CV 1.0 – vad är det och hur tusan gör man?.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
En kortguide till arbetsmarknaden
Advertisements

KRONOLOGISKT CV TEMATISKT CV FUNKTIONELLT CV
Anneli och Christians Datorskola
Personligt brev – din egen form av marknadsföring!
Publicera användbar information Erik Geijer tydligare.se Internetdagarna
Praktisk arbetslivsorientering
Meritportfölj målet - CV och presentation
Att skriva en artikel.
Webbanmälan till högskolestudier vt 2015
…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Hjärta eller hjärna? Susanne Håkansson Karriärvägledare
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
Att skriva CV och personligt brev
Ordlista.
Instruktioner BF12A – BF12B
Modul 5 Att söka arbete.
Praktisk arbetslivsorientering
Personligt Brev ”Berätta om dig själv!”.
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Uppdaterad januari 2015 Webbanmälan till högskolestudier ht 2015 Material för studie- och yrkesvägledare.
Anställningsintervjun
Hur du säljer in dig själv och dina kunskaper!
Vad har du för förväntningar på denna kurs?
Skriftlig och grafisk kommunikation – Gör ditt CV
CV & ANSÖKNINGSBREV Per Arvidsson Lina Landström KARRIÄRCENTRUM
Snabbkurs: Meritförteckning och ansökan
Tolka en platsannons Driven Lyssnande Stresstålig Social kompetens
Personligt brev - En uppföljning på ditt CV
om företaget där du gör din praktik!
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Vem är jag, Vem är du?.
Annonsanalysen.
Personligt brev.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
STUDIETEKNIK.
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Namn på presentationen Riktigt rolig PowerPoint > Fokusera på ett intressant ämne per sida > Skriv brödtexten kort, koncist och i 24 punkter.
Hur man skriver CV. Nya ord Färdighet – gebėjimas Kontaktuppgifter – asmens duomenys Erfarenhet – patirtis Meriter – nuopelnas Övrigt – kita Kunskaper.
Diskutera anställningsintervju. De här frågorna får man ofta på en anställningsintervju. Hur svarar man? Har du lätt för att lära dig nya saker? Varför.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
R EDOVISNINGS AFFISCH V ETENSKAPLIG POSTER. A FFISCHEN Affischen är en sammanfattning av en kurs eller projekt för att väcka intresse och ge en snabb.
SKRIVA TEXTER Vad är uppgiften? Berätta om det inte något annat! Skriv mycket! Bättre med lång text och fel än lite och rätt. Några exempel på bisatser.
Webbanmälan till högskolestudier HT 2017
4 processer att behärska:
Webbanmälan till högskolestudier HT 2016
(använd bildspelsläge) Så här fyller du i omdömesformuläret
anställningsintervju
Så här anmäler du dig till högskolan VT18
Studie- och yrkesvägledning
Och vecka BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
Att skriva en resonerande text
För cirka 1,5 år sedan fick David Polfelt, Vd för Massive Entertainment en idé. Eller rättare sagt han fick nog. Nog av att PRATA om att göra något åt.
STUDIETEKNIK.
(använd bildspelsläge) Så här fyller du i omdömesformuläret
PRAO vecka 48 (27 november- 1 december)
Att skriva CV och ansökningsbrev Intervju – hur kan det gå till?
Studie- och yrkesvägledning
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Så här anmäler du dig till högskolan HT18
Så här anmäler du dig till högskolan VT19
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Matchning av min kompetens - CV och brev
Din företags-broschyr
Vilka vi är Northwind Traders
Berätta kort vem du är och varför du är på besök idag?
Slutsats Berätta alltid huvudbudskapet först, studiens slutsats
Så här anmäler du dig till högskolan HT19
Presentationens avskrift:

CV 1.0 – vad är det och hur tusan gör man?

Curriculum Vitae - är latin och betyder (fritt översatt) ”beskrivning av livet” - är en skriftlig sammanställning av dina kunskaper, erfarenheter och färdigheter - CV ♥ personligt brev (det ena kommer alltid med det andra) - det finns två olika varianter - CV/meritförteckning - vägen till ett schysst jobb börjar alltid med ett CV

Och innehållet……? - kontaktinformation; namn, adress, telefonnummer, e-post, (personnummer) - arbetslivserfarenhet; tidsperiod, yrkesroll, företag – beskriv dina arbetsuppgifter kortfattat - utbildning/kurser; tidsperiod, skola/universitet, utbildning/kurs, ort – beskriv innehållet i utbildningen kortfattat - dator/IT-kompetens, språk, övriga meriter, personligt, referenser Kontakt: ej oseriösa e-postadresser Utbildning: all utbildning Arbetslivserfarenhet: kronologisk ordning, mån – år Dator: all kompetens - mål, sammanfattning – om man vill - två sätt att skriva på - kronologiskt/funktionellt

Tänk på att… Stava rätt, stava rätt, stava rätt Var kortfattad (ett CV ska max vara 2 A4 sidor) och stringent Har du inte så mycket arbetslivserfarenhet – lyft fram dina starka sidor och förmågor! Och ja….dem finns där. Be någon korrekturläsa – det är lätt att ”bli blind” Anpassa ditt CV efter tjänsten du söker ”Trailer” – varför ska arbetsgivaren anställa just mig? Kontrollera att informationen i ditt CV stämmer! Hitta inte på! Se till att kontaktinformationen i ditt CV är uppdaterad – använd inte oseriösa mailadresser med konstiga namn. Om du skriver ut referenser i ditt CV – glöm inte att förvarna dina referenser att en arbetsgivare kan ringa! Titta på olika CV:n och välj vilken typ/stil som passar dig – det finns inga ”rätt” eller ”fel” – sök på nätet! Om du väljer att ha en bild i ditt CV – välj bild med omsorg!

Personligt brev Hej! Jag heter Jessica Olsen Nordström och jag är 35 år! Eftersom choklad är mitt liv vill jag med detta brev ansöka om tjänsten som godisavsmakare hos er på Marabou AB. Jag har precis tagit examen från kokosbollsgymnasiet i Lindesberg och ser fram emot att få börja jobba och skaffa mig mer erfarenhet i arbetslivet! Under min skoltid lärde jag mig mycket bl.a. att hoppa hopprep med lakritsremmar och att äta bulldeg tills jag fick ont i magen. På somrarna har jag jobbat extra i en glasskiosk och det har gjort mig duktig på att skilja rån från bägare. Andra beskriver mig som tjock och glad och jag gör alltid mitt bästa för att förbli så. Jag tror att jag kan göra ett jättebra jobb hos er på chokladfabriken därför att jag aldrig tvekar att äta mer och jag får aldrig nog. Hör gärna av er om ni har några frågor och jag hoppas vi ses! Mvh Jessica

Skriv kortfattat (MAX ett A4, gärna kortare) och fokuserat! Anpassa brevet efter jobbet du söker Berätta inte allt Undvik klyschor – använd exempel Det personliga brevet ska komplettera ditt CV Berätta om vilka erfarenheter du har och vad du har lärt dig av dem Förklara varför du vill ha jobbet och varför du skulle vara rätt person för det – visa att du är intresserad! Skriv luftigt (då blir det lättare att läsa) – använd nytt stycke eller indrag!

Lycka till! Boka gärna in ett besök hos någon av oss studie- och yrkesvägledare så hjälper vi dig med att bolla idéer och tankar samt ger tips och råd kring CV och personligt brev. Jessica.olsen-nordstrom@lindesberg.se 0720-18 70 57