Beslut vid SKL:s kongress 2015

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Informationsstöd om e-legitimering och e-underskrifter För myndigheter, kommuner och landsting som behöver nya avtal om e-legitimering och e-underskrifter.
Advertisements

PIACS Projektet Partnerskap för integration och arbetsmarknad genom det civila samhället/social ekonomi (Formellt de två projekten Partnerskapet för ett.
Preliminär Verksamhetsplan 2016 Fysioterapeuterna Västerbotten.
Byte till AKAP-KL från KAP-KL Arbetstagarorganisationernas roll Det material som omnämns i presentationen finns på OFRs hemsida,
Verksamhet för asylsökande – nytt särskilt regeringsuppdrag till studieförbunden Helene Lindgren, handläggare Uppsala 5/
Våldsbejakande extremism - en beskrivning av Nacka kommuns strategi Jan Landström Säkerhetssamordnare i Nacka kommun Jan Landström.
Tillsammans för en smartare @asazetterberg.
Ylva Löwenborg Regionchef Sensus studieförbund Norra Norrland Viceordförande SEÖN Viceordförande Bildningsförbundet Norrbotten.
Gissa rebus. Ideella föreningar NÄTVERK Vissa ekonomiska föreningar Övriga aktiebolag Övriga stiftelser och fonder Bostadsrättsföreningar och kooperativ.
Nyutveckling Stöd och behandling 2016 Samverkan mellan SKL, Inera och 1177.
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa Sektionen för vård och socialtjänst1 Överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner.
Tillsammans för en smartare välfärd
Två olika avtal Saco- S OFR Oorganiserade följer största avtalsgruppen
Kommande moment Idag: Gruppövning 1 Historiesyn
Psykisk hälsa Specialist Primärvård
Ditt val: Starta ett projekt
Trygg i Kungälv och Ale Långsiktig samverkan mellan kommun och polis
Nystart för nollvisionen
enklare verksamhetsutveckling och samverkan för en smartare välfärd
Agenda 2030 för hållbar utveckling
En kort presentation av Tillväxtverket
AKTIVITETER RESULTAT EFFEKTER HÅLLBARHETS MÅL
Analysseminarium – ÖK februari
eHälsomyndigheten om planerna för Säker Åtkomst och Sambi
På jakt efter en smartare välfärd
Tidiga dialoger kan öka bostadsbyggandet
Vägledande principer för socialtjänsten
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
IFK MARIEFRED VERKSAMHETSIDÉ VERKSAMHETSOMRÅDEN VÄRDEGRUND VISION MÅL
Intresseorganisation
mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin
Samverkan hälsingland
Ramavtalet i korthet Stationstankning 2017
Uppdrag och rollbeskrivning
GRÖN INFRASTUKTUR – nu och framåt
Metod för utvecklings-arbete
Kommunikationsstrategi för staden Så berättar vi om stadens arbete
Ny vision VARFÖR HAR VI EN VISION?
Strategi för hälsa ”Strategi för hälsa innebär att Sveriges viktiga välfärdsverksamheter; skola, socialtjänst, vård- och omsorg, hälso- och sjukvård ska.
Pär Vikström Utredare Folkhälsomyndigheten 22 september 2016
En samling idéer om hur ett bra samhälle bör styras
2. genomföra systematiska undersökningar i kemi, och
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Vårdförbundet Verksamhetsplan
22 regionala VO-College 91 lokala VO-College 218 kommuner 19 regioner och landsting 90 privata verksamheter 140 gymnasieskolor 181 gymnasiala vuxenutbildningar.
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Systematiskt kvalitetsarbete
Funktionsrätt Sörmland
Nästa steg regionkalmar.se.
Så får vi praktisk nytta av nya ISO 50001
Slutrapportering – Myndighetsgemensam brukarsamverkan
Digital delaktighet En fråga om demokrati
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
Påverka i förbundet Motionsskola
LANDSKAPSPERSPEKTIVET - en väg till ökad hållbarhet
Medlemssamråd O Nyckeltal från Centrum
På gång på Skolverket och i aktuella utredningar
Hållbar utveckling måste vara
Quiz Testet ger dig snabb känsla för hur mycket eller lite du vet om barnets rättigheter. Gör testet tillsammans med dina medarbetare. De rätta svaren.
Civilsamhällets betydelse i Sverige och övriga Skandinavien
Systematiskt förbättringsverktyg för samverkan
Idéburet offentligt partnerskap (IOP)
Stärkta bibliotek: stöd till utveckling av folkbibliotek
Information om lagförslag: medicinsk bedömning inom 3 dagar
Bakgrund Sedan 2018 har staden ett program för en jämlik stad som sträcker sig fram till Programmet har en bred politisk förankring.
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Funktionshinderspolitik i Göteborgsregionen 7 mars 2019 Linnéa Björk och Erik Lindqvist Länsstyrelsen Västra Götalands län.
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Uppgifter inför samskapande dialog
Presentationens avskrift:

Beslut vid SKL:s kongress 2015 SKL:s kongress beslutade med anledning av motion ”Utveckla formerna för samverkan mellan kommunerna och civilsamhällets ideella och idéburna organisationer – om idéburet-offentligt partnerskap (IOP)” att uttala sitt stöd för styrelsens linje att kvinnojourernas verksamhet ute i kommunerna ska undantas från upphandling att uttala sitt stöd till de kommuner/landsting/regioner som arbetar med att utveckla relationerna med civilsamhällets ideella och idéburna organisationer på annat sätt än genom upphandling samt att uppdra till styrelsen att inleda ett systematiskt arbete med att utveckla modeller för långsiktigt hållbara relationer mellan kommuner/landsting/regioner och civilsamhällets ideella och idéburna organisationer utifrån att dessa utgör en tredje sektor vid sidan om den kommunala organisationen och aktörerna på olika marknader.

Civilsamhället som utvecklingskraft, demokratiaktör och samverkanspartner (SKL:s nya positionspapper, I) Tillsammans med förbundets medlemmar utvecklar SKL formerna för samarbete och partnerskapslösningar mellan kommunerna, landsting och regioner och civilsamhällets ideella och idéburna organisationer där Idéburet-Offentligt Partnerskap (IOP) utgör ett exempel på en sådan modell. En förutsättning är att överenskommelser om partnerskap inte utformas som en beställning från det offentliga, eftersom det då i efterhand kan riskera betraktas som en oren upphandling. Vidare stärks partnerskapssamarbetet om det föregås av dialog mellan civilsamhälle och offentliga parter.

Civilsamhället som utvecklingskraft, demokratiaktör och samverkanspartner (SKL:s nya positionspapper, II) Därför anser SKL att: • Staten bör möjliggöra för kommuner och landsting/regioner att utveckla fler samarbetsmodeller med civilsamhällets ideella och idéburna organisationer på annat sätt än genom upphandling • Staten bör, genom relevanta myndigheter uppmuntra och underlätta tillkomsten av överenskommelser om partnerskapssamverkan som t.ex. Idéburet-Offentligt Partnerskap (IOP). • Staten bör tillse att relevanta myndigheter utvecklar en praxis att ingå i partnerskapssamverkan som t.ex. Idéburet-Offentligt Partnerskap (IOP) tillsammans med kommuner/landsting/regioner och det civila samhällets organisationer.