Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Information till dig på grundskolan om

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Information till dig på grundskolan om"— Presentationens avskrift:

1 Information till dig på grundskolan om
InfoMentor Hub är gränssnittet för elever och vårdnadshavare. Datum Skolans namn

2 Instruktion till presentationen
Denna presentation är en mall och därför måste anpassningar göras. Vi har markerat med [rött] där ni själva måste fylla i information. Presentationen innehåller bilder som visar funktioner i InfoMentor Hub – gränssnittet för elever och vårdnadshavare. Det är viktigt att ni endast visar de bilder som stöttar era syften, mål och tidplan. Under några av bilderna hittar du förklaringar som kan vara till hjälp vid presentationen. Tips! Dela gärna ut en FAQ om InfoMentor Hub på mötet. Denna kan ni ladda ner på Behöver ni en anpassad version? Kontakta oss på

3 Agenda Syfte Mål Tidplan Säkerhet Funktioner i InfoMentor Hub
Organisation och support

4 Syfte [Här skriver ni in syftestexten utifrån er projektplan.]

5 Mål [Här skriver ni in måltexten utifrån er projektplan.]

6 Tidplan [Här skriver ni in tidplanen. Det kan exempelvis gälla vilken information och dokumentation elever och vårdnadshavare kan hitta denna och nästa termin.]

7

8 Inloggning Ni kommer [ange tidpunkt] att få era inloggningsuppgifter till InfoMentor Hub. Inloggningsuppgifterna är personliga och ska därför hanteras med hög säkerhet. Välj ut den/de bilder som beskriver er säkerhetslösning.

9 Engångskod via SMS Du kan logga in med användarnamn och lösenord för att komma åt uppgifter såsom t ex Frånvaro, Veckoplan, Nyheter etc. För att komma åt Bedömningar samt ändra dina uppgifter, kommer du att bli ombedd att ange en säkerhetskod för att komma vidare.

10 E-legitimation Du kan logga in med användarnamn och lösenord för att komma åt uppgifter som t ex Frånvaro, Veckoplan och Nyheter. För att komma åt Bedömningar samt ändra dina uppgifter, kommer du att bli ombedd att logga in med e-legitimation för att komma vidare. Du kan även logga in med e-legitimation direkt via kommunens hemsida.

11

12 Logga in på www.infomentor.se
InfoMentor är en webbaserad lärplattform som du kan logga in på oavsett om du använder mobil, surfplatta eller dator.

13 Tips! Bokmärk denna sida
På datorn: Lägg upp sidan som ett bokmärke. Från surfplatta eller mobil: lägg sidan på hemskärmen.

14 Tips till dig som loggar in via mobil/läsplatta
Lägg till på hemskärmen när du har loggat in så får du en ikon. Öppna din webbläsare (Safari på iPhone/iPad och Google Chrome på Android) och skriv in adressen hub.infomentor.se Logga in. 3a. Om du har en iPhone eller iPad Tryck på den lilla rutan med en pil i, längst ner i mitten på skärmen. Välj ”Lägg till på hemskärmen”. 3b. Om du har en Android Tryck på de tre prickarna uppe till höger i webbläsarens meny. Välj ”Lägg till på startskärmen”.

15 Logga in med PIN-kod [Ta bort denna sida om din skola inte valt att använda PIN-kod för inloggning] Det finns möjlighet att logga in med en fyrsiffrig PIN-kod istället för att ange användarnamn och lösenord. Du styr själv i vilka webbläsare PIN-koden ska användas. För att ändra PIN-kod inne i InfoMentor klickar du på pilen bredvid ditt namn och väljer ”Ändra PIN-kods inställningar”. Tänk på detta! Om du rensar cookies i webbläsaren, försvinner PIN-koden och du får aktivera det för webbläsaren på nytt. Du behöver då logga in med användarnamn och lösenord. Det fungerar inte att ha 2 användare med PIN-kod på samma webbläsare. PIN-kodsfunktionen är tänkt för personligt bruk på mobila enheter till exempel mobiltelefon eller iPad. Är ni två (2) användare som väljer att använda PIN-kod på samma enhet/webbläsare så kommer ni att radera varandras PIN-kods inställningar varje gång ni loggar in.

16 Startsidan i InfoMentor Hub

17 Om du har fler barn … Här väljer du vilket barn du vill se. Du har självklart bara åtkomst till ditt/dina egna barn. Har du barn på förskolan som är anslutna till InfoMentor kan du även se förskolans dokumentation på samma inloggning.

18 Information om vårdnadshavare
Här kan du se de uppgifter skolan har om dig.

19 Sekretessinställningar
Här kan du ställa in vilka uppgifter du vill ska visas för andra elever och vårdnadshavare i klassen via klasslistan.

20 Boka utvecklingssamtal
Klicka på boxen för att boka utvecklingssamtal. Denna box syns enbart för vårdnadshavare när det finns tider att boka.

21 Boka utvecklingssamtal
Här ser ni alla tider som finns tillgängliga att boka. Välj tid.

22 Boka utvecklingssamtal
Boxen visas enbart när läraren har lagt upp tider att boka. Boxen visas enbart för vårdnadshavare. Elever kan inte själva boka utvecklingssamtal. Om du som vårdnadshavare inte kan se denna box trots att ditt barn finns med i klassen/grupper som utvecklingssamtal har registrerats för, kan det hända att du råkar vara inloggad med ditt barns konto.

23 Veckoplan Klicka på boxen för att se veckoplanen.

24 Veckoplan Klicka på t ex på hela veckan för att få en överblick över veckans aktiviteter.

25 Schema Klicka på boxen för att ta del av barnets schema.

26 Schema

27 Frånvaro Klicka på boxen för att se eller anmäla frånvaro för ditt barn.

28 Anmäl frånvaro för ditt barn
Klicka på rapportera frånvaro. Informera vilka rutiner som gäller på er skola. Ska all anmälan göras via InfoMentor? Vilken tid gäller för frånvaroanmälan?

29 Frånvaro summering Här kan vårdnadshavare se historik över all frånvaro.

30 Klasslista Klicka på boxen för att se klasslistan.

31 Klasslista Här kan du se kontaktuppgifter till eleverna i klassen.

32 Personal Här kan du se personaluppgifter.

33 Skicka e-post till personal
Här kan du skicka e-post till personalen.

34 Uppgifter Klicka på boxen för att komma till uppgifter.

35 Uppgifter Här kan du se de uppgifter läraren har delat ut till eleven.

36 Nyheter Klicka på boxen för att ta del av nyheter.

37 Nyheter Vilken typ av information lägger skolan ut här? När uppdateras informationen?

38 eTest – endast tillgänglig för elev
Denna box finns endast tillgänglig för elever.

39 eTest – endast tillgänglig för elev

40 Bedömningar I boxen bedömningar kan du se samtliga bedömningar för ditt barn.

41 Bedömningar Här kan ni ta del av alla bedömningar som är gjorda för ert barn.

42 Kunskapsrum Klicka på boxen för att komma till Kunskapsrum.

43 Kunskapsrum Kunskapsrum är vår planering. Det kan vara en planering för enskild ämne eller för ett temaområde. Här knyter vi samman planering för bedömning. Hur kommer er skola att använda kunskapsrummet?

44 Kunskapsrum – PP Här kan ni ta del av den pedagogiska planeringen. Vilka delar i läroplanen är det vi behandlar i detta kunskapsrum? Vilket är syftet? Vilka kunskapskrav ska eleverna nå? Vilket centralt  innehåll kommer att behandlas? Begrepp som kanske måste förtydligas på mötet.

45 Kunskapsrum – kunskapskrav inkl HEJA
Kunskapskraven är inte helt enkla att förstå. InfoMentor har därför valt att skriva dessa på lite enklare svenska. Detta benämns som HEJA. Kunskapskraven finns i samtliga ämnen och på E,C och A nivå i år 6-9.

46 Portfolio Klicka på boxen för att se portfolion.

47 Portfolio

48 Kalender Klicka på boxen för att se kalendern.

49 Kalender Vilken typ av information lägger skolan ut här? När uppdateras informationen?

50 Blogg Klicka på boxen för att komma till bloggen.

51 Blogg Här kan både elever och lärare göra inlägg.

52 Familjewebben Familjewebben är på väg att slussas ut. Det finns ett fåtal funktioner kvar i denna box som ni kan behöva ta del av.

53 Här ser du omdömesblanketten
Annat Utedag. Tag med dig varma kläder och en liten matsäck. Svenska Var beredd på att presentera din bok muntligt. Musik Lyssna igenom låtlistan. Ge förslag på vilken låt du vill sjunga. Omdömesblanketten hittar du under rubriken Skriftligt omdöme i högermenyn.

54 IUP/Planering Om det finns en Individuell utvecklingsplan hittar du den under "Utveckling och lärande” i västermenyn.

55 Åtgärdsprogram Om det finns ett åtgärdsprogram finner ni den under "Utveckling och lärande” i västermenyn.

56

57 Organisation och support
[Här är det viktigt att ni tydliggör hur organisationen för support ska fungera för elever och vårdnadshavare.] [Ange vem som ska kontaktas och under vilka tider.] [Glöm inte att ange kontaktuppgifter.] Vilken support får vårdnadshavarna av er gällande lärplattformen? Vem ska de kontakta? Hur? Mail? Telefon? När kan de förväntas få svar?

58 Utvärdering [Är det så att ni planerar in en utvärdering efter en eller två terminer av InfoMentor Hub är det bra om ni redan nu informerar om detta samt berättar vilket tillvägagångssätt ni tänker använda.] Förbered vårdnadshavarna och eleverna redan nu om ni har ambitionen att genomföra en utvärdering.

59 Idag får du med dig FAQ InfoMentor Hub för grundskolan (vanliga frågor och svar). [Ladda ner pdf på Inloggningsuppgifter [?]

60


Ladda ner ppt "Information till dig på grundskolan om"

Liknande presentationer


Google-annonser