Företag för Malawi Återrapport för 2011 7 december 2011.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Motorstadion i Lidköping en idrottsplattform som specialanpassats för personer med funktionsnedsättning. Vi vill erbjuda funktionshindrade en fin upplevelse.
Advertisements

Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Utvecklingsenhet för barns och ungas hälsa
En tydligare lag om kommunernas bostadsförsörjningsansvar
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Kartläggning av energirådgivningen Stockholms län
Från idé till lönsamt företag. 2. Från idé till lönsamt företag 3. Definitionen av Mentorskap för ALMI •Mentorskap är en ömsesidig relation där båda.
Regionalt resurscentrum för jämställd tillväxt
IDA – projektet Vi gör det tillsammans Inkludering, Dialog, Analys
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
J U S T I T I E D E P A R T E M E N T E T Insatser för att värna och fördjupa den svenska demokratin.
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Nackas arbete med hållbara upphandlingar
Visionen för Regionalt cancercentrum väst:
CINERGY – kreativ samverkan och verktyg för regional tillväxt Regionala nämnden 14 september 2011.
Kvinnofridsprogrammet i Malmö Grundvärderingar •Samhället har ansvar för att skydda, hjälpa och stödja våldsutsatta kvinnor.
Rökfria skolgårdar - när når vi dit?
Sidnummer1 Nationell katalog – i nationens tjänst 3 maj 2011 Maria Hedenström.
Operation dagsverke 2013 Jag är här för att vår skola har valt att engagera sig i Operation dagsverke och jag kommer att pratat om det här: UNICEF Om UNICEF.
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
Interreg IV A Nord Gränslösa möjligheter Skellefteå 7 dec Pontus Albertsson, Forskare, AKMC, VLL HarshNet.
Hej och välkomna!.
Unicef. 1 Hjälpa barn att överleva och växa Vaccin mot dödliga sjukdomar, hälsovård, rent vatten, toaletter, mm. Redan i mammas mage finns de på plats.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
EBP Barn o unga Kunskap till praktik Psykiatri Funktions hinder Bättre liv E-hälsa Regional stödstruktur Våld i nära relationer Koh I Noor Barn och unga.
i kommuner, landsting/regioner
Kvalitetsarbetet och redovisningen
Folkbildning som del av energi- och klimatstrategi.
Hjälp till föräldralösa barn och deras familjer i södra Afrika
Stöd till Brottsoffer Första enkätinsamlingen februari :a årets svarsfrekvens på 83% 2:a årets svarsfrekvens 92% 3:e året %
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
KLIMATBOKSLUT 2011 Leif Holmberg U&We Landstinget Sörmland Moderata kansliet.
Föreställning och föreläsning Ledarutbildningar Grupputbildning och workshop.
Hållbart!. …måste vi ta ansvar för det viktigaste vi har. För att skapa en bättre vardag för de många människorna…
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Concept Muco( Mucho) Concept Muco har till ändamål att överföra nya svenskars talanger, kulturer, kompetens till tjänster, skapa arbete för att bidra.
Jordens Vatten.
Pilotprojektet för ett tryggare återvändande - Assisted Voluntary Return and Reintegration for Victims of Trafficking and Foreign Persons in Prostitution.
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
Miljömålen och förorenade områden
Vägledning Vägledning. 1. Bakgrund 2. Praktisk vägledning 3. Respektive parts ansvar Vägledningens delar.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1/9 Naturvårdsverkets utgångspunkter för efterbehandling av förorenade områden.
Rädda Barnen Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Vad är UNICEF? Kämpar för barn världen över
Projektet Bättre psykosvård Sammanfattning. Projektet bättre psykosvård Projektstart november 2011 Uppdrag: stötta enheter i landet som jobbar med psykosvård.
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Dharampur i Indien Strandskolan i samarbete med Tyresö Ulands- och Fredsförening, TUFF.
Green citizens - Åbo 2011 Individuell mätning av el, kallt vatten och varmt vatten i AB Bostadens lägenheter Projektledare Harry Jonsson Inom ramen för.
BARNS BÄSTA -klart att vi alla vill barnens bästa eller?
Michael Anefur Nationell hemlöshetssamordnare Socialdepartementet
En enda värld – en enda kyrka Glimtar från Missionskyrkans arbete i andra länder.
Onkologidagarna / Swedpos nationella konferens
Att bryta långvarig skolfrånvaro Workshop 8 oktober Psynk
Värdighetsgarantier. Uppföljning 2014 BrukareNärståendePersonal Antal besvarade enkäter Känner till att det finns värdighetsga- rantier 14%27%69%
Kommunnätverk Giftfri vardag Lync-möte med länsstyrelserna 22 sept
Kontraktnummer: IEE/13/524/SI Projekttid: 30 månader Senast ändrad: 23/03/2015.
Resultat: Under de två veckorna med schemalagda promenader har de utförts 10 dagar av 14. Välbefinnandekurvan hos de boende visar på en minskad oro och.
+ Tillsammans för världens barn – vi gör skillnad och så här används pengarna Elisabeth Dahlin, ordförande.
Bakgrund ”En nationell cancerstrategi för framtiden” SOU 2009:11 Viktiga förbättringsområden- psykosocialt stöd och rehabilitering Sex regionala cancercentrum,
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
Röda Korsets arbete med psykosocialt stöd för flyktingar och migranter Ida Holmgren och Najwa Kallas Sakkunniga migration, Röda Korset Nationell EMN-konferens.
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Förändringsteori Utlysning 2017/00484 breddad rekrytering för arbete
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Året som gått Näringslivs- och destinationsutveckling
Presentationens avskrift:

Företag för Malawi Återrapport för december 2011

Företag för Malawi  UNICEF Sverige har tillsammans med Företag för Malawi sedan 2006 stött ett pilotprojekt som bygger upp och stärker det sociala skyddsnätet, genom att utöka tillgången till hälsovård, vatten och sanitet och utbildning i sex distrikt i Malawi. För att nå långsiktig hållbarhet har även Malawis regering, som är med i implementeringen av projektet, getts särskilt stöd.  Medverkande företag i gruppen: Leimdörfer Holding, Sveafastigheter, Atrium Ljungberg, AREIM, Möller & Partners, Setterwalls Advokatbyrå och P & E Förvaltning.

UNICEF Malawis övergripande landprogram  Att stärka resurserna både på nationell och lokal nivå i arbetet med planen för föräldralösa och andra särskilt utsatta barn  Att nå barn med stöd och psykosocial hjälp genom 600 dagcenter och 1400 frivilliga som stöder hushåll utan en vuxen  Genom lokala daghem nå barn under 5 år med omvårdnad och aktiviteter

Företag för Malawi – framsteg hittills  Man har upprättat 32 lekplatser med material på 32 daghem  I distriktet Chiradzulu har särskilda insatser gjorts för att ta hand om barn och ungdomar som drabbats av hiv/aids. 80 frivilliga volontärer har utbildats för att ge psykosocialt stöd till 5600 barn på 80 Children´s Corner.  Tre Journey of life workshops har hållits, vilket innebär stärkande av lokalsamhällets stöd till barnen som direkt eller indirekt drabbats av hiv och aids.  Projektledning och expertkunskap inom child protection

Community Based Child Care Centres (CBCCs)  Ett barnhem där barnen får stöd i sin utveckling  Förutsättning för de flesta av barnens överlevnad och skolgång  UNICEF utbildar personal, och förser centren med utrustning  Vid centret får barnen lära sig att rita, sjunga enkla sånger och sköta sin hygien  Varje dag får barnen ett mål mat

Children’s Corners • Children’s Corner är en fritidsgård där barnen får vara barn i en annars mycket tuff tillvaro • UNICEF utbildar personal och bidrar med utrustning • Hjälper barn att bearbeta trauman som t ex att skriva en berättelse om den förälder som dött i aids • Utbildar barnen om deras rättigheter och lär ut skydd mot t ex HIV/Aids

Tack för ert stöd!