Stormen Alfrida.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Gissur Pétursson forstjóri Vinnumálastofnunar Myndigheters service för arbetslösa i Norden Jubilæumskonferens maj ÅR AV GRÄNSLÖS NORDISK.
Advertisements

+ SamSoc Samordning för socialt företagande Program  Presentation  Förstudien  Om sociala företag  Vad visar forskningen? Förstudien som stärker sociala.
Stöd för energikartläggning Ekonomiskt stöd till små och medelstora företag för att genomföra en energikartläggning. Få koll på energin i företaget!
KUNDSERVICE PÅ FÖRETAGENS VILLKOR Annette Lahti. KUNDSERVICE ÄR EN KOSTNADSPOST I BUDGETEN, VI MÅSTE SPARA! Vill man ha en kortsiktig eller långsiktig.
Avsluta Linnéuniversitetet, Växjö Inriktning Masterprogram i skog och träteknik, 120 hp Kort presentation Ges både som campus- och distansutbildning. Undervisningen.
Tussitaikurit video ja kuva KESKEN. VÄLKOMMEN TILL SKOLORNAS SKATTEDAG 2014 Skatteförvaltningen VÄLKOMMEN TILL SKOLORNAS SKATTEDAG.
”Nya” LRF Försäkring Säkert Bondförnufts fortbildningsdagar februari 2014.
VÄLKOMNA!. Åsa Lindh vd Trygghetsstiftelsen En sammanhållen omställningskedja.
Hållbar upphandling för en hållbar utveckling. Vårt uppdrag Landsting och regioner bedriver sina verksamheter så att de främjar en hållbar utveckling.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
1. Var 3:e svensk får cancer under sin livstid men alla drabbas.
SU:s åtgärdsplan Tom september 2015 Intäkter+620 mnkr6,2% Personal inkl. bemanning+349 mnkr5,6% Läkemedel+175 mnkr 16% Material, varor tjänster+141 mnkr9,8%
Mål och syfte Målet med utbildningsdagen är att ge grund- läggande information om samarbete mellan miljökontor och räddningstjänst. Syftet med utbildningsdagen.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Socialt Entreprenörskap Tillväxtverkets roll och uppdrag
Folkhälsa - Minskad psykisk ohälsa bland unga kvinnor år
Fossilbränslefritt Kronoberg
Stina Olofsson, Jordbruksverket
Mellanhänder: Rätt eller fel? SOI 2017 Ann Fryksdahl, Konkurrensverket
Stockholm Archipelago samverkan Tina Larsson, projektledare
… … … … … … … … … 5. VIKTIGA UPPGIFTER PARTNER KUNDGRUPP VÄRDELÖFTE
Naturresurser i Sverige
Viktoria Hagelstedt, verksamhetsutvecklare CSN
En kort presentation av Tillväxtverket
Läs igenom anteckningsfältet till varje bild
Analysseminarium – ÖK februari

Nyckeltal för socialtjänst
Information för it-handledare i pensionärsföreningar
eHälsomyndigheten om planerna för Säker Åtkomst och Sambi
Filmanalys.
Arbetsformer XX vattenråd.
Krafttag för bättre vatten
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Utvärdering av samordningsförbunden
Digital signering av hälso- och sjukvårdsåtgärder
Handelshögskolan vid ÅA Utbildningslinjen för ekonomi
Med kundval HAR nackaborna makten över sin service.
LIFE IP Rich Waters
• • SKAPAD AV
Centrum för samhällsorientering i Stockholms län
1177 Vårdguiden på telefon - hörnstenar
UF Ett år som företagare Företagsamhet och arbetslivsfärdigheter i praktik Timme 4. och 5. – Affärsidé, personal och rådgivare.
Så enkelt som möjligt för så många som möjligt.
Goda livsvillkor, livslångt lärande & välutvecklad ideell sektor.
Systematisk uppföljning
Ditt kompletta kontorsvaruhus
Tillvarata jobb-potential inom de gröna näringarna
Kommunikation för er ToD-miljö Hur du skapar: intresse, kontakt och affärer för din T&D 1.
Social resursförvaltning
Diagnos och delaktighet
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Regeringen Så styrs Sverige!.
Var 3:e svensk får cancer under sin livstid
Stormen Alfrida Så agerar Mellanskog
AB Ekonomisk förening Näringsverksamhet Risker Medlems nytta
Vi får skogen och Sverige att växa Inte som andra skogsbolag
Ersättningskollen.
Samordnad hantering Inledande utgångspunkter
Vi finns i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik
Kulturskolornas strategidokument
Välkommen Inledning av Hushållningssällskapet och Hela Sverige ska Leva Skaraborg Länsstyrelsen Microfonden Väst Paus Leader – Vättaksgårdens ekonomiska.
Nämndernas/styrelsernas utvärdering av arbetet med budget 2005
För dig – Skatteförvaltningens webbtjänster
- LISTAR DE STÖRSTA LEDARSKAPSUTMANINGARNA 2019
Workshop 1: våra förutsättningar lokalt
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Friskis&Svettis Friskis&Svettis är dess människor.
AMF Tjänstepension med Traditionell förvaltning
HjärtLung Forskning Patientvald forskning för ett längre liv och en bättre vardag Riksförbundet HjärtLung samlar in medel och delar ut pengar till forskningsprojekt.
Presentationens avskrift:

Stormen Alfrida

Om Skogssällskapet Allmännyttig stiftelse, en av Sveriges största privata finansiärer av skoglig forskning Fristående aktör i skogsbranschen Målanpassad Skogsförvaltning Hjälper skogsägare utveckla och förvalta skogsfastigheter 25 kontor i hela landet Kontoren i Uppsala och Stockholm som sköter skog åt markägare i Norrtälje-området Jag heter Henrik Möllerberg och är regionchef i östra Svealand. Med mig här är också Alexander Karlsson som är skogsförvaltare i Norrtälje och Ola Larsson som är skogsförvaltare i Uppsala. Jag ska först kort presentera skogssällskapet sedan kommer Alexander gå in på hur vi arbetar med uppröjningsarbetet efter Alfrida. Skogssällskapet är en allmännyttigstiftelse som bildades 1912, sedan dess har vi verkat för en hållbar utveckling av skog och mark. Skogssällskapet har alltså inga aktieägare som ska få avkastning från våran verksamhet. Utan vinsten delas ut till forskning och kunskapsutveckling. Vi är en av Sveriges största privata finansiär av skoglig forskning. I fjol delade skogssällskapet ut 15 miljoner till 23 st. olika projekt, bl.a. Upplandsstiftelsen, SLU och Skogforsk. Skogssällskapet har inga ägarintressen i massaindustri eller sågverk, utan vi är fristående part i virkesmarknaden. Industrins behov ska alltså inte styra de råd vi ger till våra kunder. Våran huvudtjänst är målanpassad skogsförvaltning där arbetar vi tillsammans med kunden för att genomföra kundens målsättning med sitt skogsägnade. I den tjänsten erbjuder vi en helhetslösning med allt från skogligrådgivning och skogsskötseln ute i skogen, upplåtelsehantering, , budget, bokföring till deklarationer. Vi arbetar med alla typer av skogsägare från små och stora privata skogsägare till Offentliga skogsägare som tex. Norrtäljekommun. Vi arbetar för en långsiktig relation med virkesköpare och markägare. Vi är ett nationellt företag och vi finns från Skåne i söder till Västerbotten i norr och vi har totalt 25 st. kontor. Varav i det här området så har vi kontor i Uppsala och Stockholm som jobbar mot våra kunder i Norrtäljeområdet.

Inventering och avverkningsplanering Kontakt med alla kunder Inventering från marken, via drönare och helikopter Avverknings- och ruttplanering Erfarenhet från stormar i hela landet Alla våra kunder kommer att få hjälp Ruttplanering: Viktigt att använda resurserna så effektivt som möjligt. Det tjänar alla på. Lägga upp så effektiv rutt som möjligt, så flyttiden minimeras. Utgår från virkesvärdet – hur mycket volym som ligger samlad, vilken typ av skog det är (timmer, massaved). En annan viktig faktor är hur mycket människor som rör sig i skogen – om det finns risk för träd som ramlar i tätortsnära områden osv. Norrtäljekommun – Röjer elljusspår och felavhjälpande åtgärder. Planeringshjälp från Medelpad med erfarenhet från senaste stormen.

Henrik Möllerberg Alexander Karlsson Ola Larsson Sven-Olof Eliasson Regionchef östra Svealand 090-77 47 34 henrik.mollerberg@skogssallskapet.se Skogsförvaltare Norrtälje 018-50 20 14 alexander.karlsson@skogssallskapet.se Ola Larsson Sven-Olof Eliasson Skogsförvaltare Uppsala 018-50 42 33 ola.larsson@skogssallskapet.se Skogsförvaltare Norrtälje/norra Stockholm 0176-55499 sven-olof.eliasson@skogssallskapet.se