe/lunch? Mobiler avstängda.
Vad är en KATA? katatogrow.com.
Socialpsykologi.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Presentationens avskrift:

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen BAKÅT FRAMÅT TILL START AVSLUTA ISPS ÖVNING 6 Tillträde till hamnen Klicka på knappen i högra hörnet för att starta övningen STARTA ÖVNING

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen TILL STARTBAKÅT FRAMÅTAVSLUTA NAVIGERING Navigeringsknapparna hittar du längst ner till höger. Klicka på FRAMÅT för att gå vidare i övningen, du kommer också vidare genom att klicka någonstans på skärmen. Klicka på BAKÅT för att gå tillbaka i övningen. Klicka på TILL START för att komma tillbaka till början på övningen. Klicka på AVSLUTA för att stänga övningen, du kan alltid fortsätta övningen vid en senare tidpunkt.

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen TILL STARTBAKÅT FRAMÅTAVSLUTA SYFTE Den här övningen syftar till att du/ni ska få en fördjupad kunskap om vad som är viktigt att tänka på i samband med:  tillträde till hamnen Övningen beräknas ta mellan 40 minuter och 1,5 timme att genomföra.

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen TILL STARTBAKÅT FRAMÅTAVSLUTA BAKGRUNDSKUNSKAPER För att genomföra denna övning krävs en del förkunskaper om: ISPS Se följande avsnitt i kursen eISPS  Tillträde och avgränsning  Kontroll – personer  Övervakning av området Din hamns skyddsregler Se de skyddsåtgärder som finns i din hamn

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen TILL STARTBAKÅT FRAMÅTAVSLUTA INSTRUKTION 1(2) Deltagare Genomför gärna denna övning som en diskussionsövning tillsammans med en eller flera kollegor. Du kan också genomföra övningen enskilt. Svarsformulär – Skriv ut Innan du startar övningen skriv ut svarsformuläret som du lämnar till din PFSO efter övningen. Klicka på ikonen nedan för att öppna svarsformuläret.

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen TILL STARTBAKÅT FRAMÅTAVSLUTA INSTRUKTION 2(2) Scenario Först kommer du/ni att få ta del av ett eller flera korta fiktiva händelseförlopp (scenarion). Diskussionsfrågor Efter varje scenario följer ett antal diskussionsfrågor som handlar om hur den uppkomna situationen kan hanteras. Dessa ska du/ni diskutera och skriva ner svar på i svarsformuläret. Tips Efter diskussionsfrågorna kommer du/ni att få ta del av tips på hur situationen kan hanteras. Om du/ni vill ta en paus i övningen är det lämpligt att göra det efter tipsen. Nästa steg Slutligen kommer du/ni att få hänvisningar till e-learningkurser och andra övningar som du/ni kan gå vidare med för att komplettera dina/era kunskaper inom detta område.

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen BAKÅT FRAMÅT TILL START AVSLUTA SCENARIO Klicka på FRAMÅT för att se scenariot

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen TILL STARTBAKÅT FRAMÅTAVSLUTA En besättningskvinna anländer till hamnen i taxi. Hon har bråttom till fartyget och taxin blir därför insläppt på området (För att se och höra animation klicka i den svarta rutan) Bild: CMP Copenhagen Malmö Port AB

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen TILL STARTBAKÅT FRAMÅTAVSLUTA DISKUSSIONSFRÅGOR 1.Hur ska den uppkomna situationen hanteras? 2.Får du visitera taxichauffören och hur ska i så fall detta utföras? 3.Får du avvisa taxichauffören från området? 4.Är det något särskilt som gäller i er hamn för denna händelse? Anteckna dina svar i svarsformuläret innan du går vidare

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen BAKÅT FRAMÅT TILL START AVSLUTA TIPS Har du/ni diskuterat och skrivit ner svar på samtliga frågor? Klicka på FRAMÅT för att se förslag på hur situationen som beskrevs i scenariot kan hanteras

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen TILL STARTBAKÅT FRAMÅTAVSLUTA TIPS 1(2) 1. Hur ska den uppkomna situationen hanteras? I Söderstads Hamn kontrolleras både taxichaufförens och bestättningsmannens identitet vid inpassering på ISPS-området. Kontrollen sker i syfte att säkerställa att chauffören respektive beättningsmannen har goda avsikter. Utan hamnanläggningsinnehavarens tillstånd får inte någon person beträda hamnanläggning. Således, om taxichauffören inte har ett godtagbart skäl till varför han befinner sig i hamnen ska han inte heller vistas där! Om du upptäcker någon på hamnområdet som du tror är obehörig bör du kontrollera personens behörighet. Om personen inte är behörig, håll personen under uppsikt och kalla på skyddschef. Skyddschefen bestämmer sedan vad som ska göras. Vid brott (på bar gärning) får alla gripa en brottsmisstänkt person. Därefter bör man kontakta polisen/ skyddschefen och genomsöka området där personen vistats.

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen TILL STARTBAKÅT FRAMÅTAVSLUTA TIPS 2(2) 2. Får du visitera taxichauffören och hur ska i så fall detta utföras? Visitation ska utföras enligt vad som står i den egna hamnens skyddsplan. Visitation får bara utföras av polisman, tjänsteman vid Kustbevakningen eller annan särskilt utsedd person som förordnats av en polismyndighet. 3. Får du avvisa taxichauffören från området? Du kan alltid uppmana personen att avlägsna sig från området. Avvisa personen får du bara göra om du förordnats av polismyndigheten. 4. Är det något särskilt som gäller i er hamn för denna händelse? Om du inte är säker på vad som gäller, prata med din PFSO för att höra vad som gäller i din hamn.

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen TILL STARTBAKÅT FRAMÅTAVSLUTA NÄSTA STEG eISPS Om du känner dig osäker på något i denna övning repetera gärna följande avsnitt i kursen eISPS  Tillträde och avgränsning  Kontroll – personer  Övervakning av området Din hamns skyddsregler Läs gärna på kring hamnens skyddsregler för att se vad som gäller för din hamn. Du kan också prata med din PFSO.

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen TILL STARTBAKÅT FRAMÅTAVSLUTA ANDRA ÖVNINGAR Nu har du genomfört ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen som handlar vad som är viktigt att tänka på i samband med tillträde till hamnen. Det finns även andra övningar:  Övning 1: Lossning av farligt gods  Övning 2: Kontroll av gods  Övning 3: Bombhot  Övning 4: Fripassagerare  Övning 5: Övervakning av ISPS-område  Övning 7: Hot mot hamnkontoret  Övning 8: Inkommande gods  Övning 9: Hamnskydd

Produced by 4C Strategies AB ISPS ÖVNING 6: Tillträde till hamnen BAKÅT FRAMÅT TILL START AVSLUTA ÖVNINGEN ÄR SLUTFÖRD Glöm inte att lämna in svarsformuläret med dina svar till din PFSO! TILL STARTBAKÅT AVSLUTA ÖVNING