FSO dagar 2019.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

Material för projektarbetet
Kompetensinventering
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Skapa ett video-CV på YouTube
Vad är Envi-Card? - Ett effektivt intranetverktyg som underlättar
Om studentwebben Mitt Lnu – Bakgrund
Scouttåget i Malmö, 6 april 2013 Pontus Vinderos
Hur går det till att rapportera in betyg idag?
Ydreskolan och Hestraskolan
Ipad och IT som digitala verktyg i undervisningen
Pilotskolan Strömslund •Vi vill få ett ökat föräldraengagemang! –Genom att ge en beskrivning av styrelsens arbete samt klassombudens roll –För att få ett.
Gemensam webbinformation inom området psykisk ohälsa
Tillsammans gör vi studier möjligt
En schweizerkniv i Järfälla kommun
Skolwebb 2.0 för vårdnadshavare
E-Smart våren 2008 Välkomna!. PROGRAM e-utvecklarna inleder Jan Hylén –om lärresurser och trender Paus Samling i seminariegrupp.
Lokal Pedagogisk Planering
Skolwebb 2.0 för vårdnadshavare
Ewa Lidén Kassel Projekt No Introduktion 2009 Verktygen 4 och 5 Kompetens- check (entreprenör) (förare)
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Hjärntorgets beroenden av andra system
Välkommen till! Varför QualisTorget – vad kan QualisTorget göra för Er skola? QualisTorget beskriver denna webbtjänsts funktion på ett bra sätt, eftersom.
”Skolarea”/”skolportal” kommunikation mellan hem och skola
- Administration. IdrottOnline administration nyheter -09 Integration med Tävlingsadministrativa system för Skidor, Friidrott, Orientering. - sept. Förbättringar.
Varför UNIKUM? Genom att arbeta med IUP via Internet och verktyget Unikum vill vi uppnå flera saker: Ökad delaktighet i planeringen från föräldrar och.
Samarbetsytor i Aurora
Erfarenheter från Lerums kommun Johan Nyström / Stefan Vikberg.
Planering Tydliggöra Strukturera Kommunicera Utvärdera Bedömning Kartlägga Värdera Synliggöra Återkoppla Utvärdera.
Rektor/förskolechefens roll i införandet av ny läroplan
Möte referensgrupp 29 maj. Lägesrapport - grundläggande anpassningar är gjorda - förslag att vi utgår från Valla Folkhögskola - skapa skolor.
A P R Lärmiljö Administrativ plattform: Pedagogiska verktyg
Hur går det till att rapportera in betyg idag? Varje lärare fyller i ett Excel- dokument där varje delmoment i kursen fylls i. När betyget är satt skickas.
Johan Sjödin & Anna Åhnberg Uppsala
Sv Teknisk strategi i NyA Planering Presentation på NUAK Reijo Soréus Pass 2:7.
Regional Digital Agenda för Gotland. Bakgrund och syfte En digital agenda för Sverige, november 2013 Konkretisering av EU:s mål för Europa Syftet med.
Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.
STARTA KURSEN: RESULTATNOTERINGAR Klicka på skärmen eller piltangenten för att stega dig igenom kursen Du kan göra inställningar i spelaren nedtill t.ex.
Lärmöte IT-stöd för Processer Resultatredovisning.
173 dagar kvar ….. Nummer 4 vecka
Vägledning - 7 steg för en lyckad genomförande av LIKA socialtjänst
Chef Viktig information till dig som chef gällande nya lönesystemet från september 2016.
Vägledning - 7 steg för ett lyckat genomförande av LIKA socialtjänst
Personec 17.1 Uppgradering
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
LINDESKOLANS HANDLINGSPLAN för elever i läs- och skrivsvårigheter.
Bedömning och betygsättning
Behörighetsnivåer.
Information till dig på grundskolan om
Utrullning av Nyps november.
Omställningen av hälso- och sjukvården
Skolwebb för vårdnadshavare Gärdesskolorna
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Skolwebb för vårdnadshavare
Office 365 i skolan Niklas Persson
Särskilda statsbidrag Ekonomi och administration
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Webbutbildning : Kurstillfällesbyten Katja Taavo, Karin Schelen
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Supportstuga: nya standardtexter för ds
Nya 1177.se
Nya 1177.se
Lathund-Ladok Ändringsbarhet och registervård
Föräldrainformation av familjewebben
Digitalisering av kvalitetsledning och kvalitetsuppföljning
Ljustadalens skola
Så här anmäler du dig till högskolan HT19
Mina sidor – inloggade tjänster
DIGITALA KUNSKAPSTEST
Presentationens avskrift:

FSO dagar 2019

Agenda Introduktion av SchoolSofts VD Hernán Ruiz Presentation support Nyheter under året SCB Pågående utveckling

Integration Microsoft TEAMS

Integration Google Classroom

Ny APP

Säker inloggning

Pedagogiskt stöd

Schema

Underlättat Support & Utbildning

Digital support

Årshjul

Presentation Support Har infört SchoolSoft Academy Webbutbildningar Adminsidor, Humany Riktade nyhetsbrev med informationsfilmer. Stefan/Roland

Nyheter under året SPAR (12st kör idag.) Verksamhetslogg och APPEN Schemamodulen Säker inloggning Integration TEAMS och Classroom SCB och funktionsnedsättning Roland

SchoolSoft - Integration Microsoft Teams Google Classroom Att modernisera integrationer mellan oss och de stora digitala verktygen har aldrig varit så viktigt så som det är idag. Digitalisering, är ett av Skolverkets prioriterade områden och regeringen har beslutat om en nationell strategi för just detta. Att underlätta för administratörer, pedagoger, lärare, elever och vårdnadshavare i det digitala arbetet och den digitala informationen inom skolan är alltså vår stora utmaning.

Projektets syfte och mål Vi ska underlätta för lärare och elever i deras arbete digitalt Förenkla arbetet med att skapa och hantera klassrum Projektets syfte och mål Inget mer dubbelarbete! Samla allt på ett ställe inför bedömning. Vårdnadshavare kan ta del av uppgifter och resultat i realtid via app eller webb Vi lanserar nu en ny funktion, SchoolSoft Integration Microsoft Teams och Google Classroom. Där lärare har möjligheten att tillsammans med eleverna vara ett team i ett klassrum och tillsammans uppnå och utveckla färdigheter. Med hjälp av digitala verktyg som Microsoft Teams och Google Classroom kan lärare och elever enkelt samarbeta och kommunicera, ämnes- eller klassvis på ett effektivt sätt. Därför har vi arbetat mot dessa syften och mål: Vi ska underlätta för lärare och elever i deras arbete digitalt Förenkla arbetet med att skapa och hantera klassrum Inget mer dubbelarbete! Samla allt på ett ställe inför bedömning. Vårdnadshavare kan ta del av uppgifter och resultat i realtid via app eller webb

Vad har vi gjort? Ny sida för administratörerna i SchoolSoft Funktion för att hämta in uppgifter, resultat och feedback Vad har vi gjort då? Ny sida för administratörerna i SchoolSoft En funktion för att hämta in uppgifter, resultat och feedback från Microsoft Teams och Google Classroom till SchoolSoft.

Ny länk och sida En sida för administratörerna där de på ett enkelt och smidigt sätt kan hantera de grupper som ska skapas upp som klassrum i Microsoft Teams. En administratör kan utifrån schemat få förslag på vilka grupper med tillhörande elever, ämnen och schemalagd personal som kan skapas upp som ett Team i Microsoft eller ett Classroom i Google.

SLIDE 5 Så här ser uppskapade klassrum ut i Microsoft Teams och i Google Classroom.

Funktion för att hämta in uppgifter Lärarna ska kunna planera, genomföra och resultatrapportera uppgifter som sedan kan hämtas till SchoolSoft för fortsatt bedömning.

Uppgiften finns nu i gridden under PV och Uppgifter.

Eleverna kan se sina uppgifter  och kan göra sina inlämningar via SchoolSoft. Eleven kan välja att länkas till dokumentet som ligger tillgänglig för eleven på OneDrive eller Google Drive.

Hämta in resultat och feedback Funktion för att hämta in resultat och feedback Läraren kan sätta poäng och lämna feedback som kommer att synas för eleven i Schoolsoft för att läraren ska kunna fortsätta sin bedömning. När läraren är klar med sin bedömning väljer läraren att skicka tillbaka uppgiften med ett resultat till eleven.

Eleven kan i Teams och Classroom lägga lämna in fler filer Eleven kan i Teams och Classroom lägga lämna in fler filer. Här har vi byggt en funktions där läraren kan välja vilken vill som ska skickas till Urkund, för plagieringskontroll.

SCB Rapportera funktionsnedsättningar per individ Uppdrag av SCB Tvåfaktorsinloggning Ny “Behörighet till gymnasiet” Viktigt att använda och markera behörigheter, omfattningskrav, omdöme etc i Studieplaneringen Ny rapport Statistikrapporten ligger kvar tillsvidare Anna Visa i systemet hur man gör det. Roland kommer sen in och kör Ny design

Pågående / kommande utveckling Tillgänglighetsanpassning Rensa och ta bort deltagare (Översikten över våra personuppgifter uppdateras och rutiner tydliggöras) Behörighetsintyg något förändrade Allmänna förbättringar Mobilanpassad och förbättrad ansökningsmodul Reben (ansökningsmodul) förtydliga lägga in behörigheter perioder för kurser Q3 Skyddad intyg våren seqf intyg under våren egna intyg Q3

Mobilanpassad och förbättrad ansökningsmodul