Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

75023 Hoppband Aktiviteter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "75023 Hoppband Aktiviteter."— Presentationens avskrift:

1 75023 Hoppband Aktiviteter

2 1. Starta med höger fot närmast banden
1. Starta med höger fot närmast banden. Hoppa höger/vänster mellan banden, sedan hoppa med höger fot 2 gånger på utsidan av banden. Förflytta dig mellan banden vänster/höger och hoppa ut till vänster genom att hoppa på vänster fot 2 gånger. Mönstret blir HV HH VH VV.

3 2. Alla aktiviteter kan genomföras samtidigt som man använder rytmpinnar, för att känna rytmen. Både den som hoppar och de som är hopphållare kan använda rytmpinnarna för att höra rytmen. Ett tips är att använda 4/4 dels takt eftersom det är det mönster som övningarna är uppbyggda på.

4 3. Två hoppare står mitt emot varandra på samma sida om banden
3. Två hoppare står mitt emot varandra på samma sida om banden. På takterna 1 & 2 (mellan banden) slår hopparna sig på låren, på takterna 3 & 4 ( på utsidan av banden) så slår de varandras händer, high five (2ggr).

5 4. Hopparen står mitt emot en av hopphållarna på armlängds avstånd
4. Hopparen står mitt emot en av hopphållarna på armlängds avstånd. På takterna 1 & 2, gör hopparen dubbelhopp mellan de öppna banden, samtidigt som hon/han slår sig på låren. På takterna 3 & 4, dubbelhopp på utsidan av banden samtidigt som man ger hopphållaren high five.

6 5. Börja med att stå gränsle över banden, med fötterna på utsidan av banden. På takterna 1 & 2, dubbelhopp med fötterna mellan banden. På takterna 3 & 4 dubbelhopp på utsidan av banden. Beroende på elevernas förmåga, kan de lägga till en halv eller 360 graders vändning.

7 6. Hopparen börjar med höger fot närmast banden
6. Hopparen börjar med höger fot närmast banden. På takterna 1 & 2, dubbelhopp mellan de öppna banden. På takterna 3 & 4, dubbelhopp på utsidan av banden, med en sidledsförflyttning till höger. På takterna 5 & 6, dubbelhopp tillbaka till mitten (mellan banden) och på takterna 7 & 8, hoppa på utsidan av banden, med en sidledsförflyttning till vänster och utgångspositionen.

8 7. Börja med höger fot närmast banden
7. Börja med höger fot närmast banden. Takterna 1 & 2 är mellan banden och takterna 3 & 4 är hoppar du gränsle på utsidan av banden. Mönstret är HV (mellan banden) HV (på utsidan av banden).

9 8. Gör bas stegen från kort 1 samtidigt som ni står på led och håller på varandras axlar. Börja med en hoppare och fyll på efter hand.

10 9. Placera 2 set med hoppband i en korsad formation, se bilden
9. Placera 2 set med hoppband i en korsad formation, se bilden. Man kan vara upp till 4 hoppare samtidigt. Utse en ledare bland de hopphållarna som bestämmer takten och vilken tur man ska göra. Använd er av bas stegen från kort 1, börja med höger fot närmast banden.


Ladda ner ppt "75023 Hoppband Aktiviteter."

Liknande presentationer


Google-annonser