Ett verktyg för ledarrekrytering

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Advertisements

Kanske är vi goda vänner i ett år...
ÅsaMia Alteryd EQverkstan
Sagostig – sagoäventyr På Viaskolan i Nynäshamn ”finns” ett Viatroll.
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Vad kan jag göra som förälder - om alkohol, unga och föräldraskap Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus Koutakis.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Säljutbildning Öppen utbildning Vt 2010 Utbildare: Johan Skogström Plats: Consensus Utvärderingen.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Patientenkät sommaren -13
Att kläcka och vaska idéer
Välkomna till Höstkonferens Svenska Skyttesportförbundet Så här tänker vi dagen…. •Vad har hänt i processen så här långt? •Välkomna.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Pronomen.
Hej på er alla!!! Nu har det gått ett år sen jag gjorde ett bildspel. Hade glömt nästan hur kul det är.
E N DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG. SAMHÄLLSENGAGEMANG OCH HÅLLBARHET  CSR - Självklarhet och en konkurrensfördel  Bra sätt att sprida vårt goda namn.
Läsfrämjande inom studieförbunden Kultur i Väst
Personligt brev – din egen form av marknadsföring!
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Samtalet På Arbetsplatsen.
BILD 1-20 Idag Varför ska barn komma till tals? Kaffe Vad behövs? (Vilka förutsättningar?) Hur kan det gå till? Barnperspektiv och barnets eget.
Sundsvalls kommuns stora jobbsatsning
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
Malin Junerfält Mitt Syslöjdsarbete.
Lektions- och redskapsplanering Förslag för Barngrupper
Skriv till jag säger stopp, sen läser ni upp.
Träslöjd! Ht /11.
E-Smart våren 2008 Välkomna!. PROGRAM e-utvecklarna inleder Jan Hylén –om lärresurser och trender Paus Samling i seminariegrupp.
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
Studiecirklar – att kunna vidareutveckla alla aktiva inom en ideell förening Ett samarbete med Göteborgs innebandyförbund och Sisu.
Swedex Muntligt test B1 40 poäng.
Strömslundsskolans Värdegrund.
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Version: beta
Vårmöte 2014 NU-sjukvården NÄL.
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Nyårsafton Ett fotoreportage av Daniel Fasth
Presentation 5 p (kräver närvaro hela lektionen) Fundera under presentationen på hur de olika bakgrunderna fungerar ! SRH.
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
En dag på. Läser en bok Bygga med tågbanan Rita Mysan – rollekar Lyssnar på musik eller en saga på CD:n Väver Syr Praktiska hyllan; tvätta golv, skruva,
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Coaching.
Välkomna till uppstartsmöte i Lundalands ungdomsprojekt
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Kära vänner, Detta är mitt sista . Ni undrar säkert varför, men jag har tagit ett stort beslut. Fr.o.m. månadsskiftet så tar jag ett sabbatsår.
MIN PRAO-DAG PÅ HÖGKULLEN Steg upp Färdig åkte. BÖRJAN PÅ DAGEN  Jag hjälpte till  Frukosten  Jag la puzzel  Vi gick ut  Träffade barn och vuxna.
FLISAN! Här får vi följa med Flisan som ska besöka Hörselverksamheten och göra en hörselkontroll. Häng med!
Att skriva en debattartikel
Läroplansnätverk förskolan
FA Lektion 1 LÄKTARE Tjock- Matta Tjock- Matta MÅL
Vad kan jag göra som förälder? Om alkohol, unga och föräldraskap Presentation 3 Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus.
EN DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
”Den magiska tråden” Till detta arbete valde jag att brodera. Jag har broderat en katt efter ett färdigt mönster. Broderiet har jag sytt med plattsöm,
Begreppen – flyta - sjunka
Förmedling på webben. Vad tycker barnen? Hittar barn till våra lästips?
Det är lätt & rätt att återvinna!
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
GJORD AV: Erik Hassléus
Barnkonventionen.
Välkomna till Ungoteket!
Presentationens avskrift:

Ett verktyg för ledarrekrytering Bamsegympa Ett verktyg för ledarrekrytering

De startade en egen barngympa-grupp  När barnen inte fick plats i de befintliga gymnastikgrupperna, startade föräldrarna en egen grupp. Och barnen de älskar sin "Bamsegympa". - Roligast, det är alla barnen och att hänga i lianerna, säger femåriga Linnea Nilsson-Springare

Ett citat från en förälder……. ” Det har inte varit svårt att starta den här gruppen. Jag har tidigare varit handbollstränare för småtjejer. Kursen var otroligt inspirerande och barnen älskar gymnastiken, där de övar kropp, öga, koordination och träffar nya vänner. Det är helt enkelt superkul. Jag vet inte om det är jag eller mina barn som tycker det är roligast. ”

Annonsera efter ledare i er lokaltidning Vi stödjer med färdiga mallar för att ta fram annonser och affischer. Både i färg och svartvitt Ett tips är att bjuda in till en träff där ni informerar om er förening och vad det innebär att vara ledare hos er. Låt också deltagarna titta på materialet och berätta var ni har tillgång till lokaler. Informera om när nästa kurs i Bamsegympa genomförs. Annonsera om denna träff i er lokala tidning eller genom att sätta upp affischer.

Materialet är enkelt att följa och ”Tänk på” – rutorna ger stöd till den oerfarna ledaren Utbildningen är på en dag och ledaren får då : Häfte med lekar, rim. ramsor, redskapsbanor, musiklekar, Rörelsekort Bilder på de 7 figurerna Balansboll Musik-CD med ett 18 min. långt rörelsepass Ledartröja Utöver det behövs en normalutrustad gymnastiksal, ärtpåsar, hopprep, rockringar, fallskärm och musikanläggning.

Idrottslyftet När ni startar Bamsegympa kan ni söka bidrag från Idrottslyftet. Bidrag beviljas med 2 500:-/nyrekryterad ledare Bidraget kan användas till: Utbildning Marknadsföring Inköp av material Max 20 000:-/förening

Välkomna in på www.bamsegympa.nu