Välkommen att höra av dig till Petra Lindström, 0270-75155 Arbetet sker i samverkan mellan: Söderhamns kommun, Arbetsförmedlingen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Men det här är väl ingenting nytt?
Coaching i akademiska miljöer Vad? Hur? Varför?
”Mentorn, en medspelare som spelar in adepten i framtidens lag”
Inom Al-Anon är vi alla lekmän...
© Copyright APeL 2004 Hanne Randle Delaktighet för hållbar utveckling Reflekterande arbetsplatser i Karlstad, Forshaga och Grums kommun För.
Vad gör livet så värdefullt?
Rapport Medlemspanelen augusti 2010 FöretagarFörbundet.
Från idé till lönsamt företag. 2. Från idé till lönsamt företag 3. Definitionen av Mentorskap för ALMI •Mentorskap är en ömsesidig relation där båda.
Ledning & Styrning i Samverkan UTKAST FÖR VIDAREUTVECKLING Reflektioner och summeringar från intressentdialog den 25/9 på St Gertud i Malmö.
som underlag för skolutveckling och eget lärande
Personligt brev – din egen form av marknadsföring!
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Det personliga ledarskapet januari 2010
En utbildningssatsning i samproduktion mellan
Näringslivets Ungdomsprogram: Morgondagens förmågor behövs nu.
Barn och ungas delaktighet utifrån ett normkritiskt perspektiv •Mer än bara en bemötande fråga?
Acando föreläsning Uppsala caseakademi
Idrottspsykologi IGU tillfälle 3
Konsten att leda sig själv
Mindfulness – en hjälp på vägen
Från Helena Gustavsson i Göteborg
Erfarenhetsutbyte - dag 1 Hur vanlig är kombinationen, missbruk av cannabis/ecstacy bland era klienter? Upplever ni att dessa klienter är annorlunda/har.
Att vägleda på Mässan Lite om:  förutsättningar  möjligheter  krav  begränsningar  lärdomar.
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Möjligheter till arbete med hjälp av kognitivt stöd ?
Utbildningen ska vila på beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund Källa: Nya skollagen SOU 2009:94 Behov av forskningsartiklar som är mera konkreta och.
Beredningens uppgift 2008 Att identifiera hinder och möjligheter för personer utifrån Sexuell läggning Funktionshinder Ålder (25- eller 55+ ) för att skapa.
Betydelsen av samverkan inom hälso- och sjukvården
Bergmansgatans Stödteam
Personalmötet april 2014 – Hanna Gadd
Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet och akademin Mötesplats.
Utveckla din organisation - ska du anställa? -. Fundera kring Vad vill du ha hjälp med? Hur kan du beskriva det du behöver så att det lockar rätt kompetens?
72 timmar som gör skillnad
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Göteborg Distriktlagsverksamhet. Varför är vi här? INSPIRERA!! VINNA TV-PUCKEN!!
Kommunikation för yrkesverksamma -vad händer i mötet mellan människor?
Effektivisera med ökad kvalitet
Språkstöd på modersmål för att medvetandegöra sitt eget lärande
Leker ditt barn?. Har ditt barn svårt att leka, delta i skolarbetet eller klara andra dagliga aktiviteter? En arbetsterapeut kan hjälpa barnet att vara.
Anställningsintervjun
ED Tua Haldin-Herrgård. Handledning och stöd som en kunnig, erfaren person i seniorposition ger åt en yngre utvecklingsvillig och –duglig person som befinner.
Ledarutveckling över gränserna
Kvalitetsutveckling inom gymnasieskolans individuella program.
Dokumentation från höstkonferensen på Clarion Sign, Stockholm, den oktober 2012 Tema Kommunen som motor i samhällsutvecklingen med medverkan av Roland.
Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling.
”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förmåga att ta hänsyn till, och leva sig in andra människors situation samt viljan att hjälpa andra.”
FRIVILLIG SEXUELL EXPONERING PÅ INTERNET BLAND UNGA Pernilla Nigård Doktorand vid Malmö högskola Föreläsning för Ungdomsstyrelsen September 2010.
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
Samverkan mellan vårdgivare 24 mars 2011 Maj Rom.
Samordna rehabiliteringen – Brukarcoach/IPS Bakgrund SoL, HSL Överenskommelser/avtal Riktlinjer Förordningar Samordna rehabiliteringen 2011 Supported employment.
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
BILD 1 1. Frågeställningar - underlag för diskussion med offentliga myndigheter Hur ser arbetskraftsförsörjningen ut i er kommun under de närmaste 20 åren?
Case Aneby Kommun 20-22/ Hur ser Aneby kommuns vision ut kontra verkligheten, område förskolan?
glädje-trygghet-kamratskap-nyfikenhet
Hur gör vi nu när löpande redovisning inte längre är hippt? Ludwig Stendahl Affärsutvecklare / Marknadsansvarig Norrland på EY.
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Förvaltning/avdelning/enhet Socialförvaltningen/ Barn och familjeverksamheten.
Välkomna! Till Västra Götalandsregionen. Arbetet mot en regionreform.
Min verksamhet som mentororganisation. Att vara mentororganisation Associationer till betydelsen av ”mentor” Ledare Föreläsare Hjälp-stöd-stöttning Rådgivning.
SSPMs mentorprogram inom Life Science
Coaching.
VÄLKOMNA! Lärandekonferens 2017 LEVEL UP.
Plantor måste få växa i sin egen takt, du kan inte dra i dem för att få dem att växa – då vissnar de.
Linköping Samverkan i Söderhamn.
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2017
Erfarenheter som Ensamkommande barn
Vad är motivation? Vad är motivation? Drivkraften att förändra ett beteende.
Presentationens avskrift:

Välkommen att höra av dig till Petra Lindström, Arbetet sker i samverkan mellan: Söderhamns kommun, Arbetsförmedlingen och delar av näringslivet i Söderhamn. Vi i arbetsgruppen är: Malin Åhman, konsult, processledare Petra Lindström, Mats Frelin, Eva Tjernström, Gunnar Olsson, Söderhamns kommun Helena Thorstensson, Processprodukter, Anders Thörnqvist, Magoo, Anders Eklund, Ljusnan Ivar Renngård Arbetsförmedlingen

En relation för ömsesidig utveckling

 Som en del av Söderhamns kommuns arbete med arbetslösa ungdomar 16 – 25 år finns möjligheten att  för dig som mentor få insikt i vardagen för unga i Söderhamn!  För dig som arbetssökande få en vuxen vän som delar med sig av sitt kontaktnät och sina erfarenheter  Målet är att få fler arbetslösa ungdomar i rörelse, antingen i arbete, utbildning eller annat.  Adepten har en drivkraft och vilja att utvecklas som person.  Som mentor är du en fristående vuxenkontakt utanför familjen eller myndigheter, en klok vuxen vän.  Tillsammans bygger ni en relation som bygger på ömsesidigt förtroende, ärlighet och öppenhet, där båda har möjlighet att lära till och av varandra.

MENTOR!  Genom mentorskapet kan du med din livserfarenhet hjälpa till att stärka en ung Söderhamnare, visa vägen att våga tro på den egna förmågan, öka självinsikten och nå ökad tillit och respekt för sig själv.  Som mentor är du också värdefull utifrån ditt nätverk och dina erfarenheter på arbetsmarknaden och kan ge tips, råd och inspiration.  Du tar inte på dig ett ansvar för din adept mer än som klok vän. Målet är att hitta relationer som motiverar och inspirerar, resten måste adepten klara på egen hand. Du lyssnar och uppmuntrar. Du kan påverka!  Relationen ger dig möjlighet att reflektera utanför vardagen, ställer dig inför nya situationer och nya frågeställningar.  Vi förväntar oss att du som mentor under ett års tid kan ha minst 10 träffar med din adept, där adeptens behov är ledande för träffarna. ADEPT!  Du tar initiativen och har drivkraft och vilja att utvecklas som person  Som adept har du möjlighet att ta del av mentorns kunskaper och erfarenheter  Du får tillgång till ett nätverk av kontakter som du kan använda i ditt framtida yrkesliv  Som adept får du ökad självinsikt vilket ger  Självtillit och självrespekt  större nätverk  Som adept får du en fristående vuxenkontakt utanför familjen eller myndigheter, en klok vuxen vän.  Tillsammans bygger ni en relation som bygger på ömsesidigt förtroende, ärlighet och öppenhet, där båda har möjlighet att lära till och av varandra.  Relationen ger dig möjlighet att se vardagen på nya sätt, ställer dig inför nya situationer och nya frågeställningar.  Vi förväntar oss att du som adept är beredd att under ett års tid boka minst 10 träffar med din mentor där dina behov är ledande för träffarna.