Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 4. I detta bildspel ska vi städa av ett stopp i ett mangroveträsk och sedan runda udden på Baja California.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
RYMDEN.
Advertisements

Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
Det första du bör göra är att rita horisonten
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Äventyr i sjumilaskogen
Sagan om den hungriga vargen
Syror och baser Jag ska berätta för DIG om syror och baser. Vad det här, hur allt funkar och vad för olika syror och baser det finns mm.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
En dag på Skogsgrinden…
Hans och Greta.
Svenska som andraspråk
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Åhoj! På sista tiden har vi varit fångar i Puerto de Mogan på södra Gran Canaria. Det har varit en upplevelse på sitt sätt… Bläddra med pilarna.
Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.
Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.1.
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Sagan om björnen.
Projekt pinnar.
Kronologiskt: Här kommer nästa bildspel: Canouan och Mustique är mindre öar och St Vincent är den största, själva huvudön, i Grenadinerna.
280 Nm Nordsjön. Here we come!. Det börjar riktigt bra men sedan blir vi lite gröna båda två. Tja, det är väl bara att bita ihop och hoppas att det är.
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 12 December 2009 bildspel nr. 12.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 5. Hej igen! Nu är det dags för det utlovade korallrevet i bilder.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 10.
Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney.
Vi säger bara: Barbuda. Spanish Point på södra Barbuda. Kanonankring i kristallklart vatten bakom skyddande korallrev. Vi gör väl ett svep med kameran.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 6. Efter tio dagar utan att sätta en fot iland känner alla ett uppdämt behov att partaja loss ordentligt.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Spanien ligger framför oss. Här finns mycket att upptäcka må ni tro!
Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2.
Isla de Coco. Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Våra två ankringsplatser.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
David Christensson Rymden.
Ekolle hösten 2013 TEMA: Vatten
Ett Riktigt Julkort.
Musik: Nightengale Serenade
Du ÖnskAs en rigtigt gOD jul GOD JUL Först, klicka på stjärnan på julgranen, så vi kan få ljus i den….
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Marcus berättar lite om sig själv
Avresan Stenungsund – Göteborg Äntligen ger vi oss av på våran efterlängtade resa. 10:30 släpper vi förtöjningarna från Steungsund. Första.
LAND I SIKTE!!! Efter 28 långa dagar till havs är vi äntligen framme i Karibien och här kommer storyn om hur vi tog oss hit.
Super Yacht Skolan En distanskurs för dig som känner att du saknar grunderna för hur man bedömer om en båt är en Super Yacht eller inte.
Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Ekorre Clara Wallberg 2012.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Bilder från min 50-års fest i en snögrotta
Bildspel nummer 2 Håll i dig, här kommer det!. Bateau Bay på nordöstra Tobago. Här blev vi liggande ungefär en vecka. Shipwreck Bar Kanonsnorkling Mare.
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
DU GAMLA, DU FRIA Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord, du tysta , du glädjerika sköna! Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord, din sol, din himmel, dina.
Bildspel nummer två handlar om djuren och naturen. Vi har varit ute och sett oss om lite på Trinidad och här kommer lite bilder på det.
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
Hej å hå! Här kommer en hälsning från Martinique. Här är allt väl. Vi har haft våra föräldrar på besök några dagar och tillsammans med dem utforskat de.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Vem är jag, Vem är du?.
Planet fakta.
MAKTLEKAR.
Utter Uttern är Smålands landskapsdjur..
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
FAST DET ÄR JU BARA VECKAN
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Presentationens avskrift:

Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 4

I detta bildspel ska vi städa av ett stopp i ett mangroveträsk och sedan runda udden på Baja California och svänga in i Sea of Cortez där det lär finnas ett fint korallrev. Håll i hatten för nu åker vi!

Vi har ankrat ganska långt ut i Bahia Magdalena som är en stor och grund bukt. För att ta sig in i träsket måste man börja med att betvinga det stora och ibland alldeles för grunda deltat i inloppet.

Så där ja. Då är vi framme vid de djupa mangroveskogarna. Mangrove är ett träd som likt Red Wood träden växter sig mellan 50 och 100 meter höga.

Eller, nja, kanske inte riktigt så höga men lite större än så här blir de i alla fall. Vi är fortfarande i utkanten av träsket.

Nu börjar det likna någonting. Vi fräser fram längs vindlande gångar i mangroveträsket.

Ibland är det stora öppna vattenytor men det finns också gott om trånga och smala passager.

Ibland stannar vi till och gör ett strandhugg där det passar. Obs! Mangroveträsket är ett dåligtställe att provköra sina nya vita tennisskor på…

Krabbor verkar trivas här i geggan.

Den blåbenta simkrabban ser vi så fort vi sätter fötterna i vattnet. Den är ganska stor och ser god ut att äta tycker Martin. Den röda lilla gynnaren håller mest till på land. David jagar träskfiskar och simkrabbor.

De här små vinkarkrabborna var roliga. De har EN jättestor rosa klo som de viftar med när de kommer upp ur sina hålor i sanden. Plötsligt är där tusentals krabbor som alla går åt samma håll.

Förutom krabbor finns det gott om fåglar också.

Pelikaner

Hägrar

Mer hägrar

Gamar

Vadare

Och olika måsfåglar.

Nu har vi kommit till kanten av träsket. Här breder prärien ut sig. Det verkar hyggligt torrt och platt. Anna spanar och spejar…

…och tamejtusan. Är det inte en prärievarg där borta också.

Prärien verkar ganska så ogästvänlig faktiskt. Det mesta är väldigt taggigt och man undrar ju vem eller vad som grävt alla hål i sanden. Sandaler och shorts är inte den optimala munderingen här. Kom och titta vilka söta skorpioner och skallerormar det bor här borta bland kaktusarna. Njae, någon måste ju vakta jollen serru. Jag stannar här!

Sköna taggar

Ajaj, Ojoj…. Oscar klappar en kaktus.

Ajsomfan, rappa på lite med den där %##&%** bilden…

Huston, I have a problem…

Nej, nu får det vara nog med träsk för idag. På vägen ut till båten stannar vi till på en sandbank för att plocka lite snäckor. Rejäla doningar till snäckor de har mexikanerna. Det är inte ofta man kan använda ett snäckskal till att ösa jollen med.

Oscar hittar en komulerocka

Nu blir det ett par dygns segling igen. Vi fångar vår första Dorado som blir middag direkt. Förutom att den är en av havets vackraste fiskar så smakar den smaskens .

På tal om mat förresten så har vi det ganska så bra på båten. Man kan ju lätt tro att det blir mycket påsmat á la campingkök men så är det faktiskt inte. Tvärt om. Explorer of Sweden är ett flytande gourmet kök. Välkommen till bords!

Råvarorna är inte de sämsta. Både de vi står för själva och de vi köper eller byter oss till. Mercado de Mariscos, Fiskmarknaden Eller direkt ur havet. En gulfenad tonfisk kan t.ex. sluta sina dagar som…

En pinfärsk Sashimi till förrätt. Följt av stekta tonfiskkotletter med lime och kokossmör och en liten papayasalsa.

David och Niklas lagar hummer. Igen… Hummern kan serveras gratinerad med smör och vitlök…

…som en anspråkslös hummersallad…

…eller varför inte som hummerburgare. Oscar attackerar en hummerburgare med god aptit.

Helstekt oxfilé, räkor i curry, räkor i vitlök, tonfisk tacko, tonfiskröror, grönsallader, fruktsallader, blabla…, osv.

Och till dessert: En chokladbakelse med vispad grädde eller varför inte en tårta.

Frukosten består av t.ex. pannkakor eller nybakt bröd eller varför inte båda.

Kliver man iland öppnar sig förståss ytterligare möjligheter när man svänger in på första bästa restaurang. Fisksoppor, tacos, burritos, enchiladas osv. Mexiko är definitivt ett matland av rang!

Ölen heter t.ex. Sol eller Pacifico och är ljus och iskall 

Livet kan vara riktigt gött ibland men kom ihåg att livet inte enbart är en lek…

… Det är även en dans på rosor! Glada och mätta hälsningar från Martin, Anna, Oscar, David, Niklas, Daniel & Frida Ps. korallrevet fick inte plats i detta bildspel utan kommer i nästa istället.