Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Tänk på vad du säger innan du uttalar orden!!!
Elsa Beskow.
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Äventyr i sjumilaskogen
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Författare Josefin Berntsson År 2013
Samtala om böcker.
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Ett fel på kvinnor.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
En Modern Saga Grodkonungen.
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Hans och Greta.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Pronomen.
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
C ognitive A ffective T raining Peter 12 år. En Sommarsöndag •Den här helgen är jag på Strandbo. I går berättade de vuxna att vi ska åka till stranden.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
= att visa istället för att berätta
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Sångpåsar.
Avslutning Lärare förädlar Sveriges viktigaste naturprodukt!
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Barnens sagor.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Varje dag försvinner flera personer…
En vacker tjej bjuder hem en ung man för lite “mys”
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Musik: Nightengale Serenade
Lär av detta ……. VARNING FARA Kör försiktigt !.
Jag vill känna mig som en kvinna En modern saga. På en flygresa över atlanten kommer planet in i en riktig storm. Turbulensen är hemsk och det blir ännu.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Marcus berättar lite om sig själv
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
En kvinna kommer in på en bilverkstad och frågar efter lock 710.
Små lätta moln ser jag på din himmel, din himmel som är blå.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Så firade vi födelsedagar förr.
Elevenkät Volgsjö skola År Höstterminen 2008.
SIM TEAM.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Den magiska dörren.
DU GAMLA, DU FRIA Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord, du tysta , du glädjerika sköna! Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord, din sol, din himmel, dina.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Den magiska dörren.
Att Skapa Serier.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Presentationens avskrift:

Fem goda vänner på äventyr

De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till den glödande bollen som farmor pratat så mycket om. Hon säger att man blir lycklig i hela kroppen av den”. Vilket äventyr, tyckte alla!

Myggan flög först och visade vägen. Vännerna följde efter i en lång rad. Kommer du ihåg hur många vännerna var?

Just det, 1, 2, 3, 4,

Plötsligt kom en storm insvepande och den sista vännen i raden blåste iväg! Myggan, tuppen, flugan och fjärilen märkte inte att nyckelpigan försvunnit! Hur många vänner fanns nu kvar tror du?

Just det, 1, 2, 3,

Stormen kom rytande igen! Den sista vännen i raden blåste iväg. Ingen av de andra märkte att fjärilen försvunnit! Hur många vänner fanns nu kvar tror du?

Just det, 1, 2,

Återigen kom stormen tillbaka och överraskade vännerna. Den sista vännen i raden blåste iväg. Ingen av de andra märkte att flugan försvunnit! Hur många vänner fanns nu kvar tror du?

Just det, 1,

Stormen kom återigen tillbaka och var nu starkare än tidigare. Den sista vännen i raden blåste iväg utan att någon märkte det! Hur många vänner fanns nu kvar tror du?

Just det Myggan märkte inte att hennes vänner försvunnit, förrän… …hon var framme vid den glödande bollen! Men myggan kände inte den där lyckan i hela kroppen utan fick i stället ont i magen. ”Jag måste hitta mina vänner igen”, tänkte myggan och flög tillbaka samma väg som den kommit.

Myggan letade ovanför det höga berget och under de små flugsvamparna, men ingen av vännerna tycktes finnas där.

Men där på det gulröda äpplet satt tuppen och vilade! ”Kom tuppen så letar vi efter dom andra!”, ropade myggan glatt. Hur många var vännerna nu tror du?

Just det, 1,

I granen satt flugan! ”Kom flugan så letar vi efter dom andra”, ropade vännerna. Hur många var vännerna nu tror du?

Just det, 1, 2,

De letade bland höstlöven som fallit till marken. Jippie! Där bredvid det gula lövet låg fjärilen och vilade. ”Kom så letar vi efter nyckelpigan”, ropade vännerna ivrigt. Hur många var vännerna nu tror du?

Just det, 1, 2, 3,

Framför molnen irrade nyckelpigan omkring. ”Hallå!”, ropade de glada vännerna! ”Kom så flyger vi hem!”. Hur många vänner var nu samlade tror du?

Just det, 1, 2, 3, 4, Men titta…

…den glödande bollen! ”Åh, vilken vacker boll! Jag känner mig alldeles varm i hela kroppen”, sa myggan. ”Jag också”, svarade den ena vännen efter den andra. Vilket äventyr det blev denna dag!

Länkar – läs mer • •

Källor •Multimediabyrån •ClipArt