VårfruskolansVårfruskolans TemaKretsloppTemaKretslopp.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Frågor som vi brottats med
Advertisements

Föräldramöte blivande 4 A
Att välja - Hur gör man?.
Hållbar utveckling på med.
Nu ska vi i motala och vadstena börja sortera våra matrester
Det är lätt & rätt att återvinna!
Välkomna till Fristorpsskolan
Lisa.
Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan.
Introduktion Frågor sist.
Med rätt teknik kan vi rädda miljön
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
Kortare text Vår butik är Svanenmärkt! Miljön, klimatet och en hållbar utveckling är frågor som ligger oss nära. Därför har vi tagit steget till att.
Rökfria skolgårdar - när når vi dit?
En reviderad läroplan för förskolan
Nyheter på renhållningen
Läroplansträff Välkomna.
Vad är avfall och hur ska vi hantera det?
en mil öster om Linköping
KV DUVAN 10LÅNGGATAN 15 A-DFASTIGHET 7  Sophantering  I denna fastighet finns möjlighet att soporna källsorteras och komposteras.  Så här fördelar Du.
Strömslundsskolans Värdegrund.
Vad gör Borås Energi och Miljö?
Varför källsorterar vi?
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Vatten är liv Av: Ludvig Nahnfeldt.
Humleposten december 2011 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller.
FL3: Techniques Interaktionsdesign i digitala medier (A.1) HT-2012, 7,5 hp Lärare: Daniel Nylén.
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
Jag visar alla respekt, tar hänsyn och ansvar
Avfall och Återvinning Av Simon B, Calle, William och Gillis.
Peterslunds förskola med ny utemiljö
Profiler Tyresö skola Internationalisering NO/ Matematik/ Data Friluftsliv och Hälsa.
Matavfall.
Lärande samtal Utse en gruppledare som leder samtalet och håller tiden
Trivselregler Under revidering -gäller tillsvidare Jag visar alla respekt, tar hänsyn och ansvar Snöbollskastning är inte tillåtet på skolans.
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Vad kan du göra för att minska ditt ekologiska fotavtryck?
Avfallsförebyggande program
Material. Pappersanvändning Allt papper som används på skolan ska vara återvunnet för att det minskar uttaget av naturresurser och behöver inte lika mycket.
Välkommen! Förskoleklass hösten 2015.
Material. Mål om pappersanvändning Allt papper som används på skolan ska vara återvunnet för att det minskar uttaget av naturresurser och behöver inte.
ÅTERVINNING ÅTERVINNER DU?.
Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här.
Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna.
Från barn till barn genom springslanten. FN:s konvention om barnets rättigheter PPT bild 2.
Det är lätt & rätt att återvinna!
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
Dagordning Presentation Veckostruktur Diverse Kontaktuppgifter
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Ett exempel från Falu kommun på gruvrisskolan 2014 Upplägg En person utsågs inom kosten som skulle arbeta med projektet. Viktigt var att personen hade.
Fibrer Fibrer är kolhydrater som kroppen inte kan bryta ner. Fibrer är gjord av ett korn. Vad är fibrer? Fibrer kommer ifrån växtriket. Växtriket är.
Syfte: Att utveckla förmågan att värdera dina val och handlingar utifrån H E M Kunskapskrav: Konsekvensförståelse för att kunna göra smarta val samt kunna.
Stockholmarnas avfallshantering Mars Inledning Metod Internetundersökning med 461 respondenter i Stockholm. Felmarginal Mellan 2 och 6 % Tidsperiod:
Björknässkolan. Skolan Nacka kommun F-9 5 Fritidshem Klubb Träningsskola / Gymnasiesär / Mindre undervisningsgrupper 1000 elever totalt 160 personal.
Hedlundaskolan Hedlundaskolan ligger i centrala Umeå och är en typisk 50- talsskola som renoverades Det är en liten kommunal skola som värnar om.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2017 Skräp – vad är det?.
Lillsjöskolan 19 januari 2017 Kl
Minska matavfall i skolorna
Miljöarbete Björknässkolan
Denna pristävling pågår mellan den 25 september och den 25 oktober
Profildokument Uddens förskola rev. Aug 2017
Redovisa match 3 senast den 8 februari 2019 på mina sidor
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Föräldramöte åk 2 Välkomna.
Redovisa match 3 senast den 6 mars 2020 på mina sidor
Ni gör redan idag (1 av 3) TRANSPORTER
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Presentationens avskrift:

VårfruskolansVårfruskolans TemaKretsloppTemaKretslopp

Vi har som mål att barnen får en förståelse för ett fungerande kretsloppstänkande. Våra fem mål Mål 1

Mål 2 Vi har som mål att skapa ett fungerande återvinningssystem för förpackningar.

Mål 3 Vi har som mål att minska det brännbara avfallet i våra containrar och minska pappersanvändandet

Vi har som mål att minska frukt- och matavfallet Mål 4

Mål 5 Vi har som mål att använda det komposterade växt- och fruktavfallet i våra rabatter

Aktiviteter i mål 1  Vi har en idékläckarstund där eleverna uppmuntras att själva komma på hur de kan få sina familjer och kompisar eller lärare och elever i den egna skolan, att inte skräpa ned.  Eleverna arbetar med dricksvattnets och avloppsvattnets kretslopp. Eleverna får göra studiebesök på vattenverk och reningsverk.  Vi arbetar med ”Snilleblixtarna”. Vi gör skräpskulpturer av skräp eleverna själva har samlat in från närområdet.  Vi arbetar med de "ekologiska fotavtrycken", där vi tar reda på var ifrån vår mat kommer och hur det påverkar vår miljö.  Vi gör teckningar om kretslopp, skräp och miljö.

Aktiviteter i mål 2  Vi källsorterar våra sopor. Vi har miljöstationer på varje våningsplan  Vi lär oss mer om återvinning  Vi sparar på papper  Vi besöker återvinningsstationer  Vi samlar och tar tillvara på skräp i vår närmiljö. Vi är med i ”värmeljusjakten”

Aktiviteter i mål 3  Vi återanvänder kopierat papper  Vi källsorterar metall, hård- och mjukplast, kartong, papper  Vi minskar antalet papperskopior till föräldrar och personal

Aktiviteter i mål 4  Vi komposterar vårt fruktavfall  Vi slänger fruktavfall i stora hinkar med lock som vid veckans slut töms i komposten.  Vi har varmkomposter i växthuset.  Vi skapar rutiner så att eleverna slänger sina fruktrester direkt under rasten  Vi tar kontakt med SYSAV och skickar vårt matavfall till biogasproduktion.

Aktiviteter i mål 5  Alla elever planterar blomsterlökar den 10 september och gör fint i rabatterna  Vi anordnar en skolgårdsmiljövecka i april/maj där vi tar hand om vår komposterade jord.  Vi arbetar för att göra en fungerande samlingsuteplats på vår skolgård.  Vi anlägger fler rabatter i vår utemiljö.  Vi planterar fler växter på vår skolgård.

Rapportera  Skriv vad ni gjort för aktiviteter  Ta bilder  Skicka till  Utse en representant i arbetslaget som är med i miljörådet. Mina 3A Albin 4A Carolina 4B Felix 1A Hedda 2A Leo 2B Liina 5A Alexander 1B Klara Fsk Klara Fsk Siri Fsk Patrik Bark Fritidspedagog Kristina Scheffler Förskollärare/lärare Stefan Kask Fritidspedagog Mats Ljungdahl Kock Arpad Santa Vaktmästare Karin Ingelström lärare 4-5 Stefan Lanqvist lärare Fsk